Екокомисията в СОС одобри мерките "анти смог"

Съветниците ги гласуват финално следващата седмица
16 яну 2018 17:45, Екип на Bulgaria On Air
31
Екокомисията в СОС одобри мерките "анти смог"
Кадър: Bulgaria On Air

Спешни мерки срещу мръсния въздух вземат в София.

От Екокомисията към общината предлагат в дните със силно замърсен въздух "зелено билетче" за градския транспорт за цял ден на стойност 1 лев, забрана за паркиране в улици от "синята зона" в центъра или затваряне на цели карета.

Още по темата

И още - забрана за влизане в централната градска част на автомобилите с четни или нечетни номера, предаде Bulgaria On Air.

Мерките трябва да бъдат одобрени до края на януари. От началото на годината в столицата има сериозен проблем със замърсяването, пикът беше на 9-и януари, когато въздухът беше замърсен 5 пъти над нормата.

Мерките ще влизат в сила, когато най-малко две автоматични станции са регистрирали запрашаване от над 200 микрограма на квадратен метър през два дни, или ако опасно мръсен въздух бъде установен от 4 станции в рамките на ден.

Предложенията ще бъдат гласувани на заседание на Столичния общински съвет следващия четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОБЛЕМЪТ Е ОТОПЛЕНИЕТО, А НЕ ТРАФИКА! ТРАФИК ИМА ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА!
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от общината продължават да се правят на ощипани, ама и журналята играят тяхната игра. Вместо да ги попитат защо по празниците когато в София почти нямаше движение на автомобили въздуха пак не можеше да се диша. Останалото е ясно не смеят да го кажат в прав текст, че определена група избиратели тероризират всички ни.
5
3
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Свърши работния ден. Моля, давайте предимство на пешеходците, бъдете търпеливи
4
12
 
6
 
! Отговори
Кафяв швед преди 6 години
Колите на селяните замърсяват повече от братчедите. Преди 15 години беше далеч по-добре (защото селинджърите се возиха на рейс)
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно смотанячката от Белчин баня е сляпа или толкова ***, че атакува само колите. Колите са най-малкия проблем. Защо няма мерки за щведските махали, които са основен замърсител? И нищо за отоплението на въглища и дърва, удрят само колите и то за центъра? Тази ненормалници е без мозък в кухата кратуна. В центъра е най-малко замърсено, повечето са на парно. А като стесни Раковски с велоалеите, създаде още по-голем проблем. Замърсяват районите около Витоша и летището, тя ще затваря центъра???
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще назначат човек който да им завързва с една торба сензорите, за да не отчитат замърсяване и да отчитат отлични резултати, докато замърсяването е видимо
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данче, положенито е критично, а ти нямаш желание да се бориш с проблема. Слез от Аудито и дай пример!