"Национална съпротива" vs. "София прайд": Една дата, едно място...

Двете събития ще се проведат на 10 юни на Паметника на Съветската армия
9 юни 2017 15:15,
127
"Национална съпротива" vs. "София прайд": Една дата, едно място...
Снимка: архив, Булфото

От организацията "Национална съпротива" изразиха поредната си критика към организаторите на "София прайд" по повод съвпадението в датата за провеждане на двете събития на едно и също място в столицата.

Още по темата

"Във връзка с общественото манипулиране от страна на гей-организаторите, че сме били излъгали за нашето събитие, ние от "Национална съпротива" искаме да кажем, че когато сме информирали Столичната община - януари месец, че имаме лятна кампания за почистване на боклуците в София, "София прайд 2017" още не е бил заплануван и организиран!", посочват от организацията, като продължават с метафорично описание да очертават конфликтната ситуация между двете групи:

"Ситуацията изглежда по този начин - свободен човек (в случая хомосексуалистите) отива на посещение в зоологическата градина. Когато стига до клетката на лъва (ние от "Национална съпротива"), въпреки че знае, че ще бъде изяден, ако влезе в нея, той все пак го прави и бива почти смъртоносно ранен. След тази случка, той започва да се жалва, заплашва и съди ръководтвото на зоологическата градина. В сигналите до институциите той пише, че е бил добронамерен и е искал просто да се възползва от правото си да се разходи, а за лъвът се знаело отдавна, че е агресивен и опасен", пишат от ултранационалистическата организация.

Според тях по подбен начин се развива и тазгодишната организация на "София прайд". Те твърдят, че организаторите и участниците в парада имат възможност да се разходят на много места в София, но са избрали именно мястото, където ще бъдат и те, опитвайки се да влязат в ролята на "жертви".

Припомняме ви, че десетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки, и приятели – "София Прайд", ще се проведе на 10 юни в столицата.

Темата на изданието е: "Да прогоним предразсъдъците" и цели да предизвика по-широк обществен дебат за толерантността и преодоляването на съществуващите предубеждения. Шествието ще започне в 18:00 часа от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столичната община.

По същото време и на същото място ще бъде проведена кампания "Да изчистим боклука на София", организирана от "Национална съпротива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: критика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
Многу си отвараш устата ...
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЯСНО СИ ЛИЧИ ПОЧЕРКА НА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ СПОНСОРИРАЩА И ПЛАШТАЩА НА НАЦИОНАЛНАТА СЪПРОТИВА КОИТО СА ПЛАТЕНИ И ЗАТВОРА Е НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ ОТ ТЯХ!!!
38
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЯСНО Е, ЧЕ НАЦИОНАЛНАТА СЪПРОТИВА СЕ ОПИТВАТ ДА САБОТИРАТ ГЕЙ ШЕСТВИЕТО И АКО ПРОЯВЯТ АГРЕСИЯ СЕ НАДЯВАМ ДА БЪДАТ АРЕСТУВАНИ И ЖЕСТОКО СЪДЕНИ И ВКАРАНИ В ЗАТВОРА ЩОТО АКО НАПАДНАТ МЕН ЩЕ ИМА СЪД ЩЕ ПЛАЩАТ И ЩЕ ОТИДАТ В ЗАТВОРА!!!!!
37
15
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
До Анонимен 42Приятно ми беше да прочета коментара ти. Бих искал да добавя, че ЛГБТ хората не са станали повече, а са по-смели да бъдат себе си открито. ЛГБТ хора е имало много преди нас и ще има и след нас - това не може да променим, но отношението можем и това е целта на тези гей паради.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за мен еднополовата любов е в разрез с представата ми за хармония. Но щом тя съществува, едва ли скривайки я, обиждайки я и скривайки я нещо ще се промени. Необяснимо е какво се случва Защо все повече стават ония, които се отричат от собствения си пол. Може би човешкия род ще слее с ангелите. Ще станем безполови
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимендо 35 Е баба ти ли да я яхне?=========Защото гейовете не ги представлява никоя партия, ама ти не вдеваш къде е проблема, те вместо да изпишат вежди ще извадят очи .Ето надвиха си, вече са център на внимание, целта е постигната . Гейовете имат спаринг партньор , вече са фактор.Сего този проблем ще загуби дълбочината си , и това което искаме да се постигне ще бъде смляно от политическат мелница. Вече "има вятър" има и мелница, а поредната човешка черта ще бъде смляна.
34
3
 
9
 
! Отговори
трътлю преди 6 години
Aлоу, ЛГТБ-то ква е таз дискриминация на зоофилите, педофилите и некрофилите бре?! Нима те нямат право на нормани сексуални отношения и да обичат и бракуват за любимото си куче или починала леля?
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някак си по го приемам като видя две жени да се целуват и *** навсякъде, но двама мъже да го правят ми идва в повече.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАРАДЪТ НА НОРМАЛНИТЕСЪБОТА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с харчлъците и рекламата по този спектакъл можеха да се купят два хеликоптера
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самата нужда да се парадира под формата на манифестация с вече съществуващи права и свободи може да се интерпретира като провокация,избиване на комплекси и показва отвратителния гей манталитет да ти се навират в очите .Да сте видели някъде по света парад на хетеросексуални?
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези трябва да ходят да се лекуват, а не да правят паради.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то всеки петък има гей парад по БНТ - Парламентарен контрол!
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 40 Глупости ли? Ти сис ъгласен да гледаш на този парад масово да се целуват мъже уста в уста и да си показват голите задни части? Ако беше само едни глупости, Путин нямаше да забрани такива паради в Русия.
26
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото националистите са толкова жалки, че разчитат на езика на омразата, за да им се обърне внимание. Някакви си бутат някакви неща отзад - мега проблемът на България. А, че работим за жълти стотинки, храним се с ***, имаме повече емиграция, отколкото раждаемост... Но - явно проблемът е, че някой иска да си завира нещо си отзад. Вече месец ни занимават с глупости.
25
4
 
1
 
! Отговори
Митака преди 6 години
уаааууу,аз много обичам грубата мъжка любов.И утре ще развявам шарения байрак.
24
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
Надявам се само да не допуснат грешката да се сбият.Обратните ще легнат и ще започнат да се преструват на жертви и да печелят от това !
23
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от снимката нещо не ми приличат много на мъже... *** срещу гейове?
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 35 Е баба ти ли да я яхне?
21
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо националистите яхват тази вълна?