Заради норките: Вегани искат оставката на земеделския министър

Те осъществиха пърформанс, при който символично отрязоха "козината си"
4 окт 2017 19:30,
35

Снимка: Булфото

Членове на сдружение "Български вегански съюз" протестираха и поискаха оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Повод за протеста, който се проведе пред Министерски съвет, са проблемите с фермите за норки в българските села Маджерито и Любен Каравелово.

Още по темата

Протестиращите отбелязват, че има избягали норки, които пренасят вируси и нападат домашните животни на живеещите в близост до фермите.

"Най-сериозната заплаха от отглеждането на норки е заплахата за околната среда. Във фермата се отглеждат американски норки, които са инвазивен за Европа вид и които са в процес на включване в списъка на Европейската комисия за забранени за отглеждане на територията на ЕС видове", настояват от организацията.

Те също така твърдят, че фермата няма разрешително за водовземане, както и че функционира вече две години в нарушение на множество наредби, поради което смятат, че министерството обслужва частни бизнес интереси. 

Веганите осъществиха пърформанс, при който символично отрязоха "козината си", като обръснаха главата на една жена от протестиращите и се заканиха да я дарят на управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама след това нагъват пържоли в скъп ресторант. Без да се интересуват от къде са се взели. Същите като кучкарите.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чаках топ новина как протестират с флашмоб голи актриси пред имама за агънцата и козичките по Байрама, те обаче за норките се пазели
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как тези норки са заплаха за друг вид норки, като ги гледат във ферми заради кожата? Предполага се, че след като им вземат кожата, те няма да имат пари да си купят еко палта и да се разхождат из горите.
4
1
 
12
 
! Отговори
ьяа преди 6 години
Явно България се развила доста щом се разглеждат такива въпроси..
3
2
 
28
 
! Отговори
qwe преди 6 години
Какво ядат канибалите по време на пости?Вегани! :Д
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ае тез пък от къде се пръкнаха... само такива си нямахме.
1
4
 
24
 
! Отговори
След като имам палто преди 6 години
от норки, подарено от най-близкия ми човек по специален повод, сега да го изхвърля ли?!Само защото недолюбени активистки на странна идеология си стрижат окосмяването насред София?!Не е ли по-разумно тези госпожи да поприказват с някой добър психотерапевт или да си намерят по един съпруг, вместо да вдигат врява и да ни учат как да живеем?Искам да ги попитам, ако ние престанем да носим кожени дрехи, норките безсмъртни ли ще останат? И ако все пак умират, хубавата им кожа зян ли да става?