Да бъде или да не бъде културата в НДК? Това е въпросът...

"Ако ще е конгресен център, да се махне "култура" от името му"
31 юли 2017 09:45,
4

НДК трябва да произвежда култура. Ако ще се използва само като конгресен център, нека премахнат думата култура от наименованието му.

Това обяви писателят Светлозар Желев в сутрешния  блок на Bulgaria ON AIR. Позицията му, че НДК трябва да се ремонтира така, че в него да може да се произвежда качествен, сериозен художествен продукт, бе подкрепена и от режисьора Бойко Илиев.

Още по темата
"Дворецът трябва да започне да развива, продуцира и разпространява култура", бяха категорични и двамата.

"Създаването на редица неща в НДК като националния център за книги, литературния клуб "Перото", театъра "Азарян", програмата за подкрепа на български филми и други ги приемам като революция. Преди това 25 години Дворецът отдаваше стаите си под наем и приличаше на конгресен център", каза Желев.

Според режисьора Илиев пък залите в НДК трябва да бъдат приоритетни за ремонтите дейности. "Не може да наемаш зала, която няма адекватно осветление и озвучение", каза той.

"Дворецът на културата може да се използва като изключително силен инструмент в ръцете на Министерството на културата, но без значение дали е към него или към Министерския съвет, НДК трябва да се превърне в сборна точка на културата у нас. Ако ще се използва само като конгресен център, то нека премахнат думата "култура" от името му", категоричен бе писателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Да бе..ха,ха, АМА НЕ преди 6 години
НДК----Национален Дворец на ***!!!!МЕРАКА --УМИРА ПОСЛЕДЕН.....ха,ха,хаааааааааааааа...!!!!!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е лесно.Тежко е на управляващите-паметници да бутат,имена да сменят,класове да премахват,ваканции на ученици да съкращават.Иска се дълбока мисъл и хаотичен ум!
1
1
 
3
 
! Отговори
Беър Грилс преди 6 години
НДК - Национален Дворец на Конгресите :P