В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена

Тя не е получавала сигнали за корупция срещу Иванчева
4 май 2018 10:26,
123
В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена
Снимка: архив "Булфото"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разтревожена от ситуацията в район "Младост". "Той е вторият по големина в София, над 110 000 души вече толкова време нямат нормално административно обслужване", каза кметицата. Според нея това е изключително важна задача, от която, за съжаление, кметският екип е абдикирал.

Така градоначлникът на столицата коментира ситуацията в "Младост", чиято кметица Десислава Иванчева е в ареста по обвинение в корупция, а назначеният за неин временен заместник Владимир Клисуров подаде оставка седмица след като бе избран от Общинския съвет.

Фандъкова обясни пред bTV, че всъщност единствената оставка, която Клисуров е подал, е като зам.-кмет на "Младост”, а тя може да бъде разписана само и единствено от… действащия кмет, която е в ареста. Йорданка Фандъкова допълни, че тя може да е кмет на цялата Столична община, но не може да освободи Владимир Клисуров.

Още по темата

"Никога не съм получавала сигнали за искане на пари, но съм получавала изключително много сигнали за забавено строителство", коментира кметицата обвиненията срещу Иванчева.

Тя обясни, че в "Младост” има затруднения в изпълнението на общински задачи – и то не от сега. Така СО чака повече от година актовете за общинска собственост на два отчуждени имота, които ще се използват за улици. Фандъкова разкри, че напомнителните писма за забавени преписки, издадени за "Младост”, са средно два пъти повече, отколкото в другите райони.

"Г-жа Иванчева и г-н Клисуров бяха част от протестиращите граждани преди 2 години, когато започна да се строи един обект на място, където всички сме категорични, че не трябваше да се строи. Аз тогава заявих категорично, че тези проблеми трябва да се решават индивидуално, конкретно (…) Вместо да се решават проблемите балансирано, те се заключват в чекмеджетата”, посочи кметът и допълни, че за 2 години до "Московска” 33 не е стигнал нито един доклад за конкретен казус с предложение за конкретно решение.

Фандъкова коментира и публикувания в някои медии "СРС” разговор между Иванчева и сочения за посредник в корупционната сделка Петко Дюлгеров. В записа се говори за това, че Иванчева не е искала, а й е бил предложен подкуп от инвеститор, който "си е опекъл работата в ГЕРБ”. Тя не е искала да вземе парите, основната част от които били за Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет съобщи, че е подала официално запитване в прокуратурата дали има такъв разговор в материалите по делото. Отговорът е бил отрицателен.

Фандъкова опроверга и информациите, че може да подаде оставка по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъщерята на активните борци да се връща в Белчин баня
119
3
 
3
 
! Отговори
Борил преди 5 години
Ето това е истинското лице на зелените еко активисти в България. Правят се на много заинтересовани от проблемите в обществото, организират пртоести и хвърлят гръмки обещания. А после прибират пари и рекетират без скрупули.
118
0
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
страх ги е че може и на тях да им дадат маркиран подкуп, за това няма желаещи!
117
0
 
5
 
! Отговори
Виктория преди 5 години
Това нека е обица на ухото за всеки, който е дал на изборите гласа си за партията на баш най-големите зелени еколози.
116
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar PowerГрешиш.Хората в южна България никой не ги е подкрепял,те сами започнаха първи да излизат извън България и да правят нещо,много бяха в Гърция временно или постоянно и Гърция ги спаси от глад,други търгуваха с Турция,трети строиха къщи-хотели и дребен бизнес покрай морето.Мафията изгони част от дребните частници покрай морето и им взеха местата и помещенията.Нищо не са направили за южна България,всичко отива за София.
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАбсолютно те подкрепям,че сини,червени,зелени и други партии трябва да се обединят срещу ГЕРБ.Никой не ги подкрепя,дори много от техните кадри ги подкрепят просто от страх, смачкаха и всякаква опозиция,мачкат и населението,бизнесмените,всички.
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да потърсят виновниците и въведат ред,те променят закона,за да продължат да дерибейства без някой да им пречи,от Фрог - "Депутати от ГЕРБ внесоха предложения за промени в Закона за обществените поръчки, като целта е да се спрат жалбите, забавящи изграждането на големи инфраструктурни проекти.Жалбоподателят трябва да докаже, че е заинтересовано лице и интересът му е застрашен при кандидатстване за обществена поръчка. В противен случай жалбата няма да се разглежда, възможни са и парични санкции, е записано в проекта. По данни на статистиката около 9 на сто от всички процедури се обж
113
2
 
17
 
! Отговори
нагла проста лакомия преди 5 години
Тая Фъфлеща вечно сополива *** кога ще си подаде ОСТАВКАТА.
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя не е получавала сигнали за корупция срещу Иванчева.Естествено защото тя е кмет а не прокуратура.Пай по скоро някой трябва да обясни какви трябва да са мерките срещу корумпираните чиновници.Защото стават някакви такива смешни обърквания.Кой трябва да реагира на това.
111
0
 
4
 
! Отговори
Хората от Гетото ! преди 5 години
92 - Че то сега .. какво е ейййй !
110
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мАФИЯТА ИЗПОЛЗВА НЯКОИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ КАТО ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ, ЮРИСКОНСУЛТИ ЗА БУШОНЧЕТА - ТЕ ДА ПОДПИСВАТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА РАЗНИ ТАМ КМЕТОВЕ И ДРУГИ ВЛАСТИМАЩИ. НА ТАКИВА ДЛЪЖНОСТИ НЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ КАДЪРНИ ХОРА А СЛАБОХАРАКТЕРНИ И ЗАГУБЕНЯЦИ. КОГАТО Е ОВЛАДЯНА И СЪДЕБНАТА ВЛАСТ НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ НА КРАДЕНЕТО. КОНТРОЛА Е ЗА МАЛКОТО ОПОЗИЦИОНЕРИ ИЗБРАНИ НЯКЪДЕ. РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗБОР НА СЪДИИТЕ И ГЛАПРОКА, ТОВА Е СПАСЕНИЕТО.
109
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ДА СЕ ОБЕДИНИМ ВСИЧКИ ЛЕВИ И ДЕСНИ И В КОАЛИЦИИ НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ СРЕЩУ ГЕРБАВАТА ПРОКАЗА, КОГАТО ИМ СЕ ВЗЕМЕ МЕСТНАТА ВЛАСТ, ЕДВА ТОГАВА ТЕ ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО НОРМАЛНА ПАРТИЯ. СЕГА ИМАТ 200 ХИЛЯДИ КОНТРОЛИРАН ВОТ ОТ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И НЕЙНИТЕ РОДНИНИ, 300 ХИЛЯДИ ОТ ДЪРЖАВНАТА, 500 ХИЛЯДИ РОМА И ЕТО ТИ ПОБЕДА НА ИЗБОРИТЕ С 1 МИЛИОН ГЛАСА, ПЛЮС 100 ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРА ДОЛБРЕ ОХАРАКТЕРИЗИРАНИ ОТ ИВО ХРИСТОВ. ТОВА ИМ Е ЕЛЕКТОРАТА.
108
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе да ви питам, защо оня главен архитект Петър Диков някак си странно си даде оставката и зачезна. Някой правил ли е проверка по въпроса. Сега и тоя Румин Русев се хвали че щял да си омърси ръцете като охлаби всички строежи.Срещу Иванчев а никакви убедителни доказателства а хлабавеж. Защо другите с подкупи не са в ареста а само тя, ей ги съпруг на спецпрокурорица и брат на главен секретар на министерство, следствени за подкуп са на свобода срещу 5 хиляди гаранция. Другите даЙ-СЛУЖИТЕЛИВАРЕСТ
107
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мрънмрън мрън тая баба на 70 години докога ще е кметица, тия верно искат да бият Тодор Живков по власт.
106
3
 
22
 
! Отговори
63073 преди 5 години
Защо всички се ослушват за същината на положението - Голямата община дава разрешителните с лекота и бързо, а в районите се оказва, че не е трябвало да се дава разрешението, защото се нанасят вреди на жителите на квартала. Проглушиха ни ушите с тази Иванчева, която няма власт да спира нещо, за което Фандъкова е дала карт бланш. Спецпрокуратурата би могла да поразсъждава на какво се дължи тозивчивостта на Фандъкова и нейните хора. Случаите, които намериха място по медиите, вече са доста.
105
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова да се тревожи за другите квартали. С бездействието си там направи гета и създаде ужасни условия за живот. Тя се тревожи само за Младост и Манастирски ливади? Стига ни е занимавала с Младост. Там се разпорежда Плевнелиев.
104
5
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Ако всички от ГЕРБ, си бяха подлаи оставките, които трябваше да подадът, а някои и да влезнат в затвора, Борисов щеше да остане без хора и "Борисов 3", щеше д ападне от само себе си. Затова: те му ги подават, той ги връща!
103
5
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Истината е съвсем простичка. Бойки и тези преди него още по времето на Живков... вкарваха всички пари в София или в Румелия. В следствие на това в тези райони се живееше по добре имаше магистрали и други благинки. Хората от Княжеството усетиха накъде духa вятъра и започна преселване към София. Сега на вас шопите ви остават 3 вариянта за да могат тези хора да живеят в София. Строите нагоре (небостъргачи), строите настрани и уплътнявяте, някой обръща внимание и на Севера (например 0% ДДС и 0%данък
102
7
 
12
 
! Отговори
Гери преди 5 години
До Анонимен Тя няма от какво да се страхува бъди сигурен!
101
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, Фандъчке. Май се уплаши от СРСтата на Иванчева, а ? И ти ли си корумпирана ? Да не поемеш и ти към Сливенския затвор ?!