Фандъкова ядосана: Повдигнати шахти? Всички в София ще се смеят!

Плащаме редовно, искаме да се работи качествено, поиска кметът
26 сеп 2018 18:48, Красимир Ангелов
52
Фандъкова ядосана: Повдигнати шахти? Всички в София ще се смеят!
Снимка: архив, Булфото

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска качествена работа от фирмите, извършващи ремонти в столицата.

"Бях достатъчно ядосана. Не можем да си позволяваме толкова тежки обекти и толкова много свършена работа да я компрометираме с това, че накрая няма да догледаме 3 повдигнати шахти и всички в София ще се смеят. В София не залагаме процедурите по най-ниска цена, а търсим компаниите с капацитет и по много критерии. Плащаме редовно, осигуряваме достатъчно средства, затова изискваме да се работи много качествено", заяви столичният градоначалник по време на Осмия дискусионен форум "Строителството през 2019 година – перспективи и предизвикателства".

Фандъкова помоли строителите да не се захващат с повече работа, отколкото могат да си позволят фирмите им.

Столичният кмет определи като сериозно предизвикателство реконструкцията на двата много големи тунела в София – този под НДК и на бул. "Царица Йоанна".

"Продължаваме работа по важни и стратегически проекти, финансирани с европейски средства. Следващата година очакваме да пуснем в движение първите 8 км от третата линия на метрото от "Красно село" до "Хаджи Димитър" и в началото на 2020 г. да пуснем и останалите 4 км", коментира Фандъкова.

Освен това следващата година ще продължи и работата по проекти, свързани с централната градска част.

"Развитието на пешеходните пространства е мой много сериозен приоритет. Привлякохме много туристи, вляхме много средства в икономиката. Продължаваме със строителството на училища, детски градини", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
36
 
! Отговори
Репортаж преди 5 години
Защо напоследък статиите изглеждат като рекламни съобщения, а коментарите под тях като журналиатически анализ и коментар на новината?
44
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майсторите строители не работят в България, а в Германия. Те оъдавна се пренесоха да живеят там. В България останаха най-смотаните. Същото е и с доктори и всички останали изискващи квалификция длъжности. Няма как да има качество с този останал матрял
43
1
 
48
 
! Отговори
Лео Рохас преди 5 години
Тия що пари откраднаха....***..
42
6
 
42
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Анонимен 38 Що бе , суджука ли е назначил Фандъкова , или софиянци си я избраха? Като Фандъкова е толкова лоша , що БСП не спечели веднъж изборите за кмет на София? Нали големите специалисти са при тях.Ама да създават интриге са недостижими.
41
0
 
39
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Край 36 Те това с най ниската цена доведе до компрометиране на строителството и ремонтите у нас.Избереш ли най евтината фирма , предвалително знаеш че ще имаш сериозни проблеми. Избираш доказала се , коректна фирма. Ако няма ,внасяш от вън.Това е .
40
1
 
37
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До младен 27 Абе младене , ти от къде знаеш за комисионни от 30 % или другарката Корнелия така каза?
39
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е повдигнало шахтите.Дано само не е онова дето се е завъдило в канализацията.Примерно както каза един брат ром влизам аз с тоалетната тя счупена бутам капака и от дупката изскача един огромен сосел.За не а познатите с пишман български сосел е съсел.И другите го питат и какво стана и тоя ми гоних го половин час из *** и го опекох и го изядох.
38
10
 
43
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
Ох фъндъче,диктаторска издънко.На целият абсурдистан фъндъчева дори румънците вече ни се смеят.Разбира благодарение на доказани престъпници като вас.Но за каквото си е гласувал народа,на това и ще му се радва.
37
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много пътища са се строили в управлението на Стефан Стамболов. Това показва справка на Българската стопанска камара. Според посочените данни за почти 2500 дни на власт, построените пътища при държавника са 5343 километра.Сред другите строителни дейности на Стамболов са над 1600 училища, болници, банки, ж.п. гари, пристанищата в Бургас и Варна, както и сградите на Народното събрание и Народния театър.
36
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На повдигнатите шахти никой няма да се смее, а напротив, ще реве! Щастливи, ще само фирмите за гуми и джанти !
35
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато Суджука е на власт тя ще е вечната кметица.
34
1
 
46
 
! Отговори
Черен хумор преди 5 години
Повтаряйте бързо: шах-та, шах-та,шах-та....и ще раз ерете за какво иде реч с ремонта на шахтите.
33
4
 
41
 
! Отговори
Край преди 5 години
"В София не залагаме процедурите по най-ниска цена" Казва кметицата. И е много горда с това. Обществената поръчка госпожо е обратното на търга. Описваш точно какво искаш да бъде извършено и с какво качество и който ти го предложи на НАЙ-НИСКА ЦЕНА - това ти е изпълнителя. *** така стават гафове нали - може да не спечели който трябва !??
32
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фъндъка ядосана - рушветите не стигат за къща в Испания.
31
6
 
69
 
! Отговори
Видими резултати преди 5 години
Няма една сложена плочка от герберасткото строителство, която да не хлопа и да не е сложена максимално криво и некадърно. Сменят здрави 30-годишни плочки с нискокачествени, които след първата зима започват да се ронят.
30
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подскачащите тротоарни плочки са по-добре от повдигнатите шахти, щото за тях никой не обелва дума. А тротоарите в София само няколко месеца след като ги направят стават на вълни, плочките подскачат, шляпат и са начупени.
29
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- ТАТЕ, ЩЕ ЗАПОЧНА РАБОТА В ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ. - В КОЯ, В ДЪРЖАВНАТА ИЛИ В ЧАСТНАТА?
28
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЯ ЦЯЛА БЪРГАРИЯ ВИ СЕ СМЯ КАТО АСФАЛТИРАХТЕ БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" И НА ДРУГИЯ ДЕН ЗАПОЧНАХТЕ ДА ГО РАЗКОПАВАТЕ.А това тук си е един театър пред специално доведени фотографи и оператори.Като театъра в Ню-Йорк. Или то в Ню-Йорк беше цирк.
27
1
 
50
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Това с повдигнатите шахти над нивото на асфалта е много срещано явление. То просто израз на ниско професионално ниво.
26
25
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми изберете си *** или Кирчо Добрев за кмет бе, кво се оплаквате? Може и оня бастyн Таско или направо клепоухия *** :)