София скочи: Г(р)аф за милиони, срам за майстора!

Нескопосаните ремонтите изкарват граждани на протест пред общината
Обновена: 5 окт 2018 11:21 | 5 окт 2018 09:15,
143

Столичани излизат на протест срещу калпавите ремонти в София. Те ще се съберат пред сградата на Столичната община, заради лошото качество на ремонтите дейности на ул. "Граф Игнатиев".

Вълна от критики заля социалните мрежи и заради новия облик на градината пред църквата "Свети Седмочисленици".

"За 12 години управлението на г-жа "Данчето на Бойко" се превърна в нарицателно за корупция, която се материализира пред очите ни под формата на отвратително и не в срок извършени ремонти, струващи ни десетки милиони", пишат организаторите във Facebook.

Още по темата

Георги Илиев, който е сред тях, каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че качеството на последните ремонти е само последната капка на недоволството им.

"Виждаме некачествено изпълнение на много скъпи ремонти. София е окупирана, прилича на бойно поле, а в същото време това, което получаваме като резултат, е неприветлива и дори опасна градска среда", подчерта още Илиев.

Той дори даде за пример тротоара пред самата сграда на Столичната община, който скоро беше ремонтиран и по думите му там отново сме свидетели на неравности и лошо изпълнение.

Димитър Делчев, лидер на "Движение България на гражданите" пък настоя, че почти всички ремонти, които са направени от ГЕРБ - в Стара Загора, Бургас и много примери от София, носят печат "корупция".

"Йорданка Фандъкова очевидно много бърза да стане този ремонт, за да стане преди изборите. Малко се получава бързата работа, срам за майстора, защото ремонтът очевидно е некачествен, очевидно е грозно, очевидно не подхожда на стила на София", подчерта още Делчев.

Политикът настоя за изслушване на столичния кмет в парламента, откъдето Фандъкова да обясни как точно се правят ремонтите и защо се правят така. По думите на Делчев това е логичното последствие.

"Също така е логично да се направи цялостна ревизия на ремонтите в София", категоричен беше лидерът на ДБГ.

Организаторът на днешния протест Георги Илиев беше категоричен, че той и останалите граждани на града имат право на мнение за ремонтите в София и покани представители на общината да се срещнат с тях по време на предстоящия протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изберете най-добре оная кметицата на Младост, която не им даваше да строят.
51
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, гордея се, че никога не гласувах нито за БСП, нито за ГЕРБ. Но благодарение на ВАС, в момента децата ми учат и четат на чужд език. Колко читави хора изгониха селяните от България? Милиони! Проклети да сте до последно коляно, защото превърнахте красивата ни земя в ориенталски бардак, където скоро етнически българин няма да остане. СРАМОТА за всички подкрепили някога тая мутренска хунта. Пълни овце!!!
50
4
 
37
 
! Отговори
Православен преди 5 години
10 години ГЕРБ, 10 години геноцид. Стопихме се с 2 милиона!
49
3
 
35
 
! Отговори
Кореняк преди 5 години
Със сигурност БСП ще се опита да яхне и този протест, но е факт, че почти няма ремонт, който да е направен както трябва при управлението на ГЕРБ в София ! Освен това София не е само центъра. Аз в момента живея в Люлин нова кооперация, която е строена 2011 година, а все още нямаме асфалтирана улица, въпреки многократните сигнали и жалби, които сме подавали - продължаваме да дишаме праха на 500 метра от метрото ? Срам и позор е управлението на ГЕРБ и за София и за България !
48
2
 
34
 
! Отговори
София преди 5 години
Лятото бях и в Бургас и във Варна. Същата *** от ремонти, теменужки и бутафории. ГЕРБ имаха една цел и отдавна я постигнаха - пълен контрол на местната власт, защото беше ясно, че натам отиват евро парите!!!
47
0
 
38
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Не е само в София.Така е и във Враца.Започнат нещо и го изоставят.Само преди дни повдигнаха шахтите на новоасфалтирана улица Г.Димитров от пл. Руски към кв.Сениче. Шахтите са на 6-7см над нивото и предизвикват само псувни от шофьорите.Едво ли ще се асфалтира още веднъж. Всички фирми напуснаха.Чудно зимата как ще се изрива снега при тези високи шахти.На всякъде из Враца се строи некачествено.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Падат министри обаче и хората си отстояват желанията. За управлението на Париж е несравнимо. Хората тук участват пряко за разпределението на бюджета, чрез гласувания.
45
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновен е 45 години комунизъм!
44
2
 
9
 
! Отговори
Ддд преди 5 години
И тоя *** град ако има стил...
43
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е типичният новобългарски манталитет. Който не работи не греши, и новобългарите са спокойни, но който работи греши и новобългарите полудяват.
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тя ще се изплаши много и ще върне парите хаха
41
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София не знам как е, но елате и вижте Бургас - "Най-добрия град за живеене". Няма здрава и читава улица, мизерия, мръсотия, прах, кучешки изпрaжнения, бутафорни проекти. Икономически мъртъв град, с два месеца вял туризъм, саниране на панелки, обществени поръчки, и строителство и продажба на апартаменти. Тук, ГЕРБ се вихри с особен замах!
40
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълското движение Русофили за смяна на модела в акция !
39
1
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
До АнонименВсеки цвят с изключение на сивото черното и бялото си има и топли и хладни нюанси .Но не смятам да те просвещавам ,нали съм ,,***,, Работя в чужбина и никой не ми дава пари.В предишна квартира хората от кооперацията събраха пари за да направят стъпалата пред входа с кафеникав гранит .Все пак говорим за вход на кооперация ,а не за европейска столица ;)
38
4
 
0
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
Do..Sofia I PARIS...Az ne sum chul da padat pravitelsyva..ili kmetove na PARIS.. zaradi stachki! ..INTOX...Meme.Idalgo E oshte kmet..
37
2
 
3
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
..Narodnite pari se pileyat...Kude e nadzora?..Kude sa tehnicheskite ...arhitektite?...Ili si ya karat po staromu...Ne stroyte kachesyveno...za da mojem dogodina pak da kraden
36
2
 
42
 
! Отговори
София до Париж преди 5 години
СО беше вече осъдена за неправомерното поскъпване на билета за градски транспорт, но като гледам още се стои на 1.60 лв. Понеже живея в Париж - практиката е масови национални стачки и ще видите как и кметица и правителство падат. Стиска ли му обаче на някой в България да блокира транспортни мрежи, училища и администрации...? За тази цел трябва народно обединение и смело сърце.
35
2
 
34
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Ами България се управлява на всички нива от хора лишени от интелект,вкус,естетика....нагли ,арогантни и жалки с.еляндури....
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам от плочки, но даже за зъболекарска или фризьорска сметка има опцията търсене на второ мнение преди да се съгласиш да ти правят и да платиш. Да се направят оценки от независими фирми на реалната стойност на ремонта и ревизия на платеното - на кой, за какво, колко.
33
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не използвайте думата майстори защото тя е синоним на отлично качество в строителството. Тези са домашни майстори събрани от провинцията. Работил съм като технически ръководител на стотици обекти и много добре познавам истинските майстори.