Общината моли софиянци: Утре – без коли! Председателстваме...

Ще има промяна на организацията за движение на няколко места
15 май 2018 13:00,
112

Снимка: Facebook, Транспорт за София

Столичната община призова софиянци утре да не се движат с личните си автомобили. Причината - промяна в организацията за движение, свързана със събития от европредседателството на 16 и 17 май.

"Апелираме хората да не се движат с личните си автомобили през утрешния ден", каза зам.-кметът на София по транспорт Евгени Крусев.

Срещите са част от програмата за европредседателстовто и са на високо ниво и се налагат ограничения в движението и паркирането. Организацията за движение ще започне от днес, съобщава "Фокус".

Още по темата

Първата промяна на движението ще е около хотел "Маринела". Там от днес е забранено паркирането и престоят на превозни средства по бул. "Джеймс Баучер", ул. "Червена Стена" и ул. "Петър Станчев". Ограничението ще важи до 20:00 часа на 17 май.

Друг участък, в който ще се ограничи паркирането е по ул. "Околовръстен път" в отсечката между бул. "България" и Националния исторически музей – там ще се забранени престоят и паркирането. Това е заради близостта до резиденция "Бояна" и срещите, които ще се провеждат там. Забраната важи от 8:00 до 20:00 часа на 16 май.

Следващата локация, която ще бъде с ограничени престой и паркиране, са улиците около "София Тех парк". Ограничението ще е в сила от 8:00 до 23:00 часа на 16 май по ул. "Йордан Венедиков" и локалното платно на бул. "Цариградско шосе", както и входа на София Тех парк откъм зала "Арена Армеец".

"Най-основното нещо, което ще засегне максимално много хора, са ограниченията за престой и паркиране в центъра на града, както и ограничения за придвижване по бул. "Витоша". От 8:00 часа на 16 до 20:00 часа на 17 май местата, които се намират около хотел "Балкан", ще бъдат ограничени. Ще бъде забранен престоят и паркирането по улица "Аксаков", ул. "Ген. Гурко", както и тези около хотел "Хилтън", допълни зам.-кметът на София.

"Ще има ограничения, които са свързани с престоя и паркирането около храм-паметник "Св. Александър Невски" – ул. "Оборище", бул. "Васил Левски"; ул. "Шипка"; ул. "Кракра". Паркингът, който е около паметника на Цар Освободител, също ще бъде затворен за времето на срещата. По-чувствителното ограничение на движението ще бъде по булевард "Витоша", който в отсечката между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков" ще бъде затворен за движение. Движението на градски транспорт няма да бъде затруднявано. Единствените ограничения са за престоя и паркирането и за движение само по бул. "Витоша", допълни той.

Заради протести ще има затруднения с движението и по "Цариградско шосе" на 17 май (четвъртък).

В района от 7 км. до 4 км. ще има спрели тирове. След приключване на протеста тировете ще се изнасят в посока Пловдив по кръговото на 4-ти км.

От 4 км. до алея "Яворов" ще има паркирани междуградски автобуси в дясно лента посока център. След приключване на протеста автобусите ще се изнасят от алея "Яворов" надясно по бул. "Ситняково" и по Ботевградско шосе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе и ние ги молим политиците да ползват градския транспорт, вместо да им плащаме скъпите лимузини, ама те не ни чуват. Сега и ние няма да чуем тяхната молба и ще задръстим центъра с каручките.
18
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре не дишайте въздуха на евродепутатите.
17
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре летете, защото улиците са лична собственост на Бойко Борисов и на евроколонизаторите.
16
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Горките жители на Брюксел и Страсбург, сигурно всеки ден им е забранено да си ползват колите заради ЕС трантуониците."Там не е забранено, но те проблема със задръстването са го решили много отдавна, а и си нямат като нашите 20 годишни дизеляци да им пушлявят.
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ГЕРБ паднат от власт, Фандъкова ще бъде съдена и обесена пред общината.
14
0
 
27
 
! Отговори
ГАД преди 5 години
Утре паля колата!
13
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ниц бе слетици. Дедо ви все на кола се е возил.
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** точно утре напук на всички ще подкара всичките барутарници, дето ги е строил пред блока и ще се завре да пушляви на жълтите павета.
11
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много искам дизела да стане 5 лева твърдо за литър.Всички *** да *** още повече.
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките жители на Брюксел и Страсбург, сигурно всеки ден им е забранено да си ползват колите заради ЕС трантуониците.Фандъкова друг виц няма ли да измисли , за да оправдае своята некадърност.
9
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как да закарам трите си деца на училище? С градски транспорт? Щом уважаемата община ни моли толкова учтиво да не се мотаем на пътя на скъпите гости, защо не вземе да обяви четвъртъка за национален (или поне столичен) неработен ден и всички дружно да се заключим по къщите си, за да не пречим!
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С КОЛАТА!!!
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роби, прибирайте с в компторите, заключвайте се и недейте да коментирате.Няма да притеснявате господарите.
6
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почна се с простотиите(коментарите). Знаем че сте от именития сериал. Простотията заля и наводни столицата.
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а да дишаме и да ядем ще може ли? Или и това е забранено по време на председателството?
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Фандъкова колко ще открадне от Граф Игнатиев. Заради нея трябва да ходя по 4 км пеша повече всеки ден. Ще ми върне ли парите за картата за градския транспорт, която съм си купил зо 365 лв.
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господарите са дошли. Слугите да се прибират и да не се мотаят напред-назад.
2
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А софианци молят общината утре да пътуваме безплатно в градския транспорт.И без това цената на билетите е незаконна. И дори на втората инстанция никой не го опроверга.
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как ще ни компенсира общината за създаденото неудобство.Поне един ден да не събират такса синя зона.