След 22 дадени млн. лева – ремонтът на "Графа": Мърляв!

Дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа
Обновена: 2 окт 2018 14:12 | 2 окт 2018 14:00, Петя Славова
130

Снимка: Безумията в София, Facebook

Неравности, дупки и пропаднала бетонна основа има на току-що ремонтираната столична улица "Граф Игнатиев", сигнализират от "Спаси София".

На страницата им във Facebook е публикувана снимка, от която ясно си личат нередностите.

Кадърът е съпроводен с текст: "С премахването на огражденията по част от ул. Граф Игнатиев, софиянци получиха възможността да се "полюбуват" на резултатите от дългоочаквания ремонт на една от най-емблематичните софийски улици. Ремонт, струващ 22 милиона. Не сме изненадани, че повечето от коментиращите са потресени от видяното.

Това са посочените от кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova "съчетания" и "красоти", заради които ремонтът се бави с повече от месец: дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа, бетонни буци около трамвайните стълбове.

Кое съчетание виждаме на тези снимки от пл. "Гарибалди" по-точно? Мърлявщината на фирмите-изпълнители, в случая GP Group JSC. и безхаберието на строителния надзор?

Новият Ви зам.-кмет - младият Евгени Крусев (Транспорт за София), дето уж беше "промяната в курса" ще обясни ли, защо един от най-важните обекти в мандата му изглежда по този начин или и за него ще си мълчи?

Няма смисъл да Ви призоваваме да се вземете в ръце - късно е вече да правите каквото и да е... Излиза ни твърде скъпо", пишат от "Спаси София".

В групата "Безумията в София" също допълниха "картина" от ремонта със снимки, които са достатъчно показателни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
39
 
! Отговори
:) преди 5 години
Боко краде като за световно. Това му е последната година във властта и и трябва да събере за поне още няколко острова. Разберете го... детска мечта му е да има 10 милиарда долара и имения в Щатите, Европа и т.н.И това не е най-лошото. ГЕРБ рано или късно ще падне от власт. Някои гейбери може и в затвора да отидат. НО системата ГЕРБ (крадеш 30-40% от всеки строеж) ще е заразила цялата държава, а читавите хора ще са избягали. Смеехме се на ДПС и турците, но ГЕРБ е българската партия-мафия!
15
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, че не изглежда добре, спор няма. Но много ми е интересно, всички разбирачи, които пишат, че щели да го направят по-добре, дали са пипнали нещо да ремонтират в собствените си къщи. Или пак сме много отворени и разбиращи относно свършена работа от друг???
14
8
 
16
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!! преди 5 години
В крайна сметка е много важно да се знае, че БЪЛГАРИ СА ГО ПРАВИЛИ за българи ;) Ето за това никога няма да се оправим ;) Калпав народ калпава държава!
13
52
 
2
 
! Отговори
Доволен преди 5 години
Спрете да хулите! Аз лично съм доволен от ремонта. Няма как да е идеално. Хулещите, защо вие не направихте ремонта, като можете по-добре? Маскари сте всичките!
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фирмите на търчи-лъжи това умеят това правят. при тях първо е да свият парата, после да копнат тук там и накрая да ни залеят с нелепи и безкрайни оправдания. с една дума гербе ра с ти я.
11
0
 
44
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Че да не и да сте очаквали нещо друго?!Не знаете ли как се правят тия ремонти?Поръчките се печелят от 2-3 фирми, които вземат към 80% от паричките, а останалите 20% дават на подизпълнител да свърши работата. С тия 20% за какво по първо, материали, техника, заплати ... За това се кара през куп за грош с евтини материали, с не достатъчно количество от същите, с мизерни заплати за работници от определен етнос, които си оставят ръцете.Резултатът (видим) е налице.
10
1
 
4
 
! Отговори
Tutragan преди 5 години
Kadrite na ban, beseka, unesese , su i amerikanskia universitet.......
9
5
 
45
 
! Отговори
Картофена принцеса преди 5 години
Фъндъкова пак се оля. Започва ремонт на ремонта на ремонта........Иначе как ще намери парички за Коледни подаръци!? Тази много краде и няма срам когато лъже. Хайде Оставка, прокурор и затвор........Ще дойде време да се моли да лежи в български затвор, ако преди това не отиде при Мишо Бирата защото ще трябва да свидетелства срещу Тиквата.
8
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз че не съм строител сигурно по добре щях да го направя
7
6
 
47
 
! Отговори
рускиня до 1 преди 5 години
женицата до преди 10 години още е ползвала външна тоалетна. Не трабва ли на поста на кмет да има човек разбиращ от мениджмънт. Все пак - това е управление на 2 милиона човека. Кой предложи нагла *** на този пост, от който тя разбира, колкото прасе от кладенчова вода. Жалко, - жалко за София
6
28
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
А за техноимпекс ли да гласуваме бе тpoл
5
4
 
36
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
Трябва да признаем. Толкова си могат сегашните "строители на България." Кадърните бачкат частно и там, където плащат по-добре. Същото беше и във Варна. Три пъти ги караха да пренареждат паветата и всеки път беше по-зле от предния. Ами погледнете кои са строителите. *** до ***.
4
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото населението, такива и ремонтите - мърляви ...
3
8
 
3
 
! Отговори
Nedikus преди 5 години
Gabrovski injeneri, gabrovski arhitekti....fuuu...gabrovski profesori i akademici...
2
40
 
21
 
! Отговори
Спаси София корупция преди 5 години
Спаси София са джендърско-комсомолска органзация със съмнително финансиране. По проект за ремонт на парка на Людмила Живкова "Камбаните" са прибрали през едноименната им фондация тлъсти суми.
1
18
 
60
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Видими резултати, ама пак да гласувате за Компирка ;)