Анкета в школата: Деца, колко взимат мама и тате? Как се топлите?

Столичната община възложи на пловдивска фирма да пита столичани
37
Анкета в школата: Деца, колко взимат мама и тате? Как се топлите?
Снимка: Булфото, архив

След като стана ясно, че софиянци дишат един от най-мръсният въздух, Столичната община възложи проучване на Енергийна агенция Пловдив, за да стане ясно най-накрая с какво се топлят жителите на столицата и дали колите или отоплението тровят повече въздуха.

Още по темата

За да се добие реална представа за това обаче е било нужно да се проучат поне 6000 домакинства в София. Най-лесният начин това да стане бил като се пуснат анкети в училищата и децата да ги дадат на родителите си, които пък ако искат да ги попълват, ако не искат да не ги.

От Енергийна агенция Пловдив, изпълнител на проекта, обясниха пред Dnes.bg, че са били наясно, че проучването ще мине и като анкета в училищата, но на практика на въпросите ще отговарят родителите им, при това доброволно.

След като съберат нужния брой проучвания, от агенцията ще обобщят данните, които ще представят на Столичната община. От кметството пък трябва да решат какви стъпки да предприемат, за да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици.

Анкетата е пусната в около 20 основни столични училища. В нея има въпроси като: Кога е построено жилището, сменена ли е дограмата му, колко квадрата е то, колко горе-долу е средният доход на член от домакинството, дали пускате отоплението през целия ден или само сутрин, вечер или на обед, дали се топлите с  парно, ток, газ, дали сте доволни от сегашното си отопление или искате то да бъде сменено.

"Това е своеобразно изследване на потреблението на енергия, което е мощен образователен инструмент", коментира началникът на РУО Ваня Кастрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До fsdfs 2 Калоян Паргов кмет на София. Хем грозен , хем нахален и ***.
12
1
 
13
 
! Отговори
Тъпня преди 6 години
След това да им пратят и тройки да ги накажат, че замърсяват въздуха. Общината вместо да тормози хората, да вземе да си свърши работата:- да почне да мие улиците- да спре вкарването на кал по улиците на града- да си провери колите на градския транспорт и да спре тези, които не са на ниво- да премести безмислените велоалеи от централните улици и булеварди в малките. Примерно вместо по Дондуков да е на Московска. Така ще има по-малко задръствания и по-малко отработени газове
11
0
 
14
 
! Отговори
сигурно има такива преди 6 години
дето се топлят с герберски лъжи на килограми
10
1
 
26
 
! Отговори
пак Кастревизми? преди 6 години
Пак Ваня Кастрева? Тази *** ченгеджийска *** кога ще я уволнят? Но цялото МОН са като нея и си кукуригат. Там нормални няма защото такива като Кастрева назначават кукавите си приятелки и само санитарите трябва да минат и накуп цялото министерство барабар с подчинените им служители от инспекторатите да си ги приберат в лудниците
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-тАпото от цялата работа е, че картофелницата е платила на тази фирма от нашите данъци за да свърши нещо, а същата тази фирма вместо да проводи анкетьори на които да плати за проучването използва децата ни (на практика им излиза безплатно) за да си оправдае парите които е получила.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тате гледа тикви, а мама преди работеше в парк-хотел "Москва"...
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са ли ги питали има ли нещо за крадене у вас?
6
12
 
19
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Що за простотия е това? Основното замърсяване на въздуха идва от колите , ама бай ви *** ще си даде и последните стотинки за бензин, вместо да пътува с градски транспорт, колело или пеша. и понеже е тарикат ще си плаща това е.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А това последното изречение, казано от някаква Кастрева, какво ли пък значи?!
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи, помилуй! А бе това герберастията за нищо не става!
3
1
 
21
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Тея данъчни ли са анкетьорите ?
2
2
 
35
 
! Отговори
fsdfs преди 6 години
Не им отговаряйте. Оставка на фандъчката и районните кметове. За нищо не стават!
1
0
 
26
 
! Отговори
Момо преди 6 години
:D :D :DКолко излъгали се има, които са попълнили анкетата?