Кучешки зъби vs. дете: Пореден случай на нахапан в училище

Доберман нахапа петокласник до 18-то СОУ "Уилям Гладстон"
26 окт 2018 10:45,
55

Доберман нахапа зверски дете на метри от столично училище. Инцидентът е станал до 18-то СОУ "Уилям Гладстон".

Петокласничката излязла в междучасието до близката лавка, когато кучето внезапно се нахвърлило върху нея. Детето е с две ухапвания и е с шевове. Животното е успяло да разкъса и дрехите на момичето.

Стопанинът на добермана, обаче, не помогнал на пострадалото дете. Мъжът просто хванал кучето си и си тръгнал с думите: "Да се оправя".

"Добро е състоянието на дъщеря ми в момента. Доста е уплашена. Потресаващото в случая е, че човекът, който е видял случката със собственото си куче, не е помогнал по никакъв начин. Той е хванал кучето си и ѝ е казал директно: "Да се оправя", обясни пред Bulgaria ON AIR майката на пострадалото дете Нели Русева

Още по темата

Тя допълни, че ще се обърне към полицията, но не е сигурна дали жалбата ще бъде разгледана и дали извършителят ще бъде намерен и съответно наказан.

"След самата случка ми се обадиха от училището, че трябва да я закарам в "Пирогов". Излязох от работа и отидох. Детето има няколко шева на гърба. Инцидентът обаче можеше да е много по-тежък", категорична е жената.

Доберманът е бил разхождан на повод, но без намордник.

Това не е първият подобен случай на нахапано от куче дете и то близо до училище. През април тази година родвайлер нахапа дете в първи клас в двора на столично училище и го прати в болница със сериозни наранявания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
23
 
! Отговори
тъжно преди 5 години
Масово явление по целия свят е накдърни собственици да взимат кучета които дори не могат да усмирят.
22
1
 
8
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До МнениеТо за какво и има култура българака, но това идва от властимащите, даващи такъв пример за всичко.
21
0
 
23
 
! Отговори
Константин преди 5 години
А какво прави куче, при това голямо в двор на училище? И естествено, че нищо няма да направи полицията, те са заети да пазят мутрите и политиците, и да правят схеми. Вчера така се чух с една приятелка в Испания живее, тя има куче и ми разказа, ако в Испания те хванат да си разхождаш голямо и опасно куче без намордник, глобата е 2-3 хилки. Ще ти скъсат джоба. А тук още по смущаващо е, че стпанинът нищо не е направил.
20
0
 
19
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Така ще е докато няма контрол. И аз имам куче, но от тези малките. Никога не съм виждал някой да проверява по паркове и градинки да не говорим за училища дали кучетата са на каишка и с наморник. И дали мястото им е там.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питбул, ротвайлер, доберман, каракачанки - най-добрите приятели на човека!!! Дайте повече такива кучета по детските площадки, че се пренасели София!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доберманите са опасни кучета. Дори на собственика скача. Някъде бях чел, че им расте костица в мозъка и с напредване на възрастта тотално озверяват. А някои гледат по два добермана. Луда работа.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука някакви марсианци пишат да се заведе дело срещу собственика. Вие сте смешници и не живеете в България, а на Мелмак. Едно заведено дело означава 5 години разправии, плащане на хонорари на адвокати и накрая я го осъдят я не за 500 лева, които ще ви ги плащат още 5 години.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е да се полагат изпити и взима лиценз за отглеждане на куче в градски условия. И още при първо нарушение да се отнема завинаги.
15
0
 
28
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Българинът масово няма съзнанието и културата да отглежда кучета от такива потенциално опасни породи. Очевидно стопани като този се чувстват безнаказани. За мен решението е да се забрани със закон отглеждането на породи като доберман, питбул и т.н. в България, не сме дорасли за това явно.
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди време един собственик на магазин в един подлез на "България" реши проблема много добре... явно кучкарите от друго не разбират.. и явно държавата с институциите я няма... ама това е положението
13
0
 
36
 
! Отговори
до майката преди 5 години
Моля Ви не оставяйте нещата така. Намерете го и го съдете. Какво си мислят тези хора? Детето със сигурност ще го е страх от кучета дълго време. Слава Богу, че детето е добре, но можеше да стане нещо още по-лошо. Не че шефове по гърба е малко...Потърсете снимки от камери в района и не го оставяйте така.
12
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе нали уж Зоополиция имаме вече?! Къде са и защо не обикалят да налагат глоби на собственици, които водят кучета без намордник?
11
0
 
30
 
! Отговори
the punishment преди 5 години
Стопанина е за намордник и каишка.Глоба и да се развежда така из центъра 3 дни.
10
1
 
25
 
! Отговори
Да внимават преди 5 години
Кучкарите добре да си правят сметката, защото има хора въоръжени и ако стане нещо не е ясно по кого първо ще стрелят - по кучето или по собственика!Спомням си 3 такива случаи от новините.
9
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майката да заведе дело срещу кучкаря. Минимум 20000 лева да плати за това че е причинил на детето страх, ужас и наранявания.Нзок да заведе дело срещу кучкаря, да плати до стотинка лечениет на детето. Защо данъкоплатеца да плаща за безотговорността му?Да видем после кой "ще се оправя", като му запорира ЧСИ кучешкия коптор.За безотговорното поведение във всичките му форми трябва да има ЯКИ глоби и затвор. Само така на *** ще му се напомня, че живее в общество.
8
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7, не ти е виновно кучето, а собственикът/стопанинът/разхождащият го. Само, че едва ли си толкова ербап...Друго си е да действаш и останеш анонимен.
7
0
 
31
 
! Отговори
Име преди 5 години
И да допълня, че не си взимаш голямо куче, ако не можеш да го възпиташ и да го разхождаш поне по 3 часа на ден. Не да вадиш избеснели ротвайлери без каишки, това е 40 кила животно, бе! Ще слагам и намордник всеки ден, ако не ни нападаха такива и не трябва и моето да се защитава и да ме пази мен от прииждащи без каишки непогледнати кучета! Горкото детенце сигурно е ужасено... Това е държава без правила, всичко е оставено на възпитание и разсъдък на отделния човек, язък за барута и данъците...
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги проблемът е в стопанина, с други думи човека, а не в животното. То си е животно и ще си реагира като такова. Но този който го води и разхожда, той би трябвало да го познава и ако е "хомо сапиенс", ще има едно наум и ще сведе риска за околните, себе си и за питомеца. Обаче ако само прилича и проформа принадлежи към вида, тогава работата е трудна, и само "со кротце и со благо" няма да са достатъчни за за превантивно въздействие, а ще се требе и много кьотек.
5
0
 
40
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
На Витошка две момичета водеха из народа -пълно с деца 2 кучета Кангал -огромни и бойни по порода ,Без намордници ! Ние ги питахме редно ли е така ? А те се изсмяха и викат ,че къде пише ,че е забранено ?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналист от днес бг VS Заглавие на статия