От сигналите има смисъл: Кашпи по "Малинов" против паркиращите камиони

За проблемът сигнализираха граждани пред Dnes.bg и Helpook.info
20 фев 2018 12:45,
63

Снимка: Helpbook.info

Упорството и сигналите дават резултат - в столичния квартал "Младост 4" вече слагат кашпи на булевард, където доскоро куриерски фирми паркираха камионите си на зелени площи.

За проблемът алармира жител на квартала и изпрати снимки до Dnes.bg. Сигнали бяха качени и в платформата Helpbooк.info.

Още по темата

В резултат на сигналите КАТ започна да действа. Постапвят се бетонни кашпи върху зелените площи на бул. "Александър Малинов" и така камиони няма да могат да паркират върху зелените площи, което не само, че унищожава и малкото зеленина в столицата, но и внася допълнителна мръсотия.

"В резултат на сигнал от гражданин, общината съвместно с КАТ започна да предприема серия от мерки за разрешаване на проблема, като в момента се поставят бетонни кашпи върху зелените площи. В очакване сме в предвидения от закона срок да получим и официален отговор от компетентните институции", коментира мениджъра на платформата Иван Николов.

Ако и вие имате сигнал, който искате да подадете - можете да го направите в Helpbook.info. Не само ще подадете сигнал към институциите, а допълнителното медийно отразяване ще даде гласност на проблема.

Тъй като всеки ден се сблъскваме с проблеми по улиците, по пътищата, в институции и т.н. е нужно подаването на сигнали, за да бъдат решени проблемите ни да стане по-лесно и достъпно. Твърде често обаче подаването на сигнали към отговорните е тромаво и трудно.

Тук на помощ идва HelpBook.info. Сайтът на Investor Media Group е платформа, на която граждани подават сигнали за нередности от всяко едно място в България. Така се осъществява възможност за публична комуникация с институциите и прозрачност при тяхното решение.

Всички изпратени сигнали и отговорите от институциите се публикуват в HelpBook.info, където могат да бъдат разгледани, споделени и подкрепени от останалите потребители на платформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако тоя калющак приличащ на офроуд терен му виакте градинка начи аз имам изкривена представа за подреденост или просто държавата е свинска
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"малкото зеленина в столицата"?????е това изби рибата,ако София е с малко зеленина просто не знам за столиците около нас
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо общинарите да търсят решение на проблема с паркирането, те го скриват с кашпи
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там не са и спирали. Масово спират по Киприян и градинките към парк 100 години София. Обаче там КАТ и общинатите минават със затворени очи. Днес в групата забелязани в София качиха снимка на която се вижда състоянието.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде ще спират сега бусовете? Или това няма значение... Вместо да се спре презастрояването или да се изгради паркинг - се слагат кашпи.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо са набутали тази Била в блок или административна сграда?На други места из града магазини от вериги имат собствен двор ограден където влизат камионите зареждащи стока и не пречат на никого.
51
3
 
2
 
! Отговори
Милен преди 6 години
Много добре са направили като ги сложиха тези кашпи, но пак е станало "хубава работа, ама българска". Сложили са 10 кашпи и така добре нали куриерите няма да могат да спират срещу входа на бизнес сградите. Ама точно след кашпите има място цял ТИР да се качи и куриера ще измине 10 метра повече и пак ще си спират да си вършат работата.Толкова не можаха да ги наредят до края, но само да отбият номера.
50
5
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Правилно решение! Но, е добре и кашпите да са запазени все пак. И да се приеме закон за бърза глоба по изпратени снимки!
49
13
 
6
 
! Отговори
Общината пак спи преди 6 години
В нормалните държави е Европа, като няма къде да се паркира, стесняват тротоарите и тревените площи. В случая, ако това беше примерно в Мюнхен или Виена, щяха да направят огромен паркинг на мястото на тази тревна площ меджу локалното и основния път. Всеки може да провери с гугул как по света са оставили тротоари по 40 см, за да може да се паркира от двете страни на улиците или как са смъкнали на нивото на улиците и са асфалтирали тротоарите, за да направят нормални места за паркиране,където може
48
7
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Интересното сега е къде може да спре камион, който доставя нещо там? На локалното има плътна редица паркирани коли. На главният път има кашпи. Остава да спре по средата на пътя и да доставя, каквото доставя, а всички след него да чакат. То малко като велосипедните алеи в София, например по Дондуков и Раковски. Ако някой камион трябва да доставя нещо на магазините там, правилното е да спре насред пътя, а не в велосипедната алея и да доставя. 10 минути ли, половин час ли, няма значение, да чакат к
47
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се мисли къде да се паркира, а само се мицли, как по най-лесният начин да се оскубят шофьорите да плащат за паркиране. Кашпите какво решават?! Нищо, а е от грозно по-грозно.По-добре паркиран камион там, отколкото кашпи.
46
2
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 6 години
Нямам време че тръгвам.За Витоша си прав,мислех че си младок/да ти вляза в стила/.Явно не си.Не си ме разбрал ,нашата кооперация също няма гаражи /ъгъла на Доспат и...вече Витоша,беше Н.Славков/ Но явно не си обръщал внимание.Примера с Н.Рилски и Асен го дадох защото там живее дъщеря ми и от 8 гаража,нито един не се ползва като такъв.Понагоре и по другите пресечки чак до след ,,Баба Неделя" е същото. Не казвам че е преобладаващо но го има в много голяма степен.Гот е като се води такъв диалог.
45
2
 
6
 
! Отговори
До 44 (до 41) преди 6 години
Учил съм в 21-во училище. Там имаше легендарни учители и директорка. Училището ми беше ми на 12 минути пеша и 7 минути с трамвай от вкъщи. Все още същестуваше площад баба Неделя, нямаше НДК, но имаше Монте Карло. Колите все още паркираха нормално, докато бях в гимназията. Имах доста съученици от твоя район - Свиленица, Никола Станчев и т.н. Имаше една банда - мадарци ...
44
0
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
Странно! Твърдиш, че ми живееш в района, а виждаме различни неща. Моят район е бул.Витоша (Витошка я наричат селяните), бул. П.Евтимий, ул. Граф Игнатиев и ул. Алабин. То там повечето са стари сгради, в които такива гаражи почти няма и само в най-новите сгради направиха нещо, но крайно недостатъчно. По-скоро някои мазета станаха магзинчета и кафенета.
43
1
 
2
 
! Отговори
От 44 преди 6 години
Става дума за 40! Пардон!!!
42
1
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Ако си на повече от 70 си по стар ако ли не да си жив и здрав. Ние също играехме федербал на ,,Доспат" .Връзвахме въже на две срещуположни брези и играехме с часове .И кола минаваше през 1-2 часа.Играехме и маче и някой път топката излиташе на ,,Е.Телман"/сега е Витоша/ и най спокойно си я прибирахме.Доспат не беше затапена като сега.Беше си краен квартал .,,Н Славков 18" беше / и е/ 4 етажна кооперация но без гаражи,а е можело. Строена 1960.Сега е ,,Витоша"-преди 22ро/там беше и 21во/
41
0
 
9
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
В София в Разсадника разрешават да се строят 8 етажни кооперации, до парка, една до друга с нула места за паркиране. Имат подземни гаражи, но са с една или две коли най-много. Улицата започва да се задръства от паркирани коли, а общинарите наслагаха безумни знаци "дезорганизиращи" тотално движението.
40
2
 
12
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Ти къде живееш че не си видял че ВСИЧКИ ГАРАЖИ по центъра са магазинчета или офиси.Тръгни ПЕШ от входа на Южният парк ,до Централна гара,по Витоша/и пресечките и/и брой Може и друг маршрут.Може би живееш в Лозен или Владая.По друг начин не мога да си обясня софиянец да не е видял очевидното.Под нас на ,,Н.Рилски"/до Витошка/ всичките гаражи са заети -магазини ,туристическа агенция и,арт.галерийка.Разходи се ,разгледай.А колите на собственниците им са на улицата.Наеми взимат значи!!!!
39
3
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Отвори гугъл и гледай. В София паркират и по тротоари и зелени площи, а в Европа същите тези тротоари и зелени площи за ги преустролили на места за паркиране и въпреки това и там също паркират на тротоари и зелени площи, които не са предвидени за паркиране. Аз си пограх да поразгледма с Гугъл и това видях. масов случай е да разрешат да се паркира от двете страни на улицата, като стеснят тротоарите до 30-40-50 см. в София ги мързи да го направят, а вместо това колите пак си паркират на това място
38
0
 
9
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Аз съм по-стар от теб и помня, че в детството ми играехем футбол на улиците и там нямаше паркиране коли - най-много една, която много ни пречеше. Става дума за уличките около бул.Витоша, П.Евтимий, Солунска, Раковски, бул. Христо Ботев и т.н. Но това беше отдавна, постепенно улиците се запълниха с коли. Първо от разрешената за паркиране страна, после и на тротоара от другата страна. Тогава се замислиха да правят подземни паркинги, което стана около 10 години преди 1989-та. След 1989-та вместо па