София в капана на летните ремонти: Кошмарен трафик, шум, прах...

Борис Бонев от "Спаси София" пред Bulgaria ON AIR
4 сеп 2018 17:15,
22

Септември посрещна столичани с нова порция ремонти, променени маршрути и спирки на градския транспорт, шум и затруднено движение на основните пътни артерии.

Освен трафикът към летището, който е натоварен заради ремонти на Източната тангента, ул. "Мими Балканска" и "Христофор Колумб", тапи се образуват и в централната градска част.

Още по темата

Основните ремонти в София трябва да приключат до 15 септември с изключение на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите територии.

От Столичната община очакват до първия учебен ден дейностите да са завършили, въпреки лошото време през изминалия месец, съобщи по-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Пред Bulgaria ON AIR Борис Бонев от неправителствената организация "Спаси София" отбеляза обаче, че проблемите, които затрудняват движението са могли да бъдат избегнати, ако ремонтите са били започнали навреме - още преди няколко години.

"Голям пропуск на Столичната община е, че не изготви анализ, който да начертае подробен график с максимално къси срокове за изпълнение. Има твърде много инфарктни места, за които е ясно, че трафикът е интензивен и затварянето им ще предизвика километрични задръствания", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Кореняк софиянец преди 5 години
Фандъкова е за затвора
19
0
 
5
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
Лоша или не истината е една - Всичко живо е в София ако не е там е по чужбина. Българската икономика спи зимен сън а малките градове замират , няма инвестиции всичко е "София". Централизирана работа.... Ще стане така ,че след 20 години ще кажат по новините ---София удари 4 милионният си жител а България падна под 6 милионна ?
18
0
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
До АнонименОня ден една чужденка се спъна на счупена плочка на бул Витоша и падна--------------------------------Tе нарочно падат, та да смъкнат някое и друго евро от застрахователя. Не им бери грижата.
17
0
 
5
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Ул. Цар Симеон я ремонтират 5 пъти за 4 години. Ремонтират в кавички, кой знае колко пари смъкнаха.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се правят мащабни ремонти е добре.Но когато тези ремонти се извършват от некадърни крадливи фирми приближени до Бойко Методиев Борисов,когато ремонтите са извършени абсолютно неграмотно и са откраднати милиони това вече не е добре.Колко пъти ще поправят Малинов,Лвски,България,Цариградско?Оня ден една чужденка се спъна на счупена плочка на бул Витоша и падна.Как едно нещо не направихте качествено бе Фандъкова?Едно само едно нещо.Не се ли срамувате?Изглеждахте интелигентна жена,учителка.
15
0
 
1
 
! Отговори
КОПИ-ПЕЙСТ преди 5 години
До Анонимен.......................Според медията руският президент Владимир Путин е дал лично поръчение на бившия директор на Института за стратегически изследвания Леонид Решетников да оглави разработването на плана за действие.Решетников е генерал-лейтенант от външното разузнаване на Русия. Той е роден през 1947 г., има докторска степен от Софийския университет. Генералът владее свободно български и сръбски и говори гръцки. За него също се смята, че е бил резидент на КГБ в Атина.
14
0
 
2
 
! Отговори
Княжевец преди 5 години
От кога София се нарича всичко извън Княжево. Кварталите са незаконни без собствена земя
13
7
 
11
 
! Отговори
Браво на Фандъкова! преди 5 години
Чудесно се справя Фандъкова! Евала!Мащабни и грандиозни ремонти, за да ни е добре после.Който плюе да си ходи на село.Когато не се правят ремонти, питат - защо? Когато се правят ремонти, пак питат - защо? Няма угодия за червените *** и мишки.Разбира се, че сега се правят ремонтите, а не когато стегне студът.Действайте! Истинските софиянци сме с вас.
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възхищавам се на г-жа Фандъкова!Нека си плюят разните твари, но това не пречи София да става все по-хубав и модерен град.Огромното строителство е факт и се чудя как издържа тази жена на това напрежение.Детски градини и училища (нови и всички се ремонтират), водопроводи, канализации, метро, спортни зали и площадки, метро, релсови пътища, улици, ново строителство и саниране.Строежите нямат край, така, че всичко се вижда и е пред очите ни.Не сме имали по-добър кмет и мащабно строителство!
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези от "Спаси София" = "Зелените" = "Веганите".Това са много скъпо платени мутри, на които се заплащат отдавна огромни средства, за да саботират всичко в България.Който не го знае или се прави, че не го забелязва, явно има капаци на очите.Та така, мутрите от "Спаси София" пак изпълзяха от хралупата.
10
0
 
9
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Какво лошо време бе? Съвсем за мезе ни взимате...
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При *** Радев е така!Част от Промяната!
8
4
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
да попитам тия столичани в повече :кога ше ви е удобно да се правят ремонтите в София? посочете дати от кога до кога сте си по родните места, та да се съобразиме, и да избегнете неудобството от кошмарния трафик, шум, прах........
7
5
 
3
 
! Отговори
лятуву преди 5 години
ба кво мъ боли мене за софее ба ? кво секи дан шни занмавате с тоа скапън град ?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До софиянецТози мякащия не е виновен, това му е бизнеса, плаща си отразяват му простотиите, после потичат грантове, рекет-комисионни и т.н. Виновно са тези дето му вярват, виновни сме всички ние че го търпим. Както е казал народа, не е луд този който яде баницата, а този който му я дава.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се ремонти недоволен, че му затворили улицата, като не се ремонтира се цупи, че имало дупки? Общо взето излязла розовата пипируда, да заяви присъствие.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА!!! /решетников/
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога през миналия месец и имало ЛОШО ВРЕМЕ, което да пречи на строителите?2-3 дни валя, това ли ви е оправданието?
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самите ремонти траят по-дълго отколкото експлоатацията след това преди да се образуват дефекти.
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие наред ли сте да търпите такива некачествени ремонти? Погледнете на какво прилича столицата ви, все едно са кацнали извънземните.