Медици пред "Пирогов" в подкрепа на уволнения екип

Те смятат, че решението е прибързано, защото проверките още текат
29 сеп 2017 16:37,
70

Снимка: Булфото

Синдикалната секция на Конфедерацията на труда "Подкрепа" в "Пирогов" организира протест срещу уволнението на лекари, заради смъртта на пациент.

Още по темата

Медиците се събраха пред главния вход на най-голямата национална спешна клиника. Сред протестиращите бе и бившият шеф на Клиниката по спешна анестезиология и интензивно лечение в "Пирогов" професор Милан Миланов.

Той беше отстранен от консултантската си длъжност със заповед на директора Асен Балтов в началото на тази седмица.

Причина за днешния протест е уволнението на дежурния медицински екип на кабинет 126 в Спешното отделение на "Пирогов", след смъртта на 74-годишен пациент.

Въпреки течащата в момента проверка в болницата, лекарите са отстранени от длъжност, тъй като не регистрирали пациента в болничната информационна система.

Според синдикатите, решението за налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание - уволнение, е взето прибързано.

Д-р Стоян Сопотенски каза, че цялата отговорност по случая е на завеждащия спешното отделение в момента - д-р Асен Меджидиев. Той допълни, че пациентът не е бил върнат, а е бил насочен към лечебно заведение, в което се е лекувал няколко дни, преди да потърси помощ в "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
18
 
! Отговори
Антрополог преди 6 години
Какви са тия физиономии ? Това лекари ли са или зидаро-мазачи и теляци...ужас..това не се издържа вече....то за да си лекар е нужно не само познания (ако изобщо ги имат) ами и някаква интелигентност, почтеност...съвест !
40
1
 
18
 
! Отговори
Живите мъртви преди 6 години
Гледах тези снимки и се сетих за протеста на полицаите...тези хора искренно вярват че са прави. Сякаш са в друга реалност. Изобощо не осъзнават, че всъщност професията им е да спасяват човешкия живот и ако някой е виновен за лошото състояние на работната им среда и заплащането , то това не са пациентите...Те самите трябва да искат нещо да се промени, те да са инициаторите на реформите, а не някой назначен отнякъде за 3-4 години...тъжни снимки на тъжни хора....
39
0
 
16
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Ами наградете ги тогава щом са си свършили добре работата
38
3
 
22
 
! Отговори
Отврат преди 6 години
И какво наказание предлагат синдикатите за смърт поради неизпълнение на лекарските задължения, да не говорим за клетвата ?! Мъмрене пред строя ли ?!...заврете си социалистическия Кодекс на труда отзад... Ами човека когото беше блъснат точно пред Пирогов и не искаха да приемат понеже нямало обаждане от 112....всички са за уволнение ...
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси, сичките корумпета в защита на изгонените корумпета.
36
4
 
12
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Като дойдат да ни лекуват индийци ще цъфнем и вържем. Положението е трагично. Бягайте от тази *** докато можете. После е късно.
35
1
 
20
 
! Отговори
двойкаджия преди 6 години
Не знам в България студент по медицина да не е завършил!!!
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе верно онзи път не можаха да излязат да помогнат на човека, а сега са навън
33
1
 
25
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Аве, сега ако някой от тия там на протеста припадне ей така от вълнение, дали ще му помогнат и внесат вътре или ще е като оня ден - нямат право да напускат кабинетите си...Опа, чакай малко, тогава сега, какво правят навън?
32
2
 
39
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Смятай колко е гнила системата щом излизат на протест в подкрепа на хора които са оставили човек да умре!
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя син байрак да не е на СДС растията ?
30
2
 
25
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
Имам чувството,че медиците никога не са виновни също като така нареченото съсловие бакшиши са!Хората погребват близки и скъпи за себе си хора много често заради непукизма на медиците разбира се не всички са еднакви!Съпругата ми я удари инфаркт и линейката дойде след 18-20 минути въпреки че сме на около 1 километър от спешна помощ!!!!ТИЯ ХОРА ЯВНО ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА ИЗТРЕБЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДА ЕМИГРИРАТ НА ЗАПАД ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА СА ТАКА ЗАДРУЖНИ КАТО МАТРОСОВЦИ НА АМБРАЗУРАТА ДА БРАНЯТ ВИНОВНИ!
29
4
 
36
 
! Отговори
ZEN преди 6 години
Как излезнаха сега на стачка, пък онзи ден, когато имаше пострадал на метри от болницата, не можели да излезнат?Въже ви е нужно.
28
4
 
13
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 6 години
Само да ми паднете !
27
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
политически стачки на пирогов 30 години вече а хората *** като мухипред и в болницата такава наглост краи няма
26
2
 
40
 
! Отговори
boiko преди 6 години
Не само уволнение, ами съд и затвор заслужават! И тези дето протестират и те са същите некадърници, само пари са им в главите! Човешкият живот нищо не струва за тези търговци!
25
1
 
25
 
! Отговори
Циник до 26 преди 6 години
Като спомена - та се сетих...преди 10тина години моя позната млада лекарка стана нещо като търговски пътник....изпратиха я на фотосафари в Африка - защото беше продала на аптеки и лекарски кабинети най-много от сърдечен препарат , който на запад беше обявен за опасен.
24
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма лекари, вече всички са бизнесмени, а ние сме стоката с която търгуват, запомнете го това! Изписват ни хапчета да пуем за които им е платено под масата от фармацефтичните компании всички да пълнат гуша за наша сметка
23
1
 
32
 
! Отговори
тролл преди 6 години
Преди месец умряла жена, защото не и поставили диагноза и я отпратили, а после и господина от онзи ден. Как да очакваш от такива хора да помогнат на ударен и лежащ на 20 метра от местото, където са застанали, та те не могат да напускат болницата в работно време, е, освен за цигари, ядене до кафетата отсреща и за някой протест, че са онеправдани. Личен опит като пациент от там. Отношение нулево, спешност- чакаш пред кабинет като в поликлиника от 1980 година.
22
1
 
40
 
! Отговори
O_O преди 6 години
Моето уважение към медиците и професията им, но не ги ли е срам поне малко пред скръбта на близките на починалия, че да излизат на протести?