Протест и в София: Свобода за доктора, убил крадец!

Тръгна подписка до премиера за бърза промяна на закона
5 мар 2018 17:42,
200
Протест и в София: Свобода за доктора, убил крадец!
Снимка: Трафикнюз

Протестиращи и в София поискаха свобода за д-р Иван Димитров, рентгенологът, който бе задържан след като уби крадец, влязъл в дома му.

Десетки граждани са се събрали пред Съдебната палата в София, в района има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите препречиха движението на превозните средства от градския транспорт по бул. "Витоша". През там преминават трамваите с номера 4, 10 и 18, пише "Фокус".

Още по темата

Хората са се организирали в социалните мрежи и излизат с искане лекарят да бъде освободен, защото е извършил убийството при самозащита, след като в дома му са влезли крадци. Според тях той е направил това, което всеки би направил, ако почувства, че е заплашен неговият живот или този на член от семейството му.

Предвиденото в закона наказание за престъплението, в което д-р Димитров е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години, заради което протестиращите настояват и за приемане на законодателни промени, които да регламентират правото на самозащита.

Заради това протестиращи събират подписка, с която да бъде изпратено писмо до министър-председателя, председателя на Народното събрание и министъра на правосъдието с искане за незабавна промяна на закона .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Някой чу ли на пресконференцията, че този гараж не е бил негов, а на съсед?Че ножът не е бил на крадеца, а на Димитров. В този случай има много утежняващи вината обстоятелства. Защо Но трябва да има облекчен режим за придобиване на бойно оръжие, психотест, курсове, да не си съден и Л. К. Да не е всяка година прегистрацията в КОС, а веднъж на 5 г. Бойното оръжие да не се изнася на улицата, то да бъде само и единствено за защита на дома.Беззащитни сме, ако ни влязат в дома, беззащитни.
165
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да направя забележка,че крадеца е убит с ъс 17 патрона,толкова ли е ценна колата на убиеца,дали не е бил пиян по това време,как такъв човек с толкова агресия ще лекува хора,май все пак държавата трябва да сложи ред,какво ще стане ако и обирджиите се въоръжат с пищови!? И единия, и другия са за кауша според мен,а властта е тази, която е задължена да въведе ред!
164
1
 
2
 
! Отговори
124 преди 6 години
смелостта на чернилката е в глудница иначе самостоятелно е страхлив плъх лежащ на носилка в тъмен коридор с плочки бетонена маса и градинарски маркуч чакащ да бъде положен в кафява ракла в багажника на черен бенц дълга база ...
163
1
 
1
 
! Отговори
СЕКЦИОННА ЗАЛА преди 6 години
пешо пора и тоше глигана и разни псевдоразбирачи дато се чудат дали е било правилно или не действието на доктора такива като тех требва да последват съдбата на плъха в пловдивската моргата на бетонената масичка с лозарската ножица вовеки веков ...
162
0
 
12
 
! Отговори
Българофилъ преди 6 години
Братя българи - нима не разбирате че управляващите в България нямат никакъв интерес да приемат законови промени защитаващи българският Народ от кражби ? Ами те ще са първите осъдени по тези законови промени ! Крадът ни вече 27 години !
161
7
 
4
 
! Отговори
65 преди 6 години
Мисля .че тази история си има предистория.Плъхчо е знаел къде влиза,и е искал да сплаши доктора.За какво_ те си знаят.Ама се е уплашил другият крадец,взел че изпуснал пистолета си,доктора го взел от земята и гръмнал.И прикаьката свърши.Айде приятен ден и лека нощ
160
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не е арестуван и другият австралопитек,на когото е оръжието?
159
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поради твърде либералните ни закони,цели села паднаха под сатъра на......Колко старци са убити,бити,тормозени и обирани от.....?Спомня ли си някой за село Мечка и бездействието на държавата?Цял живот са се трудили и събирали по малко,за да си построят къща,виличка ,на село,а..... вилнеят из имотите им,безчинстват и не ги е грижа,че затриват хора,съдби и бъдещето на България.Крайно време е,да се промени закона и крадците с взлом в жилището ни,да понесат наказанието,което заслужават.
158
2
 
17
 
! Отговори
Пандо преди 6 години
Ако доктора не беше гръмнал Плъха,той щеше да го очисти с ножа.Ако му се бяха изпречили жена му и детето най-вероятно щеше да резне и техните гръцмули.Така,че пускайте го от хапуза,щото ще ви вземат 😈 дяволите!
157
3
 
23
 
! Отговори
ЙОРДАН ИВАНОВ преди 6 години
Свобода за доктора, убил крадец! С дебело криминално досие !!!!!
156
3
 
21
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Свобода за доктора! Всеки от нас би постъпил по същия начин в такава ситуация! Има и още един ключов въпрос към властите! Защо престъпник с девет присъди е бил оставен на свобода??????
155
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Един БългаринКато му трябват пари да бачка,а не да краде изработеното от другите! И като ги вкарват в затворите там трябва да работят, а не да са на пансион и данъкоплатците да ги хранят и осигуряват отопление!
154
2
 
21
 
! Отговори
КОЛОБЪР преди 6 години
Влезе ли крадец в дома ти, заплашен ли е живота на семейството ти и твоя, самозащитата е неизбежна без значение изходът и!!! Смърт за крадците,които и да са те! А някой заплашил със смърт,човек защитавал семейството и живота си, да знае че го чака същото!!! Ц..ганите много да внимават как тълкуват Българският закон! Има един древен закон,който ама много скоро ще започне да бъде прилаган повсеместно! Вече го приложиха! Още ще има!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
153
1
 
23
 
! Отговори
ИматГлави, даМислят! преди 6 години
Докторът даде добър пример-предупреждение.Ако някои не си извлекат поука, ще им се случат случки като онази,която Чочоолу им организира преди 40 години!
152
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Беден БакшишНеграмотник, не се обаждай!
151
2
 
13
 
! Отговори
до 148 преди 6 години
е тогава приятел, покани ги всичките крадци и им подари колата си , жена си, децата си да си правят с тях каквото искат. Верно ли мислиш и ще направищ това???? Ти си като по голямата част от болното ни общество...... нагъзи се да те оправят за да си живееш мизерния живот , докато те мачкат
150
3
 
27
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Единствената вина на Доктора е че не е гръмнал и другия плъшок койта е избягал. Те за тва са го задържали. Не виждам друго за какво.Свобода !!!!!
149
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
свобода или ромчетата в Белене
148
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тиквата заще не прави изявление ,, на него хич не му дреме за народа, важното е с Гинка да седнат да си поделяр ЧЕЗ-о
147
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123ТИ ПАК ПРОДЪЛЖАВАШ С ГЛУПОСТИТЕ СИ!!! НОЖА Е САМО В ТВОЯТА КРАТУНА И ВЪВ ЛЪЖИТЕ НА УБИЕЦА ПОЧУДИЛ СЕ КАК ДА СЕ ИЗМЪКНЕ!