"Захарна фабрика" осъмна без 25 незаконни ромски постройки

Около 60 души са преместени, гетото е от 50-60 години
23 авг 2017 09:45, Петя Славова
16

Над 25 незаконни постройки са били съборени за един ден в столичния квартал "Захарна фабрика", съобщи за Bulgaria ON AIR кметът на район "Илинден" Иван Божилов.

Още по темата

Вече са преместени около 60 човека, добави той, а по думите му на въпросния адрес в квартала са били регистрирани над 504 човека. Гетото там съществува от 50-60 години.

"За съжаление законът тогава така е позволявал и са били регистрирани над 504 човека, имат адресна регистрация на този адрес. От 2006 насам не е регистрирано нито едно лице. Още с идването си съм взел това решение (за премахване на гетото - бел. ред.) по молба на всички от целия квартал. Има и инициативен комитет.

Аз им благодаря на тях, че наистина спокойно, разбрано, с разговори, с приказки сме се разбрали, без нужни от тяхна страна протести, викове. Обяснявал съм по какво работим, запознавал съм ги с цялата работа на администрацията, защото те искат от раз да стане, но факт - не може", обясни Божилов.

От район "Илинден" не се ангажират със срокове за окончателното събаряне на всички постройки. Планира се на мястото, което е общински терен, да има спортни игрища и парк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Поредния кмет или зам.кмет от ГЕРБ бутащ незаконни постройки. След ББ, Живко Тодоров-Стара Загора,Христо Христов-Варна и т.н. Къде са "хейтърите" да пишат, че герберите пазят римляните, защото са им електорат? Спят ли още? Иначе мълчат за кмета на Каменар.
13
0
 
3
 
! Отговори
Комсомолец преди 6 години
До АнонименНе бой се. Скоро ще разрушат жилищата в които са настанени. Спомни си "виетнамските общежития" до какво състояние ги докараха и за колко време.
12
0
 
4
 
! Отговори
Точнопреди 50-60 г. преди 6 години
Т.Ж. е внесъл стотици хиляди от тези, за да увеличи пролетариата в България, хем такъв пролетариат, какъвто на него му е бил необходим - нищо не притежаващи, нищо не можещи, получаващи каквото им е необходимо от държавата по повеля на Партията, като тези подарени блага се взимат от джоба на кадърните, които работят качествено и добросъвестно.И не на последно място, тези пролетарии да ненавиждат по-цивилизованите, които живеят според европейските ценности.Сега сърбаме попарата на тази инициатива
11
0
 
14
 
! Отговори
Ооох преди 6 години
Трай коньо за зелена трева. Още през есента наемателите отново ще се върнат и копторите отново ще щръкнат. Те,не могат да живеят по друг начин. Изселване далеч от градовете...
10
3
 
3
 
! Отговори
Cum преди 6 години
Tova e nagla arogantna teroristichna kmetska laja. Svetovnite medii ne sa bili osvedomeni nikoga dosega oficialno za nezakonnite bg administrativni deistvia. Bg centralna administracia ne spazva bg zakoni, zasto togava drugite hora da gi spazvat?
9
1
 
16
 
! Отговори
ай сиктир бе! преди 6 години
Кое не може от раз да стане, бре??!! *** локумите се разтягат, трябват 10 дни и из цялата родина ще има мир и покой!!! нефелници криви!!
8
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
аааалилуя, алилуя, ..... разгеле бе.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... правят си незаконно постройки, на общински терен, не плащат ток вода, сега ние плащаме да им махнат къщите и БОНУС - плащаме за където ги настаняват...Толкова ли не могат да ги върнат по родните им места?
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
още преди края на септември балансът ще е възстановен
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е ред на кръстовището бул Константин Величков и Бул .Стамболийски
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
sega e red na BOYANA
3
1
 
18
 
! Отговори
промо преди 6 години
И тоява новина ли е? Столичния кмет спазва закона, Браво ! аз пък днес спрях на 2 пешеходни пътеки !
2
2
 
9
 
! Отговори
**** преди 6 години
А в Пловдив кога ....Или кмета Тотев се отбагодарява на своите гласоподаватели и ги брани със зъби и нокти Нали ако не бяха те , той нямаше да е кмет ...И така проблемът само се задълбочава
1
2
 
29
 
! Отговори
това е преди 6 години
Прах в очите на хората,поредния цирк.....не може на лица който имат жилища в провинцията да се дават помощи и жилища в София.