Абсурд! Лекари спасиха жена – лечението й 10 бона, НЗОК дава 420 лв.

Жената развила много силна инфекция, която води до тежка некроза
8 фев 2018 09:10, Петя Славова
119

Лекарите от столичната болница "Света Анна" спасиха 43-годишна пациентка с рядка инфекция на очите. За лечение от над 10 хиляди лева обаче, болницата ще получи едва 420 лв.

На 25 януари Силвия се събужда с оток на очите и висока температура. Посещава личната си лекарка, която ѝ поставя диагноза алергия и я изпраща вкъщи.

След като ѝ е било отказано лечение в няколко болници, Силвия е откарана в УМБАЛ "Св. Анна". Оказало се, че за два дни жената е развила много силна инфекция, която води до тежка некроза на тъканите и тотално обезобразяване на лицето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Разходите по цялостното лечение ще надминат 10 хил. лева, а от здравната каса болницата ще получи едва 420 лева. Защо се получава това лекарите нямат ясно обяснение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, нека направим нещо по-въпроса, а не да хленчим ...Нима има, някой от вас, който иска, в бъдеще, хората, като тази жена, да бъдат оставяни да ослепяват и умират, защото има пропуски в НЗОК ?
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Българинът трябва да разбере, че при демокрацията здравето е бизнес ..."На север, също е демокрация. Не съм плащал и една стотинка, за здравни услуги. Да, взимат ми 8% от заплатата, но дори и да съм безработен, никой няма да ми тръшне фиш със сметка, който е годишната нетна заплата на средностатистическия столичанин.
83
11
 
10
 
! Отговори
Мечо Прас преди 6 години
Ей Клоун вземи стани лекар тогава, като е толкова лесно и носи толкова пари
82
18
 
26
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До ПсиходиспансерКъде е трудно да станеш доктор?Влизаш в КОЙТО и да било медицински университет, преписваш на изпити или си плащаш и ставаш какъвто си искаш! После даже като специализант в някое хирургично отделение, ако ще да умориш човек, два, три, пет, десет, на операционната маса, пак ставаш какъвто си искаш доктор! Факт!!!
81
13
 
6
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Хал хабер си нямаш, иначе нямаше да напишеш толкова глупости. Личи единствено, че имаш лично отношение или обида.
80
4
 
14
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
Да не говорим пък за това, че съвременната медицина нямаше да съществува без благата на инженерното дело. Това пък ако го захванем като тема, има да си бършеш сoполите до утре сутринта.
79
12
 
11
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Къде е трудно да се стане инженер ? Ела във Варненския ТУ, даже ако искаш и право можеш да завършиш. А във ВСУ може и дакела ми да завърши
78
4
 
14
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До ПсиходиспансерДа, знам как се взима специалност! Там е работата, че знам! Иначе ако не знаех, нямаше да ги кажа вичките тия работи!
77
9
 
3
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
И последно, знаеш ли как ще се покрие разликата от 9 580 лв при лечението на тази жена ?
76
9
 
13
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До ПсиходиспансерКадърните и сега си имат достатъчно много, хората ги търсят и уважават. И не им липсва нищо. Там е работата, че твърде много плява бълват нашите МУ.Проблемът е в това, че е крайно време да спре да се говори за заплатите на лекарите, защото те получават много повече от други хора, които заслужават повече от тях.Да станеш инженер в настоящия момент е по-трудно от това да станеш лекар. После и единият и другият, ако искат да се развиват, учат до края на живота си.
75
10
 
10
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Знаеш ли как се взема специалност ? Знаеш ли през, какво трябва да мине един човек решен да се посвети да спасява животи, ако вуйчо му не е владика в клиника в София, Варна или Пловдив ?
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
spoko sled nqkoq druga godina shte se molite nqkoi tuk da vi lekuva dori ot Afrika...
73
9
 
5
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Вместо да внасяш, не е ли по- добре да запазиш перспективните и кадърните, а не те първи да заминават за Германия, Англия и Франция, защото с тези заплати на лекари тук можеш да задържиш тези с оригамито и са-пуна ? И другите дето са направили бащинии в държавните болници, но пак казвам, че новината тук е друга
72
6
 
9
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До ПсиходиспансерАми, там е работата, че не съм поставил "всички" под разни знаменатели за които говориш. Извод? Изводът е, че дори с лесните логически съждения не се справяш, а си тръгнал да ми ставаш едва ли не критик. Пример - казвам, че познавам доктори учили в Молдова, които се справят по-добре от тези завършили в България. Как тогава са "всички"? Елементарно, но кой да мисли.И от там тръгна разговорът с докторчето, че на такива като него не им харесва идеята да си внасяме доктори.
71
6
 
6
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
За да си добър доктор, трябва да имаш душа и сърце и много да мислиш и да си честен, а ако си хирург или стоматолог (и разни други специалисти), тогава и много да си сръчен.Затова, докторе, в момента дори трябва да те е срам заради това, че разни хора те защитават по такъв жалък начин - с клетви! ТЕБ трябва да те е срам!
70
4
 
10
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Прочетох внимателно как постави всички лекари и стоматолози под един знаменател, а най- вероятно не си прочел статията, където е описано как лекари са спасили една жена, чието лечение е струвало 10 000 лв, а са изплатени 420 ! И твоя коментар е най- малкото неуместен.
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПсиходиспансерЧовек, ние също учим цял живот! Не са само докторите.
68
2
 
4
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
Но пък наистина, ако получа каквото заслужавам, благодаря ти за пожеланията. Защото много хубави работи заслужавам!
67
3
 
16
 
! Отговори
Дедовото преди 6 години
Защо ли...?Защото всеки трябва да си има карта и всеки трябва да се осигурява по стълб,който да му осигурява ниво на защита за което е платил...така е по света.Няма как с 20 лв месечна осигуровка да се покривата многохилядни интервенции.Най ниската здравна осигуровка в САЩ е около 400 долара до към 1300 в зависимост от щата вкойто се намираш.С трици маймуни се не гонят.Всеки изисква,а никой не ще да дава.
66
0
 
13
 
! Отговори
Mitaka преди 6 години
Поклон пред тези лекари!