Небостъргачи – един, два, три… Край Гарата, на Цариградско - ще се строи

Три места за вдигането на градските кули се обсъждат в столицата
Обновена: 6 юли 2017 09:27 | 6 юли 2017 09:00,
135
Небостъргачи – един, два, три… Край Гарата, на Цариградско - ще се строи
Снимка: "24 часа"

Три места за строителство на небостъргачи в София ще обсъдят другата седмица общинските съветници в столицата.

Вариантите ще бъдат представени пред транспортната комисия от главния архитект на София Здравко Здравков, пише "24 часа".

Самият той не издава къде ще са местата за високото строителство. Те щели да бъдат представени с целия пакет предложения за законодателни промени.

Още по темата
Според запознати обаче със сигурност строителството на високи сгради в София ще бъде разрешено на бул. "Цариградско шосе" - там вече има няколко и се строи още един небостъргач.

Другото място ще е при продължението на бул. "Царица Йоанна", а третото - северните територии зад Централна жп гара.

Всяко искане за строителство на сгради над 75 м в центъра и в кварталните центрове ще се подлага на обществено обсъждане.

Задължително общината ще търси мнението на гражданите и при всяко искане за строителство на сгради над 125 м, предвижда нова наредба за обществените обсъждания, предложена от арх. Здравков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
7
 
! Отговори
до 57 преди 6 години
Бухахахахахаахахахаахахахахахахахахахаахахахах. Тя сметката ти в хепи може и 500 лв да е . То тва не пречи. Водата може и 1000 лв да ти е. А парното 2000. Въпросът е осреднената стойност. Не максималната. В големите спални на София - младост, люлин , дружба и надежда, цените са съвсем нормални. Останалото се нарича - lifestyle. Ако искаш хари и 500 лв за фризьор - щом можеш си го позволиш , супер !
57
1
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
аз басейн нямам, ама като дойде разпределението на всеки 3 месеца, нали се сещаш за да е веолия на печалба кой плаща сметките на римляните и загубите от течове - живея във висок блок са население колкото едно село
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правиме мишени за ислямски терористи единадесетосептемврийци. С високо ниво на добавена реалност понеже сме елитен полигон на САЩ.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До смях до 45ми те всички тия учители, лекари, полицаи и държавни служители си докарват допълнително от рекет, иначе как ще живеят.
54
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ! България прави големи крачки в европейското семейство. Повече инвеститори , повече работа , малко безработни ! Освен София трябват инвестиции и в морските градове , които носят милиарди от туризим.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалически символи за политическата гейклика. Друго може да няма в "държавата", но стърчащи .*** - навсякъде. Да пълнят окото и да радват душата на родния политпеераслък. Евалата.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 45"обаче 100 лева за фризьор, 200 лева за семейна вечеря, 150 лева вода и 90 лева за топла вода, са абсурдно високи цени за София"ми поживей малко тук и тогава казвай кое е абсурдно. 5-10 лева е мъжка подстрижка при арабите на Симеон, дамско подстригване и боядисване е 100 лева, семейна вечеря в Хепи /2възр. и 2 деца/ е 200 лева, 40 лева е картата само за една линия на месец, иначе е 60 лева, парното е 300 лева през зимата, водата на 3 месеца - изравнителна сметка отива към 200
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арх. Здравков оправи Червен бряг и гордо идва да оправи София. След него ще идват багери да му оправят бакиите. Такова презастрояване без никаква визия, ниско и високо строителство едно до друго. За да направиш една висока сграда, около нея не трябва да има друга или правилото за сянката. Но то явно си знае правилото на езика!
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мегаломанията е правопропорционална на парвенющината, простотията и ниския интелект. Отдавна е доказано. Както и че размерът на колата е обратнопропорционален на размера на мъжкото достойнство.
49
5
 
5
 
! Отговори
- преди 6 години
В Германия дори и най-големите им градове са с ниско строителство и изглеждат като села. А в панелното гето в БГ, което и без това е супер нагъсто застроено и всеки пречи на съседа си, и още се уплътнява, пуста лакомия.
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нужда от такава показност на просперитет!!!Цял свят ни знае!!Знае ни немотията,знае ни и простотията!!Небостъргачи?!?!?!?!Строени с остъргани пари от бедните ни и гладни .....дници!!И какво и кой ще вкарваме в тях след като се топим като нация с бясна скорост??
47
0
 
9
 
! Отговори
u4en do 15 преди 6 години
За да има естетически ефект. небостъргачите трябва да са в група и като отделен квартал и с турист. цел ! Пример - Париж - Дефанс !
46
1
 
3
 
! Отговори
смях до 45 преди 6 години
г/не, госпожице. Шопите живеят с по-висок стандарт, но суровата истина, е че 800 лв, са си 800 лв навсякъде в България. И като приспаднеш наема, ти гарантирам, че разполагат с най-много 1/3 повече от вас, но с предимството, че имат места, където да си харчат парите. Не са зависими от работодателя. Имат много повече опит и перспективи за развитие.
45
1
 
8
 
! Отговори
смях до 45 преди 6 години
ТИ ЛУУУУУД ЛИ СИ !!!!! В София, има 150 000 държавни служители - учители, лекари, полицаи, армия, и цялата държавна администрация със заплати близки или около 1100, 1200 лв. 100 лв фризьор. Точно 5 - 10 лв е една подстрижка. 200 лв семейна вечеря. БУХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХ. Къде в Кемпински. Нормалният обяд е 10 кинта. Супа + основно + десерт + малка бира. Можеш да влезнеш и в 6-7. Транспорта е с карти на цена около 40 кинта месечно. ХОРА В СЕ СЪБУДЕТЕ !!! Само за наемите съм съгласен.
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте новата сграда - кампус на Епъл! Тия инвеститори и архитекти да си заврат небостъргачите в Хонг Конг!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стройте квото искате само места за паркиране да има, че си е.ало мамата.
42
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 40Ми транспорт например, едно кафе в пластмасова чашка е левче, в мизерна закусвалня до женския пазар чиния постна манджа е 4 лева, с месо 6 лева, ако работиш в офис в центъра трябва да си костюмиранедна семейна вечеря в кръчма е 200 лева, наемите са високи, съответно и ипотеките и вноските по тях, само за подгряване на вода плащам 90 лева на месец, а самата вода студената е 150 лева на месец, такива ми ти работиДа не говорим че всички услуги са по-скъпи едно ходене на фризьор 100лв
41
1
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Що какво е по скъпо в София?
40
6
 
9
 
! Отговори
СССР преди 6 години
Мда вече две хиляди звучат като нищо , но преди да влезнем в ЕС 600 лева си беше чудесна заплата. Ех този ЕС как ни нареди с тези мизерни заплати от 2к :(
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Ти колко искаш да вземе студент ИТ , я виж колко дава Сименс в Германия на Стажантите 800-1200евро.. На студент никой не дава много пари .. Той ходи на упражнения влиза и излиза кога си иска от работа.