Фандъкова: Час по-скоро община "Младост" да заработи!

Кметът на София разясни има ли спецправомощия Иванчева
26 апр 2018 13:07,
79
Фандъкова: Час по-скоро община "Младост" да заработи!
Снимка: архив "Булфото"

Кметът на София Йорданка Фандъкова се надява община "Младост" да започне да работи отново възможно най-бързо.

Днес общинарите в столицата избраха изпълняващ длъжността кмет на района, Владимир Клисуров, докато Апелативният съд решава дали да остави досегашната кметица Десислава Иванчева за постоянно в ареста. Тя е обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери.

"Очаквам час по-скоро да се възстанови дейността на районната администрация в "Младост", за да могат гражданите да получават съответните услуги", каза Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Тя обясни, че ще продължи да работи еднакво с всички районни кметове, защото гражданите очаквали това и от нея, и от районните кметове.

"Доверието означава отговорност, стриктно спазване на законите търсене на начин за справянето с проблемите на хората", каза Фандъкова.

Тя коментира и въпроса дали е давала извънредни правомощия на Иванчева.

"В правомощията, които давам на районните кметове, няма нищо извънредно. Това са законови правомощия, които районните кметове имат право да поискат и аз имам право да дам. Само няколко седмици, след като г-жа Иванчева получи много голямо доверие от жителите на район "Младост", аз публично оповестих, че тя ще получи правомощията, за които разговаряхме с нея по отношение на контрола на строителството на обекти от ниски категории, за които разрешението за строеж се издава от самата районна администрация", каза кметицата.

Фандъкова отново потвърди, че са получавани много сигнали за забавени преписки в район "Младост".

"Не мога да цитирам точен брой, но не са една и две. Ние сме реагирали по един и същи законов начин – изпращаме напомнително писмо на кмета и съответно, при някои случаи, да сезираме Столичен общински съвет", подчерта кметът на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова - в Затвора!
51
0
 
25
 
! Отговори
Член преди 6 години
ще "работи" пак.защото е "тъмно"... много е тъмно... пуснете прожекторите.... леле колко мъка в България
50
9
 
20
 
! Отговори
Гери преди 6 години
Напълно адекватен отговор!
49
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** го прибират разделно ....и го прибарат смесено...уникално. а просто трябав да се закупи едон устройство за 10 милиона...Фандъкова обеащ пред цяла България на предните избори, че ще изпълни препоръката на Вили Лилков...но на нея й е удобон да обсулжва инетресите на Гайтански, Златев, Коко динев и още пет-шест човека
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поинтересувайте се какво напраив Дън Сяопин в Китай! нека си говорим за данъчната реформа на Тръмп! само нашите са много назад. Идеите на Калфин са половнчати, а извън тях няма нищо по-добро.
47
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 44 - всяка социална държава живее на Кредит. поинтерусувай се от социалната система на Франция. не съществува по-раздута социалан система от френската, нито пък здрава система, с голям бюджет - но хората там са ужасно доволни. 40 процента от предприятията са държавна собственостПонитерувай и от социалната система на УНгария, при ОРбан, и от резултатите при нея! Комунизмът фалира защото нямаше частно право, но ЕДна добра социална система може да привлееч инвеститори, като докааз ОРбан!
46
1
 
38
 
! Отговори
Курцио преди 6 години
Тя, община "Младост" си работи,не е спирала- стига лъга!Или имаш предвид спешно да бъдат пуснати отново спрените инвестиционни, строителни проекти,заради които спретнахте курт-капана на Иванчева!!?Нагли, крадливи, нахални, лъжливи, неграмотни...гербаджии
45
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** го прибират разделно....и го изхвърлят смесено.... уникално.
44
4
 
20
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
"А безплатно е силна дума, държавата беше социална към нас, грижеше се да няма твърде голама разлика между бедни и богати, но парите си ги избиваше от труда ни." Разбирам да е било доброволно, а то беше задължително. А социалната държава функционираше, защото десетки години е живяла на кредит и беше фалирала. Справка: Речта на Петър Младенов към "другарите". Не помня датата, но ще я намерите в нета.
43
1
 
30
 
! Отговори
Скомина преди 6 години
Данче! Как спиш спокойно като знаеш ти и твоите приятели от Бароко какво направихте в Студентски град?
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ще се говорим за безплатен труд при комунизма, не се говорим за безплатното здравеопазване и образование, и за субсидиете към спорта и културата.
41
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и какво като работехем безплатно - да си чул да безработица? сега в Кърджали, Хасково, Видин, Монтана, Разград безработицаат надхвърля 50 процента! А безплатно е силна дума, държавата беше социална към нас, грижеше се да няма твърде голама разлика между бедни и богати, но парите си ги избиваше от труда ни.
40
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след още 80 дни някой проумя че кабелите за Интеренат висят ОТГОРЕ, а по закон трябав да са ПОД ЗЕМЯТА. Пак разбиват асфалта! И разбира се пукат тръба!
39
3
 
24
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
"Тодор Живков през омразния комунизъм построи НДК за 10 месеца и за 32 милиона лв." Ха-ха, та нали ни водеха под стой от Университетите на бригади на НДК-то, защото всичко беше ударно. Работехме им безплатно. Благодарение на нас е станало. БКП/БСП да се смири и засрами. Какво само се бият в гърдите. Да бяха построили метрото, да бяха построили магистралите Тракия, Хемус и Черно море, с които ни продъниха ушите с обещания по времето на соца. Те щяха да станат готови съвсем скоро, а то 50 год.??
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След още 40 дена се сещам че е трябвало да има и озленяване около тротоарите....пак разбиват....
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след още 10 дена се сещат че всъност не е трябвало да слагат плочки, на тротоарите, а асфалт....пак разбиват
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.......след 20 дена фирмата се сеща, след като положила асфалта и е направила плочките на ЛЕВИЯ тротоар, е забравил да положи плочките на ДЕСНИЯ тротоар.... отново разбиват вече положения асфалт.
35
1
 
25
 
! Отговори
Нюх преди 6 години
Подушвам нови протести - пред новозапочнатите строежи и пред общината.
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цена на билетчето в метрото - 1,60 (дори не е 1,50)цена на карта за метрото за 1 месец - 35 левапрез ден има развалени ескалатори!
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека ви кажа и как работи Топлофикация - обявяват че от 3- до 10 август няма да имает топла вода. цялото семейство си взимает отпуски точно тогава. НА 2 август топлофикация обявява че променя срока - топла вода няма да имает не от 3 до 10 август, когато сет на море, а он 1 септември до 6 септември. Хак да ви е!