С павета и с неравности по ремонтирания "Дондуков". Нямало как!

Всяко паве е еднородно, обясняват от фирмата-изпълнител
10 сеп 2017 12:00, Петя Славова
97
С павета и с неравности по ремонтирания "Дондуков". Нямало как!
Снимка: Кадър, БНТ

Неравности на паважната настилка на кръстовището между булевард "Дондуков" и улица "Раковски" се забелязват при преминаването на всеки автомобил.

Според Георги Бояджиев, който дълги години се е занимавал със строителни дейности, проблемът се дължи на кратките срокове за изпълнение на ремонта.

"За съжаление няма вече павьори, няма добри специалисти, но все пак момчетата се стараят", обяснява мъжът пред БНТ.

Според други столичани, асфалтът е по-добрият вариант от паветата, най-вече защото по-лесно се прави ремонт после.

От фирмата-изпълнител обясняват, че неравностите на кръстовището не могат да се избегнат заради особеностите на участъка.

Красимир Цоклинов - ръководител на проекта към фирмата-изпълнител: "Там има обръщане на наклони. "Раковски" е с един наклон, пътното платно на "Дондуков" е със съвсем друг. Нормално е да има едно пресичане на криви", обяснява той и допълва, че нямало как да има пълна равност, тъй като всяко паве е еднородно.

Според граждани, неравности се забелязват и при тротоарите, и велоалеите: "От велоалеята към паветата има някъде сантиметър и половина разлика. Тази разлика къде ще отиде?, пита Георги Бояджиев.

Отговорът на фирмата изпълнител е, че навсякъде има да се довалират и да се изравняват тротоарите.

По график ремонтът в двата участъка - от Министерския съвет до улица "Раковски" и от булевард "Васил Левски" до улица "Кракра" трябва да приключи на 14 септември.

Вероятно тогава ще бъде извозен и боклукът от контейнерите на улица "Малко Търново". Заради реконструкцията камионите, които събират отпадъците, не могат да влязат в затворения участък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: ремонтдондуков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам това нелепо подобие на "булевард" да спрекръсти на "Фандъков"
73
0
 
18
 
! Отговори
Кучетата си лаят ... преди 6 години
Не се косете толкова, бе хора. Догодина ще извадят паветата (ще се плати на когото трявба), ще се положи асфалт (ще се плати на когото трябва), паветата ще се извозят (до вилите на когото трябва) и така ще си живеем в добре познатия филм.
72
0
 
26
 
! Отговори
Видях по ТВ-тата преди 6 години
И такааа:Т.нар. майстори, които редят паветата, твърдят, че не разбират от тая работа, но са много старателни. Т.нар. технически ръководител имал проблем да им обяснява какво да правят, защото(!!!) не го разбирали добре на български. Т.нар. отговорник на обекта заяви "компетентно" пред всички национални телевизии, че паважът е неравен и ще си остане такъв поради (Оооо, Боже!) "пресичането на кривите" при кръстовището на Дандуков с Раковска. Фандъковаааа, къде ги намери тия "академици"?
71
0
 
16
 
! Отговори
Асфалтаджия преди 6 години
От утре ставам павьор ... доколкото разбрах няма никакви изисквания за умения и стаж, важното е да се вземат едни пари.
70
2
 
18
 
! Отговори
Фактите преди 6 години
Паваж срещу паваж:35-40% по-високо ниво на шум;300% по-високи експлоатационни разходи;37% по-високо запрашаване;......... в добавка:- приключение за майки с детски колички;- радост за всички автосервизи специализирани в ремонт на ходова част (шарнири, амортисьори, карета и полуоски)- и много още, но няма място за изреждане ...
69
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да павираш основен столичен булевард с хора, които (забележете!) най-откровено твърдят, че не разбират от редене на павета, но ще се постараят, е като да отидеш на сложна операция в болница в която няма хирурзи, но има санитари, които много ще се постараят.
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ура за България, има бъдеще! След като всички селджуци се махат през терминал 2!
67
1
 
17
 
! Отговори
Мдам преди 6 години
В България още се чудят как да пренаредят паветата това е бил главен въпрос в Много европейски градове през 19 век.Сега въпросите на Запад са как да се изпратят хора на Марс!
66
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като нямате майстори защо прибирате милионите? Трето поколение съм Софиянец помня как старите майстори сортираха паветата и ги редяха като по конец. Кави са тези оправдания като че ли за пръв път виждам ремонт на Дондуков и Раковска. Защо лъжете бе селяни? Кави нива какви глупости. За кръстовището си трябват старите майстори които вече са в гробищата. А вие като неможете да редите павета защо не асвалтирахте? Нямаше да се вдига прах и пепел от пясъкоа. По Тошово време всяка нощ се миеха паветата
65
10
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Клета България. Добре, че се махнах от тоа кeнеф.
64
2
 
10
 
! Отговори
до 60 преди 6 години
Боцката още 30 г ще го чакате да е пътник, хахаха, дотогава я ***, я камиларя
63
3
 
17
 
! Отговори
Смех преди 6 години
Връщам се от Прага. Там всичко в централната част е павета, тротоарите също. Равно и гладко. *** обаче няма, бели работници ги полагат. *** няма и по кофите и май въобще няма.
62
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идете в Гемания да видите как се правят павета!Няма обръщане на наклони, няма " вълната пречи"!В България останаха некадърници, делящи печалбата с тези, които им отпускат обектите!Мафиотслка " държава"!
61
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А рекиге от мед и масло ,Гарантирано от ГЕРП. ? Станаха ТУРСКИ ПОТОК . а 500 ЛЕВА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ,а 800 ЛЕВА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА . СТАНАХА 1200 ЛЕВА НА ,,БЕЖАНЕЦ,, И 460 ЛЕВА НА ,,СОЦИЯЛЕН РОМ,
60
8
 
10
 
! Отговори
до 59 преди 6 години
Съвсем скоро ще е,понеже Боцката е пътник.
59
14
 
13
 
! Отговори
до 58 преди 6 години
Очакваме *** да дойде на власт и да потекат реки от мед и масло! Други въпросчета?
58
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ! КАКВО ДРУГО ОЧАКВАТЕ ?
57
8
 
12
 
! Отговори
Пловдив за пример преди 6 години
Предлагам Дондуков да бъде затворена и да се направи пешеходна зона по подобие на Витошка! Да се насити с кафенета и заведения, да може гражданките да си разхождат токчетата по подобие на пловдивчанки и тяхното стъргало!
56
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо му е на софиянеца да спи - нека вдигнем шума с паваж! Нека вдигнем въглеродните емисии с паваж - много повече енергия се изисква за движение по паваж от гладък асфалт! Нека разбием колите им - да има пари за автоджамбазите! Нека си трошат краката гражданите, да се мъчат майките с детски колички, да им се натъртват з адниците на велосипедистите! Отмъщението на Фандъкова в действие!
55
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да продължа с въпросите КОГА ЩЕ ИМА МАСИРАНА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА Т-РО-Т-О-А-Р-И-Т-Е ЧЕ СМЕ ЗА СРАМ ,айде улиците и с кърпежи могат да минат,КОГА ФАНДЪКА И ДРУГИТЕ ТИКВЕНИЦИ ЩЕ ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ НА ФАСАДИТЕ ПО НАЙ-ЦЕНТРАЛНАТА УЛИЦА"МАРИЯ ЛУИЗА",КОГА ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА ГЛОБЯВАТЕ ЗА НЕПОДДЪРЖАНИ ФАСАДИ,ОГРАДИ,БАЛКОНИ т.е. КОГА ЩЕ ПРЕСТАНЕТЕ СЪС СЕЛСКАТА ВИ АНДРЕШКОВЩИНА,Фандъчкова след две години ДА ТЕ НЕМА!!!!!!