Порой, кал, наводнение: Десетки сигнали след бурята в София

Засегнати са подлези на метрото, хотели, забавачки, има спрени трамваи
Обновена: 18 юни 2018 21:02 | 18 юни 2018 21:00, Веселина Йорданова
84

Снимка: БТА

Над 172 сигнала за наводнени улици, подлези и сгради са постъпили в Националния оперативен щаб от 18.30 ч. до 19.45 ч. тази вечер, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Още по темата

Най-силно засегнати са хотел "Шипка", метростанцията "Витоша", църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлезите на Централна гара, спортното министерство, гаражът на СДВР, 184 ЦДГ в "Лозенец", Лъвов мост, Банка ДСК на "Княз Александър Първи", Театър 199, заведения и ресторанти на приземните етажи, над 10 подлеза, болницата "Софиямед", ЦСМП-София (Сточна гара), Министерството на туризма, Информационният център на Министерството на отбраната, се посочва в съобщението на пресцентъра.

Всички екипи на аварийното звено, пожарната, КАТ, техниците от "Управление на трафика", "Столичен електротранспорт" и "Метрополитен" са на терен и отстраняват възникнали проблеми вследствие на силния дъжд, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Към момента КАТ отклоняват движението на автобусите по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по бул. "П. Славейков" в посока бул. "Ив. Гешов".

Спряно е движението на трамваите по бул. "К. Величков" в посока бул. "Ал. Стамболийски", по ул. "Каменоделска", по бул. "Дондуков" и пл. "Възраждане", по ул. "Козлодуй" и "К. Стоилов". Тролей 9 от ул. "Г. С. Раковски" продължава по бул. "Сливница".

В област Кюстендил, вследствие на проливния дъжд, е нарушен достъпът до пет села, отнесени са пътните настилки до тях. Към засегнатия район пътуват екипи на РД "ПБЗН" - Кюстендил, за оценка на обстановката и предприемане на мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това наводняване в метрото Орешарски е виновен.
30
8
 
11
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Съгласен съм , че това не беше типичен дъжд за нашите географски ширини. Започна съвсем слабо с някакви мехурчета във въздуха, после започна супер силно и спираше за по 1,2 минути и пак усилваше много.
29
16
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖА преди 5 години
Червераст безумний сочи Бойко пак и вика: търчете тамо е проблема.и безумна тръгва ордата червена, наточила лиги пак да крадеако не откраднат да *** по-добре...
28
5
 
17
 
! Отговори
ленторез преди 5 години
Оплаквания при другаря с ножиците!
27
4
 
21
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименСлед като държавата се управлява от (менте)пожарникар,нормално е да се действа по пожарникарски,нещо друго да не очакваш????
26
4
 
4
 
! Отговори
Xroni преди 5 години
Ima li helikopteri za izpompvane na vodata i kalta?
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАВАЛЯ ЕДИН СИЛЕН ДЪЖД И ИЗЧИСТИ БЪЛГАРИЯ ОТ БОЙКО
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може да не предвидят дъждовете при строенето на метростанциите?! При про-продължителен проливе дъжд какво щеше да стане? Метростанцията на Витошка няма периферия на входа и всичката вода се е изсипала вътре! Не оставки ами съд за някои хора!
23
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ДА ВИ КАЖА ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ!!!ПРИ НАС ВАЛЯ СЪЩИЯ ПРОЛИВЕН ДЪЖД НО ШАХТИТЕ ПОГЪЛНАХА ВСИЧКО!!!НО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ГИ ВИДЯХ КАК ГИ ПОЧИСТИХА СЪС ЕДНА МАШИНА ГИ СМУКАХА ШАХТИТЕ :DУБЕДЕН СЪМ , ЧЕ ТЕЗИ ШАХТИ ТАМ НЕ СА ЧИСТЕНИ В БЛИЗКИТЕ 3 ГОДИНИ!!!!ПОМНИТЕ МИНАЛАТА ГОДИНА КАК СТАНА НАВОДНЕНИЕ В СОФИЯ НА ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА А СЕГА НА ТЕЗИ МЕСТА ПРОБЛЕМ НЯМА ЩОТО ОТПУШИХА ШАХТИТЕ!!!СЕГА ЩЕ ОТПУШАТ И ТЕЗИ ШАХТИ!РАБОТИ СЕ НА ПРИНЦИПА ПЪРВО СТАВА ПРОБЛЕМА ПОСЛЕ ГО РЕШАВАМЕ :D ТАКА СЕ ПЕСТЯТ
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще плъзнат комари и малария.
21
3
 
23
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
А някои прокопаха тунел под Ламанша !!!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъждовете в Индия продължават от юни до септември, като всяка година проливните дъждове носят унищожение и удавени.
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви шахти в метрото като навсякъде е протекло още преди година минимум - вижте станциите на Лъвов мост, в Младост Ал.-Балан и други. Има следи как се е стичало. Как са строени, много се хвалят с тях, но след 1 дъжд са пълен леш.... все пак говорим за подземие, недай си боже утре нещо да се срути и пропадне под влиянието на 40 мин. дъжд.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От няколко часа в определени блокове на кв. Красно село няма ток.Започвам да се сещам за комунизЪма, 2 часа има ток, 2 часа няма ток, отделно имаше режим на водата, тъкмо ти дойде тока и ти спре водата...
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се затопли, ще тръгнат зарази и холера от метрото.
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунист и качество?
15
3
 
23
 
! Отговори
Noi преди 5 години
И това само за 45мин дъжд
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приличаше на тропически дъжд. Такова нещо съм виждал в Гърция.
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОЙ НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА!!!ВСЯКА МЕТРОСТАНЦИЯ ИМА ОТГОВОРНИК ЗА НЕЯ А ТОЙ ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВА ДАЛИ ШАХТИТЕ РАБОТЯТ ВАЖНОТО Е ДА СИ ВЗИМА ЗАПЛАТКАТА А СА ЗА УВОЛНЕНИЕ ВСИЧКИТЕ!В ГЕРМАНИЯ ХОРАТА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА А В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА СИ КЛАТЯТ КРАКАТА ЗАТОВА Е ТАКА!
12
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пратете някой евролидер на романтичен крюиз с гондола в метрото. Да види за какво се усвояват фондовете.