Авария спря топлото към няколко столични квартала

Засегнати са "Красно село", "Гоце Делчев", "Стрелбище"
21
Авария спря топлото към няколко столични квартала
Снимка: архив, БулФото

Заради пробив на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването към кварталите "Красно село", "Гоце Делчев", "Стрелбище" и към част от кв. "Борово" между ул. "Ястребец", ул. "Солун", ул. "Борово" и ул. "Пирински проход", съобщават от "Топлофикация" на сайта си.

Създадена е необходимата организация за работа, като са осигурени тежки машини и резервни части.

Авариралият участък от топлопреносната мрежа беше наблюдаван след пробива в началото на месец декември и беше установена значителна амортизация на тръбите, която е предпоставка за повишената аварийност в тази част от мрежата, обясняват от дружеството.

По тази причина и с оглед да се избегнат последващи пробиви по същото трасе се налага да бъде подменен изцяло по-голям участък от авариралия топлопровод.

Четири екипа на дружеството ще работят непрекъснато до възстановяване на топлоснабдяването в рамките на законово определения 48-часов срок, се посочва в съобщението.

Топлоподаване няма и в централната градска част между бул. "Граф Игнатиев", бул. "П.Евтимий", бул. "Фр. Нансен" и бул."Евлоги и Христо Георгиеви".

Авария е спряла топлото и в кв. "Лозенец" между бул. "Драган Цанков", ул."Митрополит Кирил Видински", ул. "Борова гора", ул. "Миджур", ул. "Крум Попов", бул. "Черни връх" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Работи се по отстраняване на проблемите, уверяват от "Топлофикация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
топлофикация е една руска ИЗМИШЛЬОТИНА от 48г. Загубите се плащаха от цялото население и се ползваше само в градската част. Това бе гордоста на саца.Никаде по света такова централно отопление не се прави. Топлата вода да се движи в земята на стотици километри. Както и никъде в ЕС няма такова АД / акционерно дружество/ забулено в мъгла от тайни и потаини акционери- милионери.
16
0
 
3
 
! Отговори
Hristova преди 6 години
Obsledvali 10 dni, no ..... AVARIQTA imala naglostta da se povtori. Pita se v zadachata, koe drugo naselenie na Planetata osven bulgarskoto bi pozvolilo takava gavra s nego? Pri tova v navecherieto na Rojdestvo Hristovo. No....vsichko se vrushta. Da sa ni JIVICHKI i ZDRAVICHKI. i te i upravnicite nashichki.Amin.
15
0
 
2
 
! Отговори
an преди 6 години
мИ такА е, СелендУрите кат доедоХте в София, парно нЕма за ВсекИ
14
1
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Софиянци да слагат кюмбетата и да горят гувенки и ***.Е за това няма оправия в Бг.Стоят пред кУмпУтрите и дращят но няма да излязат на площада да протестират и да кажат ТАКА НЕ МОЖЕ.
13
0
 
6
 
! Отговори
евро-простотия преди 6 години
кога през лятото да ги поддържат хората нямат време тогава отпуски почивки на бали у гърция може ако се наложи и в турцияА КАЖЕТЕ МИ КОГА? сега му е сезона да прилючим ГОДИНАТА на печалба ДЪРЖАВАТА ще даде
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е , за сметка на това си имат метро.Кой ти прави сега профилактика , както беше на времето.Важно е да се режат лентички заедно с евробюрократчета.Ама софетата сами си избират Фандъчка и Боко и сами ще си сърбат попарата.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялото трасе трябва да се поднови бе! Работил съм в топлофикацията цели 30 години по татово време. Тези тръбопроводи не са сменяни от 40 години. Станали са като вестникарска хартия. По времето на бай Тошо всяко лято се подменяха десетки километри паропровод. Всички критични участъци се подновяваха с нови тръби. Какъв ремонт са направили когато на едно място го кърпиш а до нега се пука? С кърепж ако го правехме и по татово време сега щяхте да сте умрели от студ бе !
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Md`llae,te na selo parno niamat...
9
1
 
6
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
О,тепърва започват "гърмежите" в цялата мрежа. Така и не съобщават дали в срок ликвидират авариите,защото не го правят. Лъжат за т. нар. компенсации. А когато "отопляват" се налага включване и на друг вид отопление,за да не стоим на студено. Махането на инсталацията им е най-подходящото решение на проблемаите,създадени и поддържан от тези хрантутници.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма и 2 седмици, от както оправяха авария на същото място. Ама и те са хора, и те пари перат...
7
0
 
15
 
! Отговори
681 преди 6 години
И тръбите на топлофикация ще ги осеем с кръпки като асфалта по пътищата ни..
6
1
 
5
 
! Отговори
Md`lla преди 6 години
Нищо! В София - може!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При предишната авария един интелигент от топлофикация заяви "То с тоя участък не сме имали проблеми 10-15 години" - то нищо не е вечно и трябва да се инвестира и в мрежата, а не само в коли и други екстри
4
2
 
17
 
! Отговори
435 преди 6 години
Благодарение на измишльотините на топлинните "счетоводители" Топлофикация има да ми връща 300 лв. Оставих им ги да ми приспадат през следващия отоплителен сезон. Лихва за тях не ми плащат, но пък всеки месец ми начисляват лихва върху онези 2 лв, които се "полагат" на топлинните счетоводители за тяхното съчинителство. А нали точно те са виновни за надплащаното от мен. Нямам думи.
3
2
 
11
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Тия софеянци я закъсаха, такситата им стачкуват, са и парното им спрели. Абе направо си е трагедия, да се увиват под одеалата и да не одят никъде!!
2
2
 
11
 
! Отговори
681 преди 6 години
Нищо не е вечно, дори построеното по Бай Тошово време!
1
1
 
29
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
Като знаят от "Топлофикация", че този участък е проблемен... за топките ли се държаха цялото лятото ?Иначе за стотинки сметка на ЧСИ ще те дадат. Да изкарат и да покажат на хората, толкова сме взели, толкова са разходи, толкова е инвестиция.. печалбата е толкова. Ама на някой не му изнася да има прозрачност.