Предизвестена смърт: Убийството на Елена и бездействието на институциите

"Тя просто живееше с мисълта, че той ще я убие", разказаха нейни приятелки
22 авг 2017 13:00,
183

Последната снимка на Елена, направена часове преди убийството. Снимка: кадър Нова тв.

Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на 112 и ограничителна заповед не успяха да спасят 42-годишната Елена от нейния съпруг. Преди дни жената беше застреляна от упор с четири куршума пред очите на най-добрата й приятелка и много свидетели от 64-годишния й съпруг.

Още по темата

Таня и Милена - приятелки на Елена, разказаха за всички заплахи, на които е подложена жената през последните две години. Последната жалба срещу Венцислав Василев е подадена часове преди разстрела й.

Елена и Венцислав имат две деца на 10 и 5 години. Мъжът я тормозил психически и физически. Посягал и на голямото дете. Ограничителната заповед от юни тази година дава на Елена два месеца относително спокойствие, но не и гаранция за живота й.

"Той дойде, каза й, че е нагла и безсрамна и му е съсипала живота и просто започна да стреля. Тя се свлече още с първия куршум". Това си спомня Милена, която е била в кафето със застреляната Елена. Тя показа последната снимка на Елена, направена часове преди тя да бъде застреляна от бившия си съпруг.

"Когато той стреля, тя се опитваше просто да се обади на 112, защото той нарушава отново ограничителната заповед. Аз веднага започнах да снимам с телефона, за да имам доказателство. Оказа се даже, че съм уловила момента, в който той си вади пистолета. Той изстреля всички патрони, които имаше налични. Погледна ме и ми каза: "Сега ще се предам, тя ми съсипа живота, да знаеш" и тръгна. Аз започнах да звъня веднага на 112", заяви Милена пред Нова тв.

Друга приятелка на убитата Елена се е чула с Милена, минути след случилото се.

"Каза ми - тръгвай. Венци я застреля. Казах да не се шегува с това, но тя ми отвърна, че не се шегува. Тогава чух писъците на хората около тях", призна другата близка на загиналата.

"Елена имаше лист хартия, който не й послужи за нищо. Той не й спаси живота, не й помогна, не я запази. Тя просто живееше с мисълта, че той ще я убие. След ограничителната заповед той продължи да я следи. Знаеше къде живее и работи", призна Милена. 

Последната снимка на Елена е направена часове преди да бъде застреляна от Венци, когато е забелязан от Милена да се крие в храстите.

"Бил я е пред заведения, защото ревнува, понеже някой я е погледнал. Веднъж опита да я прегази с кола", каза още Милена.

Венци и преди е казвал, че ще убие Елена, но развод няма да й даде: "Казах му, как така ще я убиеш, вие имате две малки деца, но той отсече: "Виж, ако аз нямам майка им, деца не искам, деца нямам".

"Това е четвърто лято, в което те не живеят заедно. Вечерта преди да се случи това нещо тя ме пита дали в поредната жалба да не попита полицаите дали не чакат да я убият, за да вземат мерки", заяви приятелката на убитата.

Историята на Елена е история на всяка жертва у нас. Тя е несвършена работа, подценен проблем. Преместена папка, неотворен казус. Елена вече е затворен ковчег. Застреляна от упор от институциите без душа и сбъднала мечтата на мъжа си да са заедно, докато смъртта ги раздели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не пише нищо за режима на оръжието.Как може да има ограничителна заповед за лице с евентуално право да носи оръжие.Би трябвало да се отнема.
100
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата на чие име са писани,ако са на нея.Те не са с българско гражданство. Не могат да учат и работят тук.
99
13
 
6
 
! Отговори
една майка. преди 6 години
До Един таткоВъзпитал си дъщеря си, така, че да се влюби в описания от теб плазмодий. Доминирал и манипулирал си я. Научил си я, да се подчинява, да бъде мачкана. Сега пак е в твоята пещера, за да я тъпчеш ти, а не друг. Вероятно и осигуряваш и интимните потребности. Извратеняк ! Не си поплювал...комплескар селски.
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тормоз срещу личността и неговото имущество.
97
3
 
19
 
! Отговори
Един татко преди 6 години
До Анонимен 85:Абсолютно сте права!Преди малко повече от година,дъщерята се раздели с един такъва подобен,какъвто описвате в коментара си!Като го чета,все едно виждам него?!Вечно комплексиран,депресиран,стресиран,алкохолизиран?!На всичкото отгоре и ревнив,който и до ден днешен дави мъката в алкохол?!Сега,тя е при нас с детето,спокойна и доволна?!И понеже не вярвам на полиция,съд,прокоратура,"ограничителната заповед" съм му я казал устно, и той я спазва безусловно,защото знае,че не си поплювам?!
96
3
 
7
 
! Отговори
рускиня до 61 преди 6 години
""някои хора просто не харесват рускини, и може би има защо"--------------------------Ами така е всеки с вкусовете си. Ти например имаш за съпруга подобие на Мара Отварачката - върхът на морала, майчини грижи и почтено поведение,която няма нищо общо със златотърсачество. Обичаш я - да те честито.
95
2
 
4
 
! Отговори
asen преди 6 години
До АнонименNe e skitala iskala e da se razdeliat, kato sa razvedeni tya moje da hodin kadeto si iska, Vcera shtyahte da utrepeto edno momce koeto ubilo momice,kakvi bili tezi hora ne cenili jivota. dnes tazi jena e vzaslujava da umre, zashto neinia jivot ne e li cenen. Plashite me ce e pylno s hora kojto sa gotovi da hvyrliat kamyni po vseki , jertva ili napadatel. vajnoto e da se opliuva. I tova za umreli hora..ujast
94
2
 
10
 
! Отговори
дядо мераклия преди 6 години
До PDИ как се реагира срещу пистолет? Щеше ли ти да застанеш като един Морозов на амбразурата? Макар че и мен ме смущава снимането по време на кавгата. Но вероятно никой не е очаквал, че ще се стреля! А и как да го допусне? Кавги, разправии, ок, но чак и патлаци- то и в Дивия запад не е било така, посред бял ден, на оживено място, дебнене по храстите...егати й жалката ***, дърт и страхлив комплексар. Представям си едно смешно и злобно дяде, мастурбиращо по храстите, явно и не му е ставало..
93
13
 
10
 
! Отговори
nastica преди 6 години
Почти всеки такъв случай включва жена използвачка била с някого само заради облагите. От време на време попадат на някой психопат и номерът им не минава. Рискове на професията.
92
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 85Малко преди това.Тя какво ми е направила,казала? Преди да отиде на кафе с приятелки?Само нейната страна.А неговата!?
91
4
 
23
 
! Отговори
болни мозъци преди 6 години
До Анонимен 16. Да го *** дъртака с дъртак, прищяло му се младо пиле. Ама много я обичал?! Неразделни и в смъртта? Ама била бедна рускиня, пък му взела апартамента- тинтири-минтири, откъде го знаете всичко това? Жената не му е висяла на шията, работила е, даже с 2 малки деца. И защо да стои с този психопат- дърт, психар, посяга й, публично я унизява- щото е българин? Май никак не е бил розов живота й с него. А за децата си ще остане завинаги УБИЕЦА на тяхната майка! Не таткото.
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е някакъв ***
89
5
 
20
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
направих статистика на постовете и установих, че мъже в този форум смятат саморазправа(включително и убийство) с жена за нещо нормално. Нищо изненадващо, при условие че практически всеки пътен инцидент се завършва с размахване на юмруци, при условие ,че всека трета българка се оплаква за домашно насилие. Жалка работа
88
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 85 Напротив имал е морал и чест и точно затова я е застрелял! Нямало да се случи ако оная не е започнала да скита, и по този начин се е почувствал предаден! Такива неща се случват и в САЩ и в Германия и в Турция на цялото земно кълбо! Тя също има вина донякъде.
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красавица е.
86
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То дим без огън няма, но те си знаят, не съм им светил.
85
9
 
9
 
! Отговори
до 81 от рускиня преди 6 години
"рускинята е била на 30 години и се е омъжила за 52 годишен! Защо ли!" - и аз така смятам особенно се чудя, защо Макрон се оженил за мумията и защо Тръмп се ожени на мадама с 30 години по-млада.
84
1
 
16
 
! Отговори
Коко преди 6 години
До ПлавникНо със сигурност в САЩ дори при 1 път нарушаване на ограничителна заповед си прибран на топло! А после търси адвокати, харчи безумни пари, за да можеш да намалиш присъдата. Бая бъркане в джоба има, което действа доста отрезвяващо. Нашите бабаити тук си стрелят по хора, като по мишена в ловен сезон, колко му е - една глоба ще се плати. Толкоз е принизена стойността на човешкия живот! А от МВР ще се скрият, щото това било семейна разправия, а те като толерантни хора не се бъркат в "инти
83
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той дойде, каза й, че е нагла и безсрамна и му е съсипала живота и просто започна да стреля.--------Хайде сега помислете върху тези думи.Вижте докъде води връзката с полуазиатка.
82
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това комплексиран изоставен мъж е нещо страшно.За него няма правила,няма деца,няма ангажименти и задължения,няма морал,няма чест.Вгледан е само в разкатаното си самочувствийце,с всички сили и средства се стреми да си събере разпиляната нещастна гордост!За да бъде мъж в собствените си очи,за да се почувства велик,контролиращ,значим!Имах работа с подобен и за съжаление най-големямата сметка я "плащат" дечицата от такива връзки!Жалко за дечицата,жалко за майка им,жалко за всички жени в това положен