Вегани vs. месоядни: Животните имат права, мислят, чувстват...

Подготвят се протести в защита на животнити
23 авг 2017 09:00, Петя Славова
168

12181 гледания   |  Още видео
Протести пред Министерство на земеделието и храните са предвидени на 24 и 31 август срещу отглеждането на животни за кожи. Председателят на Българския вегански съюз Никола Донев настоя пред Bulgaria ON AIR, че това е ненужно насилие в 21 век.

"В Каменната епоха хората не са имали алтернатива, но в днешно време не е нужно насилие. Искаме тотална забрана за кожодерската индустрия без гратисен период. Насилието, което се прилага към животните, е абсолютно ненужно. Почти всички европейски държави са приели забрани за това нещо", обясни той.

Още по темата

Зам.-председателят на Българското либертарианско общество Аркади Шарков контрира, че случващото се е част от нуждите на едни или други хора. Той подчерта, че правата на хората са на много по-високо ниво и съществуват.

"Животните не осъзнават своите права. Убиваме ги, защото това е част от нашата природа, както е част от тяхната природа да убиват други животни. Признаем ли животинските права, ще се наложи да съдим и животни", коментира той в "България сутрин".

"В същия ред на мисли някои са мислили, че имат право да използват роби. Трябва да бъдат гарантирани правата на животните. Доказано е, че всички животни притежават нервна система, чрез която мислят и чувстват", каза от своя страна Никола Донев.

Той даде пример с норките, които по думите му са основните жертви на кожодерската индустрия. Те са затворени в 50-сантиметрови клетки и според него това е безумно, защото норките полудяват в толкова тясно пространство.

Аркади Шарков посочи, че евентуални забрани за отглеждане на животни за кожи ще доведат до създаването на сив сектор в тази част на икономиката. Поради голямата нужда от употребяване той би създал големи диспропорции за хората, уточни той и попита как ще тестваме нов тип лекарства.


 


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ултравеганите не ядат растения върху които е паднала сянка от животно.
135
1
 
6
 
! Отговори
Веган лъжата преди 1 година
Израза "трупно месо" би трябвало да звучи ужасно според веганите... ами живо ли да ядем животинчето ?!

И веганите не пасат директно на поляната, а ядат трупни растения, обравотвани с пестициди и хербициди, химически торове и т.н.
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новите сектанти ! Психари дето обричат на глад милярди защото зелечука няма да стигне.
133
1
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 1 година
До Хари

Напълно съм съгласен с теб. Целта е да купуваме вегански буклуци, като веганско мляко, които са чиста химия и не са никакъв заместител на нормалната храна. Ако не е било месото, човечеството нямаше да го има, или както казва един приятел "Защо древните хора са рисували в пещерите животни, а не броколи или картофи?"
132
0
 
7
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 1 година
Мен ме притеснява това, че ако този вегераст успее да вдигне самолета и направи едно ***, после ще го измъчва с марули.
А едно бебе има нужда от много белтъци.
131
1
 
1
 
! Отговори
Чобака преди 1 година
Мене ми пречат разни мучащи по тротоарите.
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разни мутанти вегани трябва да бъдат обвинени в тероризъм и с доживотна присъда в пандиза.
129
0
 
1
 
! Отговори
# преди 1 година
А и още нещо - някой мисли ли в другата посока - природата си знае работата.
Да не стане грешка и вместо да помогне, тоаз идея да промени баланса още повече от сега.
128
0
 
12
 
! Отговори
# преди 1 година
най-обичам да ми дават наклон...
Скачам с 200 СЛЕД като научите месоядните растения да са вегани ;)
127
2
 
9
 
! Отговори
От 141 преди 1 година
До /
Там е проблемът, те НЕ ограмотяват, те откровено НАТРАПВАТ вижданията си. Посредством агресивни капмании, които предизвикват повече погнуса, смях и пренебрежение, отколкото някакъв ефект на преосмисляне на хранителните навици; Те НЕ агрументират позлите на веганската диета, ако има, а пискат истерично срещу всеки, който не споделя вижданията им; В по-голямата част веднага започват да обиждат-за справка коментара над твоя.. Така че категорично не мога да се съглася, че това е ограмотяване
126
2
 
7
 
! Отговори
Хари преди 1 година
До /

а растителната храна не е отровена в наши дни - ти и на село да си я гледаш пак е толкова зле колкото и тази от магазина, както и всичките БИО глупости - всичко расте на на една и съща земя. Вземете се стегнете, правилното хранене е важно, другото е пълна боза
125
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я колко много мършояди се изходили отдолу. Спокойно, отрепки, никой няма да ви изяде сужука. Яжте си мършата наволя и гласувайте за бат' бойко сужукофила. Вие живеете още в каменната ера, то си ви личи и по 2-та пръстта, които имате за чело като любимеца си от Банкя.
124
11
 
7
 
! Отговори
/ преди 1 година
До Пълни загубеняци

Веганите определено са по-здрави от свиноядите, най-малкото защото си спестяват всичките токсини, антибиотици, плесени, паразити и т.н., които се съдържат в трупното месо.
Не налагат идеология, а ограмотяват хората на по-ниско еволюционно ниво.

За инфо - не съм веган. Но лично съм си доказал, колко по-здравословно се живее, ако месото се замести от правилно подбрана растителна храна. Месото в наши дни е отровено с какво ли не.
123
4
 
16
 
! Отговори
. преди 1 година
Да си веган е диагноза!Нужно е лечение со кротце и со благо,и с едно по яжко дръвце с повечко чепове и по-неокастрено!
122
5
 
12
 
! Отговори
Пълни загубеняци преди 1 година
Цялата им идеология и методи да я налагат, са тотално сбъркани. Обвиняват "месоядните" (как звучи само) все едно са престъпници, вменяват вина, показните им акции са колкото скандални, толкова и гнусни, а и никак не са евтини според мен. Т.е. тези хора имат финансиране, с което се правят на големи тарелки месо, вместо да го насочат за нещо смислено, като толкова ги е грижа за животните. Но нямат и друг избор, при положение, че веганската диета няма нито една здравословна полза за човека.
121
2
 
4
 
! Отговори
Хари преди 1 година
*** е тоя, какъвто и да е и всичките му фанатизирани поддръжници. Най-добре новите лекарства да се тестват върху откачалките, но резултатите няма да са адекватни спрямо другите нормални хора консумиращи месо и носещи кожа :DDD
120
5
 
15
 
! Отговори
Vlado преди 1 година
Абе аре в лево бе ... баси откачените хора .... кат не искат да ядът месо да не ядът! Ама да спрат да карат другите да го прават ....
119
14
 
8
 
! Отговори
/ преди 1 година
Само не разбирам защо всички спорещи с вегана изглеждат угоени точно като прасенцата, които похапват.
Вегана е прав , човечеството трябва да еволюира най-накрая в мисленето си и постепенно да се оттърси от животинските си инстинкти.
118
3
 
9
 
! Отговори
ceko преди 1 година
Откачалки!
117
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе аз разбирам, че веганите го правят уж по хуманни съображения. Но да го питам това хилаво същество хуманно ли е да не издоиш една крава? Какви чувства предизвикваш у нея, ако си стои неиздоена?

Имам много приятели вегетарианци - готини хора, ходим си по заведения, веселят се с нас. Познавам и шепа вегани - до един сбъркани в мисленето и все натрапват своето поведение като единствено правилно.