Софийските улици изкърпени! Кварталните кръпки = 38 млн. лева

Фандъкова иска повече екипи да ремонтират през лятото
25
Софийските улици изкърпени! Кварталните кръпки = 38 млн. лева
Снимка: Булфото, архив

38 млн. лева е бюджетът за текущи ремонти на територията на всички райони на София.

Пари за ремонти на кварталните улици се отделят от миналата година и през тази ще са приоритет, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова, която направи проверка на изпълнението на текущите ремонти на ул. "Божана" в район "Илинден".

Още по темата

Според нея районите кметовете трябва да са много активни, защото от тях идват исканията за ремонти, а след това те контролират как фирмите са изкърпили кварталните улици.

"Всъщност заплащането на фирмите става само, след като районният кмет си сложи подписа. Обемът на работа е огромен тази година и трябва да се мобилизират всички районни кметове", коментира градоначалникът.

Тя уточни, че се работи едновременно на територията на цялата Столична община.

За момента екипите, които работят ежедневно по улиците са 31, но Фандъкова ще настоява да са повече.

"Искам да увеличат броя на екипите, за да може по-бързо да се напредва. Ще използваме най-вече летните месеци, защото ремонтите са свързани с неудобства, но търпението си заслужава", каза още кметът.

Тя отбеляза, че улиците, по които се работи са много, като по част от тях се извършват цялостни ремонти, а част ще се ремонтират текущо с малко по-трайни кръпки.

"Няма как да минем без кръпки. Не е въпрос само за пари, а и за време, за капацитет и контрол, за който също са нужни хора и средства", допълни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
мммм преди 5 години
Писна ми от кръпки... не струват, малоумно е, всички улици са на вълни. Трябва цялостно преасфалтиране и то качествено!
20
0
 
2
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
А за Модерно предградие не се харчат пари. Нямаме инфраструктура - канализация, улици, тротоари, водопровода гърми по три пъти седмично, а цената на водата се вдига на 6 месеца. Данъците и тока също се вдигат, защо?
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 тон асфалт - 100 лева. А до 38 милн. бах мааму ние около земно асфалтиране ли ще правим ?! ;D
18
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Изходът е ясен - Терминал2. Колкото по-рано, толкова по-добре.
17
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Някой от "нашите" е гушнал 38 милиона. Правете си сметката.
16
0
 
7
 
! Отговори
roza преди 5 години
Фандъкче-моите почитания. *** и се разходи около кръстовището на Горнобански път-ад, и после в посока Княжево и квартала- ад и мизерия- не е пипано от 60 години. 60 години плащаме високи данъци- как мислиш - не е ли редно да и там да минете с баданарката поне за кумови очи- ТРАГЕДИЯ и фалш. Ние се надяваме все пак.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Фандъкова е глупава като канче , ако вярва , че тези пари ще отидат по предназначение.....другото е , че съвсем преднамерено лъже , а това се наказва със затвор !
14
0
 
6
 
! Отговори
ponti преди 5 години
..един познат (адвокат) получи от един политик вместо хонорар апартамент 240кв.м. в Лозенец. Не му трябва и го обяви за продажба - 250000Е. Продаде се за една седмица... *** = страната на чудесата.
13
0
 
8
 
! Отговори
ponti преди 5 години
Днес чакам един човек пред Радисън. За 20 мин. пред мен минаха бентли, майбах, Мерцедес GTR, няколко поршета... другите не си заслужават да се споменават. Е, ако няма дупки тези не могат да си сменят колите догодина!
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко са изкърпените дупки, за да смятаме?Относно качеството - No Comment.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали ще огрее и нашата улица? Ако не огрее, идат избори и друг ще се смее!
10
0
 
9
 
! Отговори
Кръпения хАсфалт преди 5 години
Браво,ама минете по улица Васил Карагьозов в Младост 2.Има дупка в която ако легнеш,никой няма да те види.
9
4
 
3
 
! Отговори
gergana.zheleva преди 5 години
Браво!
8
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Тя отбеляза, че улиците, по които се работи са много, като по част от тях се извършват цялостни ремонти, а част ще се ремонтират текущо с малко по-трайни кръпки.Малко по-трайни кръпки,мдааа,а по-нетрайни кога ?Айдуци червени!!!!!!!!!!!!!!!
7
1
 
19
 
! Отговори
Люлин 1 преди 5 години
фъндъкова много краде. Нито тя, нито кварталните кметове са от Град София и разбират от нуждите му. Юрданка не е чувала за подпочвени води, Урбанизация или Устойчиво Развитие. Оставка, Прокурор и Затвор.
6
0
 
15
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тези милиони за нищо ги нямате.Интерсна ми е методиката на изчисляване.Никой не минава по улиците да мери и шари но знаете колко пари тпябват
5
1
 
6
 
! Отговори
Осман преди 5 години
София е 2 млн. селянина на селянин се пада по 19 лв. и на морето дупка да стане, както пееше Т. Колев и нея ще я асфалтират.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От злато ли са тия дупки, вие побъркахте ли се 38 милиона един кубик бетон е 150лв стига за цяла улица, ама овцете не смеят и да питат аз кво пиша, да го изтриетееее 38 милиона около зоопарка има едни дупки от месеци са си така боклуцииииии у затворааааа там ви е мястото.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте какви са кварталните улички в Букурещ и ще ви стане ясно колко сме далече дори от румънците. А тук говорим едва за някакво закърпване, за което предполагам трябва да сме силно благодарни.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Търпението си заслужава" Ако под "заслуга" се разбира едни и същи дупки да траят само през летните месеци и да се кърпят ежегодно.