"София прайд": Цветни знамена, проверки и антигей шествие

Полицаите, охраняващи събитията, са почти колкото и демонстрантите
Обновена: 10 юни 2017 21:36 | 10 юни 2017 21:00,
485

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пред Паметника на Съветската армия започна десетият "София прайд" при засилени мерки за сигурност.
Още по темата

В същото време и на същото място движение "Национална съпротива" организира протестно шествие под надслов "Да изчистим боклука от София".

Близо 150 полицаи има на двата митинга - почти колкото самите митингуващи. Шествията са отделени едно от друго с метални решетки, разделят ги и бронирани полицейски микробуси. Има и конна полиция, както и полицейски служители с шлемове. Претърсват се чанти, джобове, маркират с ленти всички, които влизат, пише "24 часа".

На "София прайд" има около 250 души, сред които много майки с деца и тийнейджъри. Няма провокативно облечени хора.

Другият митинг, организиран от ултранационалистическото движение "Национална съпротива", наброява 50-ина души. Те са облечени в черно, с метли и лопатки.

Маршрутът на шествието на ЛГБТИ общността в България не бе оповестен предварително от организаторите заради мерки за сигурност. Заради шествието бе затруднено движението в центъра на София - по бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Гурко", бул. "Цар Освободител" и бул. "Янко Сакъзов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
5
 
11
 
! Отговори
Обарнирезбаров преди 6 години
Изгонете тези *** бе..
206
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма проблем да си гей. Ама да си наш,български гей. Лошо е да си еврогей. Щото заради единя пeдeраслък продаваш народа и държавата си за няколко еврофонда. Като плевенлиев.
205
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Полицаите, охраняващи събитията, са почти колкото и демонстрантите"В смисъл, полицаите удвояват броя на гейовете?
204
10
 
5
 
! Отговори
боярщник преди 6 години
На сн. 8 има представител на електората на бсп-то. Защо ли?
203
5
 
15
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 години
Направете и парад на панелните таласъми и те да се чувстват част от цивилизованото общество.
202
4
 
33
 
! Отговори
Това е преди 6 години
Обида към цялото общество е тази нахална и кичозна демонстрация на обратни наклонности! Тези паради трябва да се забранят!
201
6
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 287"Къде е църквата,защо мълчат."Айде и ти пък! Какво искаш? Малко ли са участниците в гей парада че искаш и поповете да се включат в него?Че те в църквата са най-многото гейове, повечето отиват там където има други мъже!Забрави ли баба Гуси?А сега малко граматика: В края на въпросително изречение се слага въпросителен знак а не точка. И след запетая се оставя интервал.
200
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е църквата,защо мълчат.
199
4
 
8
 
! Отговори
товарищи преди 6 години
Столичната организация на бсп е излязла да манифестира в подкрепа на новото ръководство на ДСб?
198
3
 
15
 
! Отговори
До 289 преди 6 години
Парад на връзки между хора с животни.Това ще е нещо по хард.Нещо по разчупено и по нестандартно.Защото вече свикнахме с тези еднотипни гей-паради, и не са вече актуални и интересни.
197
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са виновни ....Виновни са големите Педерастикоито позволяват тези да си прават реклама,пред очите на децата ни.Целта им е да има повече злобаи повече разделение.Така им е по лесно да ни управляват.
196
3
 
2
 
! Отговори
до 304 преди 6 години
Няма да те ***,просто всяко цепеняче ще ти се натиска.Аз и на 20 нямах такъв успех с жените,вече не мога с градски транспорт да пътувам винаги ми се лепят при това жена ми е до мен.
195
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Турция задължително да си имаш вазелин в джоба.Иначе много боли.
194
5
 
19
 
! Отговори
ист преди 6 години
Мале мале, половината софиянци обърнали резбата. Няма да стъпя в софията, да не ме ... някой шарен гражданин.Иначе голям празник- цветя, цветни плакати,танци и спи ин.
193
1
 
2
 
! Отговори
до 306 преди 6 години
То забавлението ти е политически акт.Знаеш ,че това ни дразни другото е разходка,дето и на гизмето всеки ден се вижда.Дори са ви закарали на паметника на СА.Искаш да те ползват за политика твоя работа.Не ,че ви хейтваме- на български злобеем !Просто вече не можем да смогваме на млади момичета ,че както сте се изп...ли всички.Мислете малко и за нас,да не сме петли.
192
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм вярвал че в България има толкова обратни. Това че е подкрепян от западни дипломати е разбираемо но къде е патрона Ев. Мин. защо го няма да не е зает? За това ли се бориха Ботев и Левски - по добре да си бяха останали под егидата на Турция, там не подбират.
191
4
 
13
 
! Отговори
до 304 преди 6 години
Естествено ,че сме селяни и живеем в провинцията ,изкарваме си хляба с труд и пот.Не сме модерни и не разбираме какво е това ***...стия,то тук на село само жени има.Не е като при Гражданята ,кеф ти ром-***,кеф ти биполови,суингери,спонджбопи,страпонджии и все чудесии.
190
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина определено не се кефи когато някой друг се забавлява, а пък дори не са му поискали разрешение. Като не сте обратни какво ви касае празника на обратните бе хейтъри? Дребни душички и много комплекс.
189
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналистите пак си хванаха келепира от тази"актуална" новина.Взема и аз да направя сайт за политика и събития,че то всеки ден по ново 20се.Платен акт на политика ,какво да го коментирам ,поне да са си взели добри чекове ,а заблудените една разходка.Добре ,че е нямало екцесии.
188
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не е гей е старомоден.Той е селянин.Или ПТС, *** *** и от село.