Маса за "месоядни зомбита": Вегани "похапват" човешко със зеленчуци

Световният ден на веганите се отбелязва от 1994 г.
89

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Днес е Световният ден на веганите. Отбелязва се от 1994 г. по инициатива на председателката на британското Веганско общество Луис Уолис, с цел да се популяризира веганството като начин на живот. По този повод от "Български вегански съюз" организираха шествие и пърформанс в защита на правата на животните в центъра на София.

Целта на проявата е да обедини всички защитници на животните.

"Хората плащат за най-жестоката индустрия - убийство на животни заради храна", каза Явор Карапетров от организацията.

Освен това, според него, производството на животински храни е най-големият замърсител на въздуха с метан, който разрушава озоновия слой.

"Ние сме родени да бъдем добри и можем да живеем без насилие", каза още Карапетров, цитиран от БТА.

По думите му, човекът е плодоядно животно, като може да бъде здрав и енергичен без да консумира млечни и месни продукти.

Активистите организираха символичен пърформанс, който пресъздава процедурата по обработка, съхранение и консумация на животинското месо. Имаше хора, "опаковани" в тарелки, сервирани в огромни чинии и маса с надпис: "Месоядни зомбита".

Отново имаше и изкуствена кръв, както и кукли на малки бебета.

Според участниците, яденето на месо е не само нехуманно, но и вредно за здравето.

Те скандираха: "Месото е болка и страдание!".

"Да защитим нашите безгласни и безправни приятели. Нека да покажем, че животните могат да разчитат на нас, да бъдем техният Глас! Техните закрилници!", написаха организаторите на събитието във Facebook.


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Agenta преди 1 година
Психично болни хора, да вземат да прочетат "Генезис", току-виж разберат истината за хората, животни и изкуствен интелект.
75
2
 
3
 
! Отговори
Майка ти е Жечка! преди 1 година
Я, Жечка се появи! Как си, мамо Жечке? Вървят ли клизмите?
74
0
 
4
 
! Отговори
А преди 1 година
До 75
А от лъвовете повръща ли ти се? Или от вълците? Как да ти обясним нормалните хора, че на природата не и пука за веганството. Че хората сме всеядни и това включва и месо, колкото и анорексията да ти говори друго. Няма как. Да беше друго, да ти го дадем, а то ум.
73
0
 
2
 
! Отговори
тт преди 1 година
До Анонимен

Дайти на тоз чуек един леген!
72
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте психопати! Измъчвате и убивате ненужно, красиви и чувстващи създания. Вие, ако можехте и човек щяхте да убиете, за да го изядете! Повръща ми се от вас- промитивни, закърнели, болни, карнистки мозъци!
71
2
 
0
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Вие освен да изтезавате и убивате невинни животни друго не знаете! Хейтъри! И кво кат ни нахейтихте, по-лек ли ви стана жалкият животец? Ми НЕ!! Ще продължавате ненужно да измъчвате и убивате невинни създания и животът ви ще продължава да жалкарее! Само знаете да обиждате хората и да им измисляте имена, щото имате кюфте вместо мозък, жалки, нещастни, нищожни създания!
70
1
 
1
 
! Отговори
Боряна преди 1 година
До Румен
Какво им е на кучкарите и на хората, които гледат футбол?
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното грантаджийско НПО, взело пари да защитава "правата" на животните. Вчера слушах един такъв *** който разпалено говореше за тях. И като го питаха аджеба кои са тия "права", се оказа че конете имали право да не бъдат яздени, щото видиш ли ги болели копитата. И не били щастливи конете, а стенели от болка, докато ги яздели. А кокошките имали право да си стоят в курника, а не да ходят на дръвника....барем и язи научих нещо...
68
2
 
18
 
! Отговори
Майка ти е Жечка! преди 1 година
Тази психоПатка дето сте я снимали е майка ни Жечка и хич не е нормална. Кълне хората и децата им! Известна е с клизмите си и с абсолютната си неадекватност. Та дотам с теорията, че веганството е безопасно. ;)
67
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
Добре бе, аз едно не разбрах жените веганки как го поемат, ми нали е месо. Може така и да е по-добре де. Тамън няма да се развъждат.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте бе - ние МЕСОЯДНИТЕ си ги отглездаме тия животни да си ги ядем НИЕ - те са НАШИ - вие веганите - си гледайте крави и си го защитавайте ?!? ВТФ ???!
65
1
 
14
 
! Отговори
Ами преди 1 година
За бебето, което родителите му вегани убиха с безумното си веганство и бяха осъдени за смъртта му, що веганите си траят, много ми е интересно!? А нас наричат веганите с обидното месоядни зомбита. Ами виждам аз едни зомбита, ама са все вегански и нито от биология вдяват, нито се трогват от смъртта на бебета и деца, която веганството причинява. Веганството е зомбиращо и то до ужасяващи размери! Особено като ги гледам какви гнусотии за маса спретват. Не е нормално.
64
3
 
18
 
! Отговори
Румен преди 1 година
много е важно,когато си с чувство за малоценност ..да си част от някаква група

гей,лесбийка,кучкар,веган,футболен фен,политолог,социолог.....световния мир,озоновата дупка...

само не Човек

и стига да си намериш организацийка,да смучкаш паричките й
63
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората с комплекси се чудят как да се направят на по-интересни. Едни се обявили за вегани, други за русофили... всякакви се навъдиха.
62
1
 
5
 
! Отговори
# преди 1 година
Много съм съгласен с долния коментар, ама нужно ли е всеки пъд да се повтаря историята.
Основни човешки качества - алчност и страх.
Лесни за използване за манипулация и управление на всички възможни нива.
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разделение на обществото по следните признаци:
-расов
-народностен
-полов
-сексуален
-деца срещу родители
-вегани срещу нормални

И така до безкрай. Разломи безброй, за да може винаги да сме в положение партер.
Цялата тази доктрина с правата е за това - за да не може никой никога нищо да промени.
60
4
 
16
 
! Отговори
язе преди 1 година
На тези "хора " веганите им трябва лечение.
От нитратите в растенията им се е разболяла главата.
59
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да се организират "пърформънси" за защита на растенията от веганите! Те не само, че убиват растенията, но и подяждат горките животни!
58
3
 
10
 
! Отговори
shrek преди 1 година
Кой е най-известният веган и колко милиона хора е затрил?
57
3
 
17
 
! Отговори
Ми преди 1 година
Анорексиците също не намират нищо лошо в отказа от храна и това води според тях до здраве. Само дето без лечение умират. Веганите са същите. Вече има смъртни случаи от веганство. За съжаление на деца. Последно онова бебче, дето му спрели млякото болните му родители, каро го заменили с веганско меню. После ги осъдиха, ама бебето е мъртво, няма да се върне. Колкото по скоро се лекуват веганите от разновидността си на анорексия, толкова по добре за всички.