Пак опасно мръсен въздух в София, а ще има ли "зелен билет"?

Избягвайте големите булеварди, съветват от Столичната община
29 яну 2018 09:30, Петя Славова
115
Пак опасно мръсен въздух в София, а ще има ли "зелен билет"?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Опасно замърсен въздух над София и днес. На две от градските станции се очаква повишение на нивата на фини прахови частици във въздуха, съобщават от Столичната община.

Още по темата


Препоръчва се използването на градския транспорт, а при ходене пеша да се избягват големите градски булеварди.

Не е ясно обаче, дали и днес столичани ще имат възможност да пътуват със "зелен билет" с цена от 1 лев.

В неделния ден за пръв път беше въведена тази мярка, заради сериозни превишения на нивата на фини прахови частици. Екобилетчето важеже в цялата градска мрежа за цял ден.

При закупуването му върху него се слага печат с датата, за която важи, припомня Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има зелен ***.Фъндъка ще се дупи на Ушев Цецо и Суджук Паша.
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Защо, когато селяните от бг отидат в Германия, веднага се научават на ред,"Селяните в Германия си остават ужасни селяни! Даже в София имат някакъв шанс... Там се събират със съселяни и си правят малко село в града, в който са!
86
1
 
7
 
! Отговори
Бройката преди 6 години
Числата, които давам са за пиков момент, когато в движение са най-много коли, горе-долу 50000 коли. В непиковите момент колите в движение са 30000-40000 хиляди, а през нощта са доста малко. Числата, с които ни плашат за бройката на колите в София е според регистрираните коли, а колко се движат тези коли в София, удобно се премълчава. Ако имаме 1000 регистрирани коли в едно село и те един месец не се движат, тези коли колко замърсяват това село? Ако всяка една от тези коли се движи по 10 часа на
85
1
 
10
 
! Отговори
Бройката преди 6 години
Хубаво е да се знае, колко са колите в движение, които според Фандъкова и клакьорите й, "замърсявали" София. По груби сметки, става дума за около 2500-2600 коли, които замърсяват с фини прахови частици, повече отколкото е според Евро 3, като 400-500 от тези коли са по модели преди въвеждането на Евро 1, но тъй като колите на големите производители са 1-2 години по-рано по съответния евростандарт, то големите замърсители са доста по-малко. Към тях трябва да прибавим колите с несофийски номера.
84
2
 
23
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Фъндъкова ползва ли градски транспорт или мъкне *** на работа с лимузина?
83
1
 
11
 
! Отговори
До 82 преди 6 години
До искамеАйде, още един "кореняк" софиянец, който ни о бяснява, че културата зависела от това, къде си се родил.Селяци има в София, но и културата се възпитава от средата.Защо, когато селяните от бг отидат в Германия, веднага се научават на ред, а когато дойдат в София, НЕ???
82
11
 
9
 
! Отговори
искаме преди 6 години
въвеждане на СОФИЙСКО ГРАЖДАНСТВО. Само който обича, опазва чистотата, културата и традициите на този град, плаща си данъците и сметките може да има СОФИЙСКО ГРАЖДАНСТВО. СОФИЯНЦИ - ОБИЧАЙТЕ СОФИЯ.
81
5
 
12
 
! Отговори
не 33333 преди 6 години
е ееее стига със София да не е България , писна ми медиите като задъвчат някоя новина като че ли нищо друго не се случва само за София се говори
80
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента, ГЕРБ са по-лъжливи и по-нагли, дори от комунистите преди 89г.Лъжат, мажат...и ни приемат за малоуумни.Един зелен билет и хайдее...общината вече взела мерки, че и се преборила с мръсния въздух!!Абе, даскалицее, ти нас за какви ни вземаш?В София смърди на сажди и дим...ти продължаваш да ни убеждаваш, че като спреш няколко коли или като 50 пенсионера се качат със зелен билет и нещата вече са се оправили.Нагли...нагли и некадърни сте всички гербери.
79
2
 
23
 
! Отговори
77777 преди 6 години
Фандъкова използва прогнозата за времето, за да "докаже", че колите замърсявали, но хората не са толкова наивни, както си мисли, с малки изключения. Естествено, че при по-топло време, комините ще пушат по-малко и замърсяването ще намалее, а ако в прогнозата има и появата на вятър, София направи ще се изчисти .... благодарение на зеления билет ли, както ни внушава Фандъкова.
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато хората видят Бойко, Сидеров, Цветан, WCимеонов, Каракачанов, Фандъкова и т.н. министри, зам.министри, депутати ... с градския транспорт да ходят на работа, тогава ще стане чисто и приветливо в столицата. Аз лично ще си предам колата за скрап веднага.
77
2
 
11
 
! Отговори
77777 преди 6 години
Колите без поне Евро 3 в София бяха около 12% на 15.07.2016, но сега година и половина по-късно, са по-малко - около 9-10%. Нормите по Евро 3, 4, 5 и 6 са доста строги и за София не важат определения като таралясник и други подобни. На картата за замърсяването на София в момента, много ясно си личи как цели районни са със замърсяване над нормите и без да имат много голям трафик, а други са в нормите въпреки големият трафик през тях. Зеленият билет не намалява замърсяването, а имитира, че нещо с
76
2
 
21
 
! Отговори
77777 преди 6 години
Отоплението на твърдо гориво замърсява и най-вече горенето на гуми.Колите са малък замърсител и зеления билет е имитация на дейност за по-чист въздух.Много лъжи се изписаха за възрастта на колите в София. Взимат се данни за България като цяло и се твърди, че и в София колите са на същата възраст. Имаше официална статистика от КАТ към 15.07.2016 година за възрастта на колите в България. Според нея излиза, че колите от преди Евро 3 са около половината в България, но за София са само около 12%.
75
0
 
18
 
! Отговори
до 73 преди 6 години
В повечето села не се събира такса смет. По тази причина битовите отпадъци се изхвърлят в деретата или в масовия случай се изгарят. През зимата се отопляват с бракониерски изсечени сурови дърва и битови отпадъци. Има села където може да си изпюеш дробовете.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато се въртим в кръга доходи, цена на топло, цена на билети, нямя да излезем от мъглата.
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във България става за живеене само във високопланинските села над 800 метра. Само там природата е все още чиста и има спокойствие далеч от идиотизма на управляващите тиквеници.Сега на много места могат се купят супер евтини планински имоти. Рано или късно хората ще се осъзнаят че живота на село е истината. Например във Швейцария, Франция, Италия, все повече млади хора се завръщат във алпийските села за да живеят на спокойствие и чист въздух.Големите градове са ужасни пълни със ***.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да закара в евро парламента в Брюксел цистерна с въздух от Факултето да му се полюбуват и те.
71
1
 
4
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До kikНищо не горя бе шаран, и съм далече от тоя трап с женско име
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази сутрин почти нямаше движене по улиците. Учениците са ваканция. Но въздуха пак е мръсен. И за децата вече е ясно от къде идва голямото замърсяване. Но понеже се очаква повишение на температурите, ще се палят по-малко печки и за по-кратко, и хоп общината ще си пише актив - ние ги помолихме, те ни послушаха, 10 хил, коли по-малко след акциата със зеления билет въздуха над София в път по-чист след нашите мерки. Глупости на търкалета.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера Фандъкова гордо се носеше по медиите, а днес къде е?