За хората с инвалидни колички – асистент при поискване в метрото!?

Услугата е достъпна след жалби до Омбудсмана Мая Манолова
Обновена: 9 юни 2017 16:57 | 9 юни 2017 16:37,
7

Хората с инвалидни колички вече могат да използват асистент в метрото, съобщи Bulgaria ON AIR.

Услугата е достъпна след жалби до Омбудсмана Мая Манолова подземната железница да стане по-достъпна за хората с намалена подвижност.

При нужда от съдействие за качването в мотрисите, те трябва да се обадя час по-рано, за да направят заявка преди пътуването си. Телефонът е 02/921 21 00.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неможеше ли перона да е направен наравно с прага на метро влака и тогава нямаше да има нужда от глупости? Кой е инженера който е скалъпил това недоразумение с по ниските перони? Как може да не помислиш за хората в инвалидни колички и да оставиш перона по ниско от прага на влака?
4
0
 
4
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
2/3 от асансьорите в метрото не работят. И не изглежда да ги чупи някой нарочно - поне тези в центъра, които виждам всеки ден. Просто не работят и толкова. Какъв асистент, какви пет лева?
3
0
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
До колко една държава е добре организирана личи точно от присъствието на инвалидите в ежедневния живот. В нормалните държави, включително други от бившия източен блок можеш да видиш хора с инвалидни колички по улиците, в заведенията, в градския транспорт и т.н. В БГ такава гледка е рядкост и то не защото няма такива хора, както вероятно би обяснил Тиквата. Иначе кинти се "усвояват" ударно за създаване на достъпност на инвалидите, полза разбира се, никаква.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го има във всички Европейски държави, но това не е толкова тревожно колкото интеграцията на тези хора в икономиката. Трябва да се насърчават да бъдат банкери/счетоводители/програмисти/финансови брокори и т.н. Нямат мотивация, а аз си мисля че ще са много по ефективни в работата си.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяка метростанция има полицай, толкова ли не може да помогне не инвалид или ще му се сецне кръста?