В "Лозенец": Убил баща си с нож, чакал полицаите с два...

Психичноболният бил обезвреден бързо от униформените
23
В "Лозенец": Убил баща си с нож, чакал полицаите с два...
Снимка: Pixabay

С два ножа посрещнал полицаите психичноболният мъж, който уби баща си и нападна майка си в София. Трагедията се разиграла вчера в дома им в столичния квартал "Лозенец".

Както Dnes.bg писа младият мъж убил баща си, пребил майка си и нападнал полицаите, отзовали се на сигнал за саморазправата.

Още по темата

Възрастният човек издъхнал от удари с нож, които нанесъл синът му.

Психичноболният мъж съборил баща си Пенчо на земята и го пробол няколко пъти в торса, пише "24 часа".

Убитият е на 76 години. Той опитал да се опази, но синът му бил по-силен от него. Предполага се, че младият мъж нападнал първо майка си, а баща му се опитал да я защити.

Жената подала сигнала в полицията вчера в 16,30 часа. Униформените пристигнали за минути, но вратата била заключена. Те я разбили, а мъжът ги посрещнал с два ножа. Полицаите успели да го обезвредят за минути.

Младежът е откаран в Център за психично здраве, защото се водел на отчет.
 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13

Значи законът не е добър. Родителите сигурно искат да му осигурят по-добри грижи, разбираемо е. Но този човек е много опасен. Къде е гаранцията, че няма да започне да буйства на улицата или на някоя детска площадка.
Решаваща дума трябва да имат специалистите и, ако преценят, че има вероятност да стане опасно агресивен, да го въдворят в съответното здравно заведение, под ключ!
15
2
 
1
 
! Отговори
л преди 2 години
По тошово време имаше възможност такива да намират начини по.бързо да отиват в отвъдното. И%сега е възможно , но демократите са против
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И по Тошово време имаше душевноболни,но през демокрацията са многократно повече.Брат ми е психиатър и имам наблюдения.Има много хора,които изпушиха от стреса на днешното време и несигурността в която живеем.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен
В закона пише, че родителите му само могат да поискат да го вкарат там.
12
3
 
9
 
! Отговори
annybody преди 2 години
До Анонимен 8
Разликата е, че по време на "светлото бъдеще" такива работи "НЯМАШЕ" - кой да ти каже, "Работническо дело" или БНТ, докато сега поне се чува тук-там из медиите - е, и какво от това? Не че опасно лудите са станали повече, просто безхаберието на законодателството и разните му там "правителства" си е все същото. Анонимен 8 споделя за подобно явление във Варна - ама чакайте бе хора, това е повсеместно, благодарение на сляпо и глухо законодателство, някои го наричат "Народно събрание".
11
0
 
7
 
! Отговори
annybody преди 2 години
Допълнение към 7
Въпросният Мони и убийството на майка му датират от 1986 г., но тогава и дума не се споменаваше за подобни явления в пресата - не, нямаше такива работи, а че психиатрията и клиниките й в София и в страната бяха в предисторическо състояние - никой не знае, пък и не бива да знае.
Защо никой не чува д-р Цветеслава Гълъбова, която иска първо да се състави електронен регистър на душевноболните в България?Е, ако може, и лудите сами да не си ремонтират лудницата в Курило...
10
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Това е най-страшното нещо , което може да се случи на един родител - да ти полудее детето и да трябва да се пазиш от него!!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До annybody

И въпросът е, кой носи отговорност за това, че такъв опасен психично болен е вилнял на свобода, убил е двама човека и е вършил още кой знае колко поразии?
Докато тези неща не се решат със закон, няма да живеем спокойно. Не е лесно да знаеш, че в съседство живее опасен л*уд.
Трябва да се предвиди конкретна, тежка наказателна отговорност за всяко длъжностно лице, неправилно преценило, че някой болен не е опасен за околните.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Варна, Възраждане имаше едно време такъв един. Носеха му се легенди, че е падал от 7ми етах като бебе и тогава се е побъркал. Като издивееше, не се зне какво можеше да се случи. Народа го беше страх да се движи из квартала. Силен като горила и изглеждаше пак така.
Един летен ден го намериха удавен на централния плаж. Дали сам,дали някой му помогна не знам. Та мисълта ми е, че и по комунистическо си движеха свободни опасните луди.
7
0
 
10
 
! Отговори
annybody преди 2 години
Единственото, което се прави за шизоидни убийци сега, е да им се дава известност в медиите - навремето си дори и това не се правеше.
В къще отсреща, под наем бяха леля Драга и Мони, тя се пребиваше от работа да изхранва двуметровия си син-***, който се дрогираше и я пребиваше, когато му хрумне. Прибираха го за по 20-на дни, после пак го пускаха. И така - с години, докато той не я преби до смърт. Постоя година-две в Курило, пуснаха го, после закла друг бездомен и умря от свръхдоза - на 28.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така,е всички луди си щъкат на свобода,а на всички институции им дреме на пуловера!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нестор
Несторе,това не е белачка за картофи,а скалпел със сменяемо острие-опасно оръжие-дупчи,реже,ръка,всичко прави!
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сандокан-двата ножа?
3
5
 
7
 
! Отговори
Нестор преди 2 години
Какво общо има тази белачка за картофи на снимката с написаното в статията бе ???
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен

И какво прави вкъщи като е на отчет ???
1
3
 
20
 
! Отговори
Въпроси, въпроси преди 2 години
Толкова ли е трудно да се установи у кой психично болен може да се отключи опасна агресия?

Родителите на този човек не са ли знаели, че той взима наркотици? Не са ли се поинтересували как могат да му подействат те?

Никой лекар ли не е знаел, че този болен взима наркотици?

Съответните лекари, които са били информирани за неговото състояние, не са ли знаели, че агресията му може да се отключи и на обществено място? Кой носи отговорност тогава? Редно ли е такъв човек да бъде оставен на свобода?