Една детска градина в София: Няма ток, няма готвач, а покривът тече

Родителите на децата негодуват, но ремонтът остава мираж
3 окт 2017 11:05,
12
Една детска градина в София: Няма ток, няма готвач, а покривът тече
Снимка: Reuters

Родители на малчугани, посещаващи детска градина в столичния квартал "Младост" протестират. Причината - детската градина, която децата им посещават е с протекъл покрив, въпреки че е нова.

Детска градина "100 усмивки" в ж.к. "Младост" е открита след основен ремонт през 2014 година и въпреки че е едва на три години, вече е в окаяно състояние.

"Нашата детска градина тече. Нямаме и готвач, защото там е опасно да се работи. Чакаме нов персонал", разказа една от работещите жени в сградата пред Нова тв.

"Няма ток. Две от групите стоят на тъмно", оплака се майка, чието дете е записано в детската градина.

Родителите са стигнали до общо решение с администрация на общината в "Младост" и ръководството на детската градина да бъде направен ремонт на сградата през юли месец.

Само че ремонт до този момент не е направен.

Според Владимир Клисуров от община "Младост" ремонтът не е направен, защото покривът е бил измазан, а течът не е прекалено силен и не застрашава живота на децата.

Сега директорът на 189 ОДЗ в ж.к. "Младост" обещава да ремонтира покрива до две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
За да ти го обясня по-добре, ще ти кажа, че в истинските демокрации услугите се състезават конкурентно за родителското внимание. Защото родителят избира. Той може да си гледа детето сам, може да го гледа в кооператив, няколко родители заедно, може да го даде на комшиите, детска градина за по десетина деца се открива за една седмица, ако имаш къща и си търсиш лесна работа, деца се гледат и на работното място. Държавата се конкурира с всичко това, за да бъде предпочетена. Надявам се ти стана ясно.
11
1
 
1
 
! Отговори
Helleborus до Стеф преди 6 години
Доста си изостанал от събитията, ако вярваш, че някое дете може да остане с родителите си. И реакцията ти, макар пак да е ограничена, показва колко по-ограничени от теб са властимащите, защото ти дори не допускаш, че може би нямам право да си гледам детето у дома, по новите закони. Само че тук не става дума да не се гледат децата заедно, а става дума за това, че не държавата, а родителите определят как и при какви условия. Както е в истинските демокрации, нали демокрацията нищо не им беше отнела
10
2
 
9
 
! Отговори
Й.Фъндъкова преди 6 години
Има ли изненадани?
9
2
 
7
 
! Отговори
отговор преди 6 години
Калпав директор
8
2
 
4
 
! Отговори
Тиквун преди 6 години
Давайте им дюнери ,бе ! Да правим оборот на братчеда Ердоган!
7
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 6 години
Е ми така е като 1/2 от парите са върнати за рушвет, 1/4 за ремонта и 1/4 за печалба на НАШАТА фирма.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
амиииии............кетъринг от гурме ресторант и романтичен обяд на свещи - общината плаща !
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАйде, айде, пък при соца колко беше чудесно, студ по цял ден, буламачи, лелката те бие, ех тия добри стари времена.
4
7
 
13
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Като ви чета коментара се чудя да плача ли или да се смея.Като сте толкава анти-социален ходете да живеете в гората.Кой е казал,че всички трябва да сме в града и да си водим детето на градина.Отидете на село,гледайте домати и се грижете за детето си щом смятате,че ще му подейства добре да не се отделя от вас.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Картофка и Боко е ТАКА.
2
12
 
13
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Не е проблема, че покривът тече, а че в закона е записано, че трябва детето ви да стои под капките. Защото макар вашият покрив да не тече и да имате качествена домашна храна, то няма правото на тези благини. Защото всеки може да живее у дома си, но не и българското дете. Ако тази институция не беше превърната в затвор за невръстни дечица, нямаше изобщо да ни интересува, защото ние можем да си грижим за децата си достатъчно добре. Но държавата не може, а се натиска.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, толкова пари се дават за тия градини, как може такова нещо? Направо престъплнеие да се гледат деца в такива условия