Няма мърдане: От утре пускат парното в София

Потребителите да завъртят винтилите на максимална степен
Обновена: 25 окт 2017 15:09 | 25 окт 2017 14:37, Анисия Иванова
56
Няма мърдане: От утре пускат парното в София
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пускат парното в София от утре, ако прогнозата за времето на НИМХ към БАН показва трайно застудяване в края на седмицата. Това обявиха от "Топлофикация" - София пред "Труд".

Пернишката "Топлофикация" вече пусна парното в жилищата на 70% от абонатите си.

Още по темата

По-рано пред Bulgaria ON AIR говорителят на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова заяви, че дружеството очаква да бъдат изпълнени двете условия за включване на парното, за да получат потребителите отопление.

"Ако днес се сбъднат прогнозите, това ще бъде третият ден със средна денонощна температура по-ниска от 12 градуса. Утре ще получим информация дали се очаква захлаждане до края на седмицата. Ако това се случи, още утре ще можем да пристъпим към включване на отоплението в цяла София", потвърди тя.

Говорителят посочи, че първо парното ще бъде включено в детските градини, училищата, болниците, след това в домакинствата и накрая в бизнес и другите сгради.

Около 200 сгради в столицата вече имат парно, само 25 от тях са етажна собственост. Те са пожелали по-ранно включване.

Елизабет Павлова напомни, че ремонтите в сградите да бъдат приключени, тъй като вътрешните инсталации трябва да бъдат запълнени. Ако това не се случи, в съответната сграда отоплението няма да бъде пуснато.

"Потребителите също трябва незабавно да завъртят винтилите на максимална степен, защото, когато отоплението се включи, по този начин техните радиатори ще бъдат обезвъдушени, системата също и така ще се гарантира нормално потребление в апартаментите", заключи Павлова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
14
 
! Отговори
asd преди 6 години
Аз мога да плащам, но не обичам да ме правят на ***. Колата и апартамента си ми харесват, но не схващам рекета за какво е в 21 век. Ако не съм прав да си кажат - София е робовладелско поселище и на който му харесва да си знае къде се намира.
31
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 17 години не ползвам услугите на токажиите и порнажиите. Инвестирах в автономен енерго източник който ми се отплаща отлично. Помагнах и на много други да се отърват от монополистите и продължавам да помагам и на други. Защо да им пълните гушите на монополистите и да ви дерат по 10 кожи като може веднъж да инвестирате и да забравите за зависимоста от мутренските монополисти. Аз разбирам да плащате сметки и пълнехте хазната а вие пълните джоба на монополистите които изкарват печалбата навън!
30
12
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
А викаш значи, Топлофикация да ни държата цяла зима на студенто, за да може да не те ограбват теб. Ами като не можеш да плащаш се откажи от парното.Защо и ние трябва да мръзнем заради такива като теб.
29
10
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Ами тогава го продай и си купи нов без ТЕЦ. Тъкмо можеш да си избереш и квартал. Сега има доста ново строителство и почти всичките са без ТЕЦ.Освен това ще ти останат и пари да си смениш колата. Аз направих така. Продадох двустаен до Лъвов мост, купих си нов тристаен в Иван Вазов срещу входа на Южния парк и ми останаха пари да си сменя стария Опел с нов Ситроен.
28
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, нямат търпение да започне грабежа за този сезон. Това, че в петък ще е 20 градуса не е важно, дайте да пускаме парното за да ръбим абонатите...
27
6
 
28
 
! Отговори
asd преди 6 години
Няма отказване от парното, с жена можеш да се разведеш, с Толпофикация - не. Трябва да си подариш апартамента на някого и да купиш някъде, където не е на ТЕЦ. Излиза, че ТЕЦ-а има повече права върху апартамента ми, от самия мен и ако не ми харесва, трябва да се разкарам от там. Абе робство в 21 век ...
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15Позна, апартамента ми се води в Трета извънградска част" на София.Можеш да проучиш къде е това.
25
2
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
не разбрах,какво пускат от утре парното или ПОРНОТО????
24
10
 
13
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Ами отказваш се напълно от парното и не плащаш нищо.Много лесно е. Аз га направих преди 4 години, но от тази пак се върнах към услугите на Топлофикация, защото ми е най-евтино.Пробвах всичките варианти за отопление, но от парното по-евтин няма.
23
7
 
9
 
! Отговори
asd преди 6 години
Искам аз да си определям с какво да се топля, например климатик, и да не плащам на Топлофикация загубите и далаверите. Защото сега нямат стимул да инвестират в технологии и да си преследват крадците на парно.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало Редактора, пише се вЕнтил, а не вИнтил.Това се учи във трети клас в основното училище.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиша от банката, Vorstanda чакам да правя презентация, докато го написах тоя коментар, в джоба ми се вляха към 2 евро от заплатата и към 150 евро от вложенията ми във фондове и крипто.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, ти нали си в общежитие за бежанци и Германия ти плаща парното.Защо се включваш в дискускии, които не те засягат.
19
3
 
14
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Ами ти да не искаш специално за теб да ти го пускат, когато се прибереш и да ти го спират, когато излизаш.Няма как да стане тази работа. Пуска се в началото на отоплителния сезон и се спира в края.Не мже да ти назначат персонален инкасатор, който да стои пред входната ти врата и да си записва кога излизаш и кога се прибираш.
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циника живее в пробито 60 квадрата апартаментче, а аз съм пуснал подовото отопление и гледам как Биткойн-а удря 5k. Въпроса ми към тебе, стругарю, е новата Е класа или новата 7мица.
17
1
 
11
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Ами вместо да пишеш по форумите за жълти стотинки ще си намериш някаква достойна работа, където да изкаравш истински пари, с които да можеш да си плащаш парното.Или казваш, обществото ти е длъжно и ние всички трябва да ти плащаме парото.
16
13
 
7
 
! Отговори
asd преди 6 години
Рекета продължава - ползваш, неползваш, искаш, не искаш, присъставш, отсъстваш - ще плащаш. Няма пазар, няма свобода на избор.
15
6
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Това си е твой проблем - при моята жена и при моето дете отдавна е пуснато.Сигурно си в някое от крайградските гета. То там по презумпция си нямате парно.
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така, другарю панален капиталист. Който има пари се топли, който няма пари - да мре. Такава е логиката на шефа Генерал Суджук и свитата му от видни капиталисти, физкултурни възпитатели. Няма да се оправи тая държава, призива ми към кадърните е - бягайте и се реализирайте в чужбина.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 6За спорта май си ти, жена ми работи в болница, а детето ми е в училище. Парното не е пуснато.