Протест и в София: Свобода за доктора, убил крадец!

Тръгна подписка до премиера за бърза промяна на закона
5 мар 2018 17:42,
200
Протест и в София: Свобода за доктора, убил крадец!
Снимка: Трафикнюз

Протестиращи и в София поискаха свобода за д-р Иван Димитров, рентгенологът, който бе задържан след като уби крадец, влязъл в дома му.

Десетки граждани са се събрали пред Съдебната палата в София, в района има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите препречиха движението на превозните средства от градския транспорт по бул. "Витоша". През там преминават трамваите с номера 4, 10 и 18, пише "Фокус".

Още по темата

Хората са се организирали в социалните мрежи и излизат с искане лекарят да бъде освободен, защото е извършил убийството при самозащита, след като в дома му са влезли крадци. Според тях той е направил това, което всеки би направил, ако почувства, че е заплашен неговият живот или този на член от семейството му.

Предвиденото в закона наказание за престъплението, в което д-р Димитров е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години, заради което протестиращите настояват и за приемане на законодателни промени, които да регламентират правото на самозащита.

Заради това протестиращи събират подписка, с която да бъде изпратено писмо до министър-председателя, председателя на Народното събрание и министъра на правосъдието с искане за незабавна промяна на закона .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
14
 
! Отговори
до 128 преди 6 години
абе ***, ти знеш ли какво е чувството детето ти *** 20 ДНИ , да го гледа докато спи , а ти да не знаеш за това. Не знаеш , защото не очакваш , че някаква си мишка се разхожда в собствения ти дом докато ти спиш. Знаеш ли пожелавам ти да ти се случи и сшед това ела пак да ми коментираш тука. Ако дойдеш в нас без да те поканя , сега съм готов, бих ти пръснал черепа и на теб. Ето такъв човек трябва да си.
145
27
 
10
 
! Отговори
Беден Бакшиш преди 6 години
НИе не сме сащ?Защо да има закон който ти позволява да убиеш някой ей така.Ами ако стане инценировка?Затвор за тоя богат утаен убиец! Какво ще му открадне крадеца? 500 лв. 1000 лв? Ако откраднете 1000 лв. от мен ще ви мисля 1 седмица и ще ми мине.Ако откраднете 1000 лв от богат утаен *** като тоя без цел и смисъл в живота ще ви гони цял живот и ще ви върти на шиша с големите си връзки и пари.Тоя зима по 500 лв на ден мин.Нали уж плюете тръмп.Ама като направите парички го харесвате..
144
3
 
24
 
! Отговори
народът преди 6 години
СТИГА ВЕЧЕ ПРАВА САМО ЗА ТЕЗИ С НЯКОЛКО ПРИСЪДИ! ЛИЧНОСТТА И ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ СА НЕПРИКОСНОВЕНИ! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ!
143
17
 
4
 
! Отговори
Тоше Глигана преди 6 години
Това, че доктора е въоражен не значи, ча аз не мога пръв да го гръмна, не всички колеги са като Жоро Плъха.
142
6
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
Истината #148Абе ти добре ли си??Какъв фар е крал този пор,като е извадил нож и е ранил доктора?На тебе като ти извадят нож да те ръгат,какво правиш?
141
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докторът трябва да спазва всички закони, защото е гражданин на това общество. А крадецът е свободен да прави каквото си иска. Излиза, че човекът, който е нападнат в собствения си дом, трябва да се грижи за здравето и живота на крадеца. С тази логика донякъде няма да стигнем.
140
2
 
31
 
! Отговори
1 българка преди 6 години
Еми писна ни от *** ни съграждани.Затова така се вдъхновихме от тази история.Дори да си е превишил правата, доктора е отстрелял нещо явно ненужно...
139
33
 
11
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До днд 140Ти би ли убил човек, докато се опитва да ти открадне фара на колата?Замислял ли си се, до какво би довело убийството на човек?!?Ще разрушиш всичко постигнато през живота си - своето семейство, кариера и бъдеще. Ще почерниш семейството на жертвата.И за какво? За да потушиш временния изблик на гняв и за да спасиш ненужна вещ (фар/домати/боб).Лабилни доктори с огнестрелно оръжие не трябва да се разхождат сред нормалните хора. Те трябва да бъдат под постоянно наблюдение на психолог.
138
2
 
3
 
! Отговори
petit преди 6 години
ostavete prokuraturata da si svur6i rabotata posle da nqma iznenadi
137
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ДОКТОРА :DОХ ПАНДЕЛА, АХ ПАНДЕАЛАКЕФ ТИ СТАВА ЩОМ ТЕ ВКАРАТОХ ПАНДЕЛА АХ ПАНДЕЛАКЕФ ТИ СТАВА ЩОМ ТЕ ВКАРАТПАНДЕЛА ПАНДЕЛА СЕКС И РАЗВРАТ НО КАК ЩЕ ГИ ПОЕМЕШ И КАК ЩЕ ГИ ЯДЕШ!ПАНДЕЛА ПАНДЕЛА СЕКС И РАЗВРАТ НО КАК ЩЕ ГИ ПОЕМЕШ И КАК ЩЕ ГИ ЯДЕШ!НАЛАПА ГИ ТИ ИЗПАДНА В ЕКСТАЗ ! ВКУСИ И ДРЪПНА КАК ДА ГИ ГЛЪТНЕШ!ОХ ПАНДЕЛА АХ ПАНДЕЛА КЕФ ТИ СТАВА ЩОМ ТЕ ВКАРАТ!ПАНДЕЛА ПАНДЕЛА СЕКС И РАЗВРАТ ОХ :D
136
3
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
До Пешо Пора а теб те чакам в"белене " до свинарника
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пешо ПораНе смяташ ли ,че е неуместно да се шегуваш.
134
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
Надявам се да е неизбежна отбрана, без превишаване на пределите и лекарят да бъде оневинен изцяло. Но е странно - ако е произвел изстрел още в жилището, защо съпругата му не е чула нищо?
133
23
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Да заминава да гние в пандиза тоя каубоец. Пищовджии кибритлии в нормално общество не се толерират.
132
0
 
41
 
! Отговори
днд преди 6 години
До Истината Обирали са ме няколко пъти, Повечето пъти полицията с явно нежелание взимаше молбата и нищо не правеше. Веднъж обаче ги хванаха на място -тогава прокурорът прекрати делото. Откраднатот било под 2 МРЗ , А за повреденото имущество трябвало да водя гржданско дело. Така че браво на доктора и да ти пик,я на законите.
131
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОКТОРА Е ВИНОВЕН ЗА ПРИТЕЖАНИЕ И УПОТРЕБА НА НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ!!!ОТИВА ВЪВ ПАНДЕЛАТА ЗА МИНИМУМ 5 ГОДИНИ!
130
0
 
3
 
! Отговори
Ови преди 6 години
През там преминават трамваите с номера 4, 10 и 18, пише "Фокус". ??????През къде?
129
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият начи за да се докаже,дали докторът е невинен и чрез съдебен процес,независимо то времето което ще отнеме.Само така може да се запушат устите на близките на Мишока ли,пора ли бише там! А тридневния му престой в ареста,не означава че е виновен или осъден! както пешу колегата по-долу,подобни казуси се решават от съда, а не от шепа лумпеняци!
128
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо пък трябва да го пуснат? Къде по света пускат човек за убийство ? Тия работи ги решава съда а не прости господи банда необразовани докторчета. Ако съда прецени че е невинен и се е защитил правомерно нека о пуснат но да каже съдията а не тълпа ***.
127
18
 
9
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До днд 131Дали е звънял предните три пъти не се знае. Може да са го обирали докато не е бил вкъщи.Надали ще го оберат, седейки и гледайки от прозореца какво се случва.А какъв е резултатът сега?!? Почерни две семейства - собственото и това на жертвата. Разби кариерата си. Вероятно ще трябва да напусне града(държавата), защото хората ще го разпознават навсякъде. Това ще му напомня за стореното от него.Заради един фар и това, че не е успял да овладее гнева си, разби собствения си живот.