Протестното шествие в София преминава спокойно

От МВР: Няма нарушения на обещствения ред
Обновена: 18 ное 2018 16:35 | 18 ное 2018 16:18, Красимир Ангелов
201

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест в София с искане за промяна на системата се провежда към този момент, въпреки дъждът в столицата. Шествието по някои от централните софийски улици преминава спокойно.

Протестиращите се събраха на пл. "Княз Александър Първи", като после поеха на шествие из улиците в центъра. След като премина покрай сградата на Министерския съвет, хората се отправиха по бул. "Дондуков" и по ул. "Г. С. Раковски". На място има полиция, която следи за спазването на реда и пуска движението, след като протестът премине по дадена улица.

Малко след 15 часа шествието стигна до сградата на Народното събрание, а след кратък престой пое към "Орлов мост", който бе блокиран за кратко.

От МВР отчитат, че до момента протестите в страната минават без сериозни нарушения на обществения ред. От там припомнят, че законите важат за всички и призовават протестиращите да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

От началото на днешния ден са засечени няколко нарушения. В района на гр. Левски са съставени четири акта по Закона за движение по пътищата, задържан е и протестиращ, който е шофирал след употреба на наркотично вещество. На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък.

В София шофьор на лек автомобил е отведен в Пето районно управление. Той е дрифтирал в района на пл. "Народно събрание" и не се е подчинил на полицейско разпореждане. Нарушителят е задържан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До проф Иво Христов 97Колко е "професор" си личи по това, че в СУ не искат и да чуят за него; хеле, окопа се в Пловдивския. плагиат отвсякъде - прочетете малко Ноам Чомски и съвременни американски философи, и ще видите колко нагло заимства все популистки евтини идеи.Срам отвсякъде!
106
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите искат от руска система / на олигарсите и ченгесарите и колективите / на западна пазарна и производителна. Но без бой няма да стане.
105
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом нема бити значи не е било протест а вечерна разходка.
104
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бити няма?
103
15
 
11
 
! Отговори
Доволни преди 5 години
Само така-мирно шествие, разходете се, после на топло, че навън става студено. Платили ви за толкова, работите за толкова! Никой не работи за лудо! И протестиращите доволни, че си начесали крастата, и управляващите доволни, че няма ексцесии. После пак ще си изберем тиквуна-знаем вече кой вазелин да си купим и кой номер кондом да си вземем, нали, така де, да няма пак ексцесии!!!
102
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костя Копейкин а.к.а Костадин Костадинов от партията Възраждане -ПАРТНЬОР НА БКП там ли е бил или тоя път се е скатал?
101
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Псевдопротестите приключиха,на шипка всичко е спокойно.Протестите са били под мотото,"НАРОД-А СРЕЩУ ПАРТИИТЕ и за на който каквото му е криво"малиии,та и при комунистите имахме ЕДНА ПАРТИЯ БЕ ДЖАНЪМ,тая същата ПРЕКРЪСТЕНАТА УЖ!!БТВ И НОВА НА СЪД МАЙКА ВИ МР/ЪСНА АНТИБЪЛГАРСКА И АНТИДЪРЖАВНА.БТВ-ВЕНЕЛИН "ФТЕНТИЧНОДЕСНИЯ"УМНОКРАСАВЕЦ И В НОВА СИЛВА ДЗУРЛЕВА....Тоя венелин КАКВА МУ Е ЗАПЛАТАТА щом на Хекимян който му е подчинен е 18000???Що нема деца,Корнела какво мисли?
100
16
 
16
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
Протесното шествие от 100 човека приключи договорената обиколка на софия и се отправи към съветското посолства да си вземат хонорара....мнооого копейки.
99
6
 
3
 
! Отговори
До 103 преди 5 години
Пишеш грамотно...Но да го квалифицираш *** - ха ха,дай Боже повече такива *** из Територията...Ако разбираш от агрономия знаеш че сезонът на тиквите приключва есента а сега е тъкмо есен...
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите трябва да очакват, че ще има тупалки. Няма как демокрацията да падне от небето, видяхме, че с нежни революции не става.
97
14
 
10
 
! Отговори
Чичо Вичо преди 5 години
Хайде сега,поокахме,поразходих ме се по жълтите павета,да се прибираме на топло!Пък другата седмица на село,ще колим прасето!До на пролет,ама първо да изядем киселото зеле,после пак!
96
5
 
7
 
! Отговори
До 102 преди 5 години
И ти смяташ това което си изръсил за смислен аргумент ли пубере? Такива ги пишат ,,шведите" по стените на нужника на гарата.Ясен си -това е,, образа и съдаржанието"- на протестиращия Точно на такава,, система" се надява Майка България.Браво!!! Тебе те е смачкала природата или просто се е подиграла с теб.
95
8
 
16
 
! Отговори
Цецо Цвък преди 5 години
Шествието е спокойно, но на Бойко въобще не му е спокойно.
94
13
 
9
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
Колко сте бре, безделни и мързеливи ? Даже не знаете какво искате.
93
10
 
15
 
! Отговори
Внимавайте преди 5 години
Внимавай народе! БСП и ДПС се готвят да завземат властта. Ще бъдете употребени!
92
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращ пред НС : Милиционерите на Боко Тиквата и Цецо Пъпеша ни смачкаха като циннкови кофи.
91
8
 
7
 
! Отговори
До проф Иво Христов преди 5 години
проф. Иво Христов, добре, може и да свестен човека, но защо ли усещам в някой политики ще му помагат специалистите - Доган по хидрология и Делян по национална сигурност.
90
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите викат пред министерския съвет "българи юнаци", значи това се отнася за отбора на правителството с център нападател Бойко.
89
15
 
15
 
! Отговори
GG преди 5 години
*** смешни комунисти ! Няма толко тъпо племе ! Те ви обраха и ви направиха по бедни отвсякога, а вие искате да ги върнете на власт... Този път няма да ви се получи. Умните, образованите,работливи и честни българи видяха хубавото. Всичко ще се види на изборите, а вие си викайте колкото искате !
88
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слаба работа. Хубаво е, че се развали времето. Нека поизмръзнат малко, да ги повали дъждът, да постудуват. Поне малък реванш за ви сеенето ни по блокираните пътища.