ВМРО зове: Спрете "София прайд", колко пари отиват за охрана!

Освен това се допускало малолетни да шестват на гей парад
137
ВМРО зове: Спрете "София прайд", колко пари отиват за охрана!
Снимка: Булфото, архив

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера поиска да се забрани провеждането на София прайд, който е насрочен за събота.

Още по темата

Претенциите си той изрази в писма до столичния кмет Йорданка Фандъкова и МВР шефа Валентин Радев.

Според воеводата институциите не бива да позволяват провеждането на гей парад в столицата.

Към кмета Контрера поставя въпроси, свързани с нарушаване на закона при провеждането на подобни паради през минали години. В тях участие взимат малолетни и непълнолетни лица, което е недопустимо, мотивира се Контрера.

Радев пък трябва да отговори на въпроса колко служители на МВР са ангажирани допълнително по охраната на "София прайд", плаща ли им се извънреден труд и от къде идват парите за това, смята общинарят.

Той настоява да получи информация за ресурса – и човешки, и финансов, отделен от МВР във връзка с проведените гей паради в София от 2012 до 2016 г.

Карлос Контрера настоява също справката да бъде публично оповестена, защото обществото има право да знае как и за какво се харчат парите на българските данъкоплатци.

В годините назад ВМРО винаги се е обявявала против провеждането на гей парад. Според партията "София прайд" е мероприятие, което е неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка.

"Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството", смятат воеводите.

Според тях участниците в него искат силово да наложат своя мироглед над останалите български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 49 Ще приема, но първо бих отпрал теб. Какво общо има едното с другото, бе?
43
2
 
3
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Да направим парад и на петофилите! Стига дискриминация в тази държава!
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Карлос Контрера трябва да е много хитър. Хем не е българин, хем е съветник в Столична община, а вече и коалиционен партньор на правителството.Интересно как се уреждат такива с вид на "бежанци" във властта.Поне да си беше сменил името с българско да не дразни милионите бедни и без работа българи, които едва свързват двата края.Да си беше стоял в комунистичска Куба. Кой го е викал тука.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ще е розово петънце в сивото еждневие на София. То и там им е столицата на педитата. За пръв път видях различен в Софията. Не успя да ми удари "такъв бокс" както каза колегата по перо, защото вече спеше на земята. Жена да си поиска от мен го приемам, ама мъж да си поиска, е, ми не можах да приема:-).
40
6
 
2
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
До 50А ако приятелката ти предложи тройка не с приятелка а с приятел пак ли ще приемеш?
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах само този чистокръвен българин с мур-гав оттенък и латино име, какъв точно го играе в цялата история.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сократис, аз уж съм консервативен, но вече нямам против приятелката ми да се целува с нейна приятелка и да правим тройка. Дотам стигнахме...приятелю. Става опасно...Бог да ни пази! Съвсем съм искрен. Тия ни промиват мозъците с тези атлантически простотии.
37
1
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Е настигнахме Европа! Поне в едно!Готови сме за атентати!Хвърлячите на плюшени мечета правят сухи тренировки!Пхахаха
36
7
 
17
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Свободното афиширане по улиците на особен вид сексуалност е анти-морално и развращаващо подрастващите! Нека го показват във заведения и клубове които се посещават от себеподобни! По тази тема е излишно да се коментира, защото това им прави единствено реклама...Те ще правят прайдове а ВИЕ НОРМАЛНИТЕ противодействайте! След като искат за пореден път презрение-ще го получат и те и тези които разрешават този долен цинизъм да се случва пред погледите на децата ни!
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж ВМРО това-онова, борци за чиста нация, а един от най-високопоставените им хора - небългарин, с небългарско име, рожба на някакво пиянско кръво-сме-шение.И тия седнали да ми говорят за морал.Първо да погледнат себе си и да изчистят редиците си.
34
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До трафалгарпознавам гейове дето ако те хванат такъв бокс ще ти удярят, че завинаги ще ти останат трайни следи и в душатаами като ще се заплашваме, недейте да ревете после като ви наритат в главата и ви счупят зъбите, дай да ги видим тия гейове щом така ще се разправяме, ама след бокса да не плюете кръв!
33
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато българинът не се научи да уважава различните ще се и все ***, злобен и беден.
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самият този Контрера е син на кубинец и пернишка ---ва. Познавам го лично. И него и семейството му. Седнал да се прави на българин и на много важен.Не зная кой въобще ги допуска такива ме-ле-зи във властта.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За бокс на знам ама за фелацио със сигурност.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хомосескуалистите трябва да имат равни права, разбира се хомосескуалсизмът е болест, но това не означава, че трябва да се дискриминират. Гей парад е смешно,но добре, нека да парадират. Въпросът е защо наред с гей парадите няма и протести когато правителствата на ЕС взривяват в бомби и ракети деца в Близкия изток, а после се чудят защо стават атентати и ислямските фанатици се взривяват в европейските столици. Досега не е имало нито един протест срещу геноцида който ЕС извършва в тези страни.
29
14
 
4
 
! Отговори
трафалгар преди 6 години
познавам гейове дето ако те хванат такъв бокс ще ти удярят, че завинаги ще ти останат трайни следи и в душата
28
11
 
5
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
уважавайте различните, както на умните и красивите им се налага да търпят всякакви си там - комунисти, г.е.й. московчани, православни-сталинисти, коминтернадции, социалисти, разширени социалисти, леви азиатци и др. все така креативни в мисленето си безпътни хора! Повече либерализъм - по-голям национален растеж!
27
9
 
5
 
! Отговори
Карлос преди 6 години
Може би трябва просто да прочетете биографията на Пернишкия набор 87 Карлос за да разберете що за човек сте избрали с гласовете си за ВМРО. Трагедията е пълна.! Столична община да задели бюджет за митингите есента за сваляне на властта.
26
14
 
7
 
! Отговори
трафалгар преди 6 години
1. в европа и по света гей парадите са по три дни- с партита и танци и са машина за пари- събират се стотици хиляди хора от което печели всеки- наеми, ресторанти, хотели, таксита, шопинг!!но българите не моат да вденат бързо за кво иде реч.2.вече повечето гейове ходят на фитнес и всякакви спортове и в 2017 са на мoда яки и брадясали,а лезбийките са си мъжки момичета -не знам кой от кого ще охранява.3.този контрера да вземе да обиколи малко света и да осъзнае какъв *** е
25
4
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Сигурно си един такъв нежничък, мазничък, тъка женствен с млечно бяла кожа , изрисен и много, много " всеотдаен" ?