Протестното шествие в София преминава спокойно

От МВР: Няма нарушения на обещствения ред
Обновена: 18 ное 2018 16:35 | 18 ное 2018 16:18, Красимир Ангелов
201

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест в София с искане за промяна на системата се провежда към този момент, въпреки дъждът в столицата. Шествието по някои от централните софийски улици преминава спокойно.

Протестиращите се събраха на пл. "Княз Александър Първи", като после поеха на шествие из улиците в центъра. След като премина покрай сградата на Министерския съвет, хората се отправиха по бул. "Дондуков" и по ул. "Г. С. Раковски". На място има полиция, която следи за спазването на реда и пуска движението, след като протестът премине по дадена улица.

Малко след 15 часа шествието стигна до сградата на Народното събрание, а след кратък престой пое към "Орлов мост", който бе блокиран за кратко.

От МВР отчитат, че до момента протестите в страната минават без сериозни нарушения на обществения ред. От там припомнят, че законите важат за всички и призовават протестиращите да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

От началото на днешния ден са засечени няколко нарушения. В района на гр. Левски са съставени четири акта по Закона за движение по пътищата, задържан е и протестиращ, който е шофирал след употреба на наркотично вещество. На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък.

В София шофьор на лек автомобил е отведен в Пето районно управление. Той е дрифтирал в района на пл. "Народно събрание" и не се е подчинил на полицейско разпореждане. Нарушителят е задържан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как е рейтинга на партиите в момента?
146
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Опит за дестабилизацДа,стандартът на живот на нашия народ е най-нисък в ЕС. Но нека не бъдембезпаметни - той и преди не е бил по-висок. А КОЙ е виновен за това? Не е ли задкулисната посткомунистическа рубладжийска мафия, която изрежисиратака уродливо българския преход и която контролира и досега всички парламентарнопредставени партии и всички власти съдебна, президентска, парламентарна,изпълнителна и медийна ? И не вкара ли именно тя умишлено държавата в няколко фалита? И не са ли сегашните автомобилни протестис унифицирани фанелки, трансперанти и знамена неин пореденпод
145
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Опит за дестабилизацДа,макар и на основата на пазарна логика, цената на горивата беше на път данарасне. Но правителствоте все пак реагира и макар и уизкуствено, овладя тази тенденция.Да,стандартът на живот на нашия народ е най-нисък в ЕС. Но нека не бъдембезпаметни - той и преди не е бил по-висок. А КОЙ е виновен за това? Не е ли задкулисната посткомунистическа рубладжийска мафия, която изрежисиратака уродливо българския преход и която контролира и досега всички парламентарнопредставени партии и всички власти съдебна, президентска, парламентарна,изпълнителна и медийна ?
144
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като има оставка? Нали пак за същите ще си гласувате!!! Вече сме го гледали тоя филм!!! Ами добре, оставка!?! И после какво? Пак на същия хал!
143
5
 
13
 
! Отговори
Опит за дестабилизац преди 5 години
Иманещо режисирано в тези тъй без време и тъй добре синхронизирани в страната протести.Нече няма проблеми, но те съвсем не са от сега. Нече майките на деца с увреждания нямат право.Но, макар и с неохота, вкрайна сметка законодателният орган се вслуша в тях и прие очаквания законовакт.Да,определени публични изявления и безцеремонни прояви на вицепремиера ВалериСимеонов са недостойни и недопустими за една демократична власт. Но в крайнасметка, макар и принудително, той бе изметен от поста
142
6
 
9
 
! Отговори
не съм оптимист преди 5 години
Правителството на червения Орешарски падна след близо 400 ежедневни големи поредни протеста в центъра на София срещу коалицията на БСП и ДПС. Така, че не съм оптимист , защото тези протести са рехави и им остават поне още 390 дни да протестират...
141
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе те *** че, опоскаха всичко построено по време на соца е вярно, обаче Тиквоний ги удари в земята след 10 годишното си царуване.
140
7
 
10
 
! Отговори
Сиреч преди 5 години
Комунизма не успя да вдигне народа. А колко много им се искаше.
139
2
 
11
 
! Отговори
Държавен служител преди 5 години
Мен ми е по-добре да няма промени. Че пак смяна на началници, *** на нови подметки, неприятности. Сега тамън съм се оял и съм си намерил мястото. Като бъбрече в лой.
138
10
 
13
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Хахахахах! Това ли са ти протестърите бре , Курнелке?!?!?1 Два микробуса сдуханяци!!
137
8
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Динко и Перата са лицата на протестите. Това са бъдещите водачи на народа.
136
10
 
6
 
! Отговори
Ехоо-гърбавите преди 5 години
последната ни грижа е бсп - против опротивелите ни до смърт крадливи и нагли управленчески муутри се е дигнал този Наистина изтерзан народ - и му е все тая дали ще умре днес или след месец,защото повече не се трае Така! ИСКАМЕ ИЗБОР!!!
135
4
 
14
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
134
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко, Споко ама на вожда ви хич не му е спокойно!
133
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте интервютата на някои протестиращи и ще ви стане ясно за какво иде реч. Мене ме е срам, че има толкова неграмотни и необразовани Българи. Отврат .
132
4
 
4
 
! Отговори
До 115 преди 5 години
Имало е и бити-качени са клип чета в нета.
131
6
 
12
 
! Отговори
спокойно преди 5 години
Споко, София не протестира активно, значи протестите в някои градчета по страната постепенно ще затихнат. Само когато София излезе мощно на протест, пада което и да е правителство. Справка вижте унизителния край на червеното правителство на Орешарски...
130
2
 
9
 
! Отговори
ххххха преди 5 години
Протестирали са в над 200 населени места средно по 800 души са излезли в градовете затова БГ беше блокирана а полицаите стигат ли!???
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До140. Тия който се накрадоха не са на протест , те са за сеира. А може и да искат анархията що то вече са пенсионери и са извън власта
128
4
 
14
 
! Отговори
Бесепарски мисли преди 5 години
Ние по времето на Тройната коалиция толкова много откраднахме, и всички от висшия съвет на бесепето сме милионери, а сега герберите твърдят , че не крадат. Няма начин щом като ние сме откраднали толкова, и теда са във властта и да не крадат. Ако не са крали - значи са некадърни. Затова им искаме оставката. Властта е само за кадърни крадци