София – първенец по поскъпване на имотите. За година – с 11%!

Изпреварихме и Сан Франциско по ръст на цени на имотите
15 юли 2018 17:05,
86


София е сред 20-те града с най-бързо поскъпнали жилища в света. Това показва международен доклад на британска компания.

От няколко месеца купувачът Елена Янкова прекарва всеки свободен час в търсене на ново жилище. Търси тристаен апартамент в южните квартали на града. Готова е да отдели около 100 000 евро. Брокери пък обясняват, че често очакванията и реалността се разминават.

Само за една година апартаментите и къщите в столицата ни са поскъпнали с над 11%. Така София се нарежда на 18-о място по ръст на цените на жилищата в света – преди Сан Франциско.

В момента за двустаен апартамент в столицата трябва да си отделим между 75 и 95 хил. евро в зависимост от квартала. За тристаен апартамент цените могат да надхвърлят 130 хил. евро.

Защо и как столицата ни изпревари Сан Франциско по ръст на цените на жилищата – вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работа в София в момента може да има бол и заплатите да са високи, но и наемите, и цените на апартаментите са дваж и дори триж по-високи. Казват, че заемът свършва, но наемът не, но при първия вариант излиза, че в крайна сметка ще вземеш един апартамент, а ще платиш на банката още два. Отделно новото строителство е ***, не стига, че е на замазка и шпакловка, та ще кихнеш още много хиляди за довършване, мебели и т.н. А при старите трябва ремонт за още един апартамент. Как да стане тая работа..
82
0
 
2
 
! Отговори
Балончо преди 5 години
Га думне балона ще има промоции от "инвеститора"
81
3
 
2
 
! Отговори
Софиянецът преди 5 години
Истината е, че в Англия може да спестявате, ако живеете в мизерни условия със съквартиранти българи бабаити и да купува евтини *** от Лидл. Казвам от името на човек, който се махна с удоволствие от Англистан.
80
2
 
3
 
! Отговори
Sir Blackwell преди 5 години
Алоооо, провинциалистите, допреди 5-6 години ви течаха слюнките да дойдете НА Софията, а сега като пуснаха добитъка да ходи, където ще из ЕвропаТА, почнахте да се присмивате на софиянци, а вие разбираш ли сте си наели една малка мухлясала стаичка в тухлена къщурка на 50 км от Лондон под наем заедно с още 5-6 бригадири гологлави квартални гамени. Истината е - яд ви е на нас. Яд ви е, че бройката на хора в София, които получават добри заплати се вдига, а вие сте принудени да робувате навън.
79
0
 
3
 
! Отговори
Бургас 1500е преди 5 години
Бургас е мега балон. Заплатите на половина на софийските но имотите на нивото в София. Вероятно от морския въздух нещо им хлопа дъската в Бургас.
78
1
 
2
 
! Отговори
Krali Marko преди 5 години
Pishe vi chovek to Londonskoto City, na koito rabotata mu e da preceniava kakvo e "investicia".I az kato drugite BG v chizbina s mnogo dobri dohodi misleh da kupa nesto, primerno v Varna za ljatoto, no pri teja cenia trjabva da si lud. Njama nikakvi osnovania za tova nivo.Palen balon...Mnogo ste obednee toja narod s teja zaemi...No tova ste e dobre za takiva kato mene, deto chakat kato hieni.Ne barzam za nikade..kefa se che masovo se stroi i posle ste moga da izbiram kakvoto si izkam:-)
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бургас построиха блок до морската градина и още няма акт 16 , а е разпродаден на 80% на цени от 1500 евро на квадрат, а най малките апартаменти са над 100 квадрата.Който не вярва да потърси флора резиденс
76
2
 
2
 
! Отговори
дам преди 5 години
Разберете , че пазара определя цените и Сан франциско цените са доста високи . Там апартаментите започват от 500 хиляди долара, а в София от 50 хиляди.Да не говорим, че в България има 4-5 града в които има търсене и цените растат , но всеки може да си вземе примерно къща с 2 декара двор на 150 километра от София за под 10 хиляди долара по селата или апартамент за 15 хиляди в Монтана, Видин и така нататък ...Но при положение , че в Скопие и Тирана цените гонят 1000 евро на квадрат е нормално.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Могат да се покъсат от реклама брокерите и инвеститорите - това няма да раздвижи пазара. Няма повече накъде да се расте. Лично аз лев няма да инвестирам в клоаката София. Децата ми отиват да учат в чужбина и инвестициите си ща направя там.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купувай бе, народе наивен, кога не са те лъгали, че и сега ли няма да те излъжат?Айде, юруш на маслините!Който има акъл, не го дава за колиба в *** София. Бяга о-време в нормална държава и ако има достатъчно средства, си купува жилище там, където е уредено и има защита, работа и нормален стандарт на живот. Останалото се оставя тук да го стрижат - нали е все зодия "овца".
73
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги ми е било любопитно кой купува на това време. Благодаря, че взехте да ги показвате, но ми е интересно и друго- с какви пари купува, какъв е дохода и как смята да изплаща? Изкарвам по 30-40хил лева годишно и не мога да си позволя да купя и не са толкова много хората печелещи с честен труд повече.
72
0
 
1
 
! Отговори
BB преди 5 години
До АнонименДА НЕ БИ ГЕРМАНИЯ САМО ДА Е ЧУЖБИНА
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Балона се надуува..."Помните ли я детската песничка :-).
70
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да пишат смешни реклами може да натиснат правителството да намали астрономическите нотариални такси за да раздвижат пазара. В САЩ за прехвърляне на апартамент нотариусът взима $10, в нашата бедна страна - за същото нотариусът взима $2000.
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е ръста на мезонетите в Тутракан, мисля да купя един 140 квадрата с джакузи..
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 51Водата в София е само тази през водомера.И тя е около 12 градуса,че и по-топла.Сърфисти няма,а за неопрен 99 процента от софиянци не са и чували.И е пълно с ***,сега им казват роми.Не ги бъркайте с римляни.А джендърите са в парламента.
67
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да хвърлиш пари в България, това е ултратъпо! Казвам го като човек, направил вече тая тъпoтия! Яд ме е, ноооо е късно. При продажбата ще загубя 10% за брокер, за нотариус, за данъци и тем подобни. Премислете добре! Светът сега е отворен. Можете да идете където си поискате.
66
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко години купих тристаен в София. Тогава така мислех. Сега в никакъв случай не бих направил подобна дивотия!
65
6
 
7
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
Сан Франциско ли? Водата е ледена целогодишно - 12 градуса. Има поне големи вълни за сърфисти в неопрени. И в града джендърите са повечко...
64
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дадох 20 хил евро за ремонт на 80 квадрата. Резултата е плачевен! Материалите са пълен 6okлyk. Майсторите също, а кинтите ги нема...