Софиянски за "Графа": Лошо управление, сбъркана концепция

Крусев не е виновен, смята бившият кмет на София
5 дек 2018 12:30, Анисия Иванова
62

Заместник-кметът по транспорта на Столичната община Евгени Крусев не е виновен за "Графа", концепцията на ремонта е сбъркана, обясни пред Bulgaria ON AIR бившият кмет на София Стефан Софиянски.

Вчера Крусев хвърли оставка, а градоначалникът Йорданка Фандъкова я прие. Причината е получена призовка в качеството на обвиняем относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Още по темата

По думите му най-отговорната и мъжка позиция в такава ситуация е да си подаде оставката, за да може разследването, да си свърши изцяло работата. Той бе категоричен, че ще защити името си.

"Налице са две принципни грешки. Първата е концепцията на ремонта на "Граф Игнатиев", втората - грешен управленски подход. И заради лошото строителство накрая го отнася заместник-кметът по транспорта", отбеляза Софиянски.

Toй обясни, че на практика улицата ще бъде заобиколена от няколко спирки на метрото, както и тролейни спирки и в един момент трамваят ще се окаже ненужен. Затова, според него, е трябвало да се изчака няколко години, когато се пусне продължението на метро и се види какво наистина ще бъде необходимо.

Прокуратурата разследва Столичната община за промяна на проекта зa ремонт "в крачка" на "Граф Игнатиев" и прилежащите ѝ територии, както и за съмнение за нарушение на Закона за обществените поръчки или по-конкретно заради виброизлационните подложки, вложени в трамвайното трасе.

Строителната фирма, която спечели обществената поръчка за 24 млн лева, "Джи Пи груп", също е обект на разследване, но за пране на пари и злоупотреба с евросредства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Грозно на картинката е как удобно пешеходци се веят по релсите. За контраст граждани се разхождат по тротоара.
48
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Релсите отсега са криви,след една година................
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авторите на това чудо на пътното строителство добре ли са? Нямаше ли кой да ги предупреди, че ограничителите в този им вид и форма са потенциално опасни за пешеходците? При произшествие кой ще плаща? Нека поставят името на отговорното лице на видно място, та да се знае!
46
1
 
14
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Фандъкова е за затвора - да не се крие зад това голобрадо момче!
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова, провали се значи с тази улица. Няма тротоари, няма тревичка, някакви заострени камъни, няма дървета и хиляди подигравки. Остава недоволството на местните.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изглежда старата софийска улица "Граф Игнатиев" е избрана като експериментална територия за поразяващи ума строителни "иновации" от шепа хора, нямащи нищо общо с историята и духа на столицата. Какво ли още са замислили?
43
0
 
16
 
! Отговори
Шок и ужас преди 5 години
Острите върхове на ограничителите направо са опасни за пешеходците! Едно спъване и падане върху тях може да бъде фатално.Проектантката им е за Нобелова награда! И защо е избрала такава форма? За да не сядали хората по тях, както обяснява. Да се смееш ли, да плачеш ли. Май се превръщаме в държава с най- голям процент слабоумни на глава от населението!
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През живота си не съм виждал по-лошо направена улица. Банда скандинавци (работници) са се събрали там, почесват се по главите и се вижда че не знаят какво и как да направят. Настилката е на вълни и ще се образуват големи локви. Бртоновите павета изглеждат толкова некачествени, че няма да се учудя, ако догодина се наложи пак да ги сменят.
41
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Не се ли сетиха поне едни саксии за цветя да сложат - и функционално, и красиво. Безобразие!
40
6
 
20
 
! Отговори
до 36 преди 5 години
Софиянски построи СОФИЯЛЕНД за да има къде да си играят и забавляват децата на София. Това беше атракцион на световно ниво.Кооперациите там ги построиха значително по-късно именно крадливите герберасти.Същите, които спретнаха компромата на Иванчева и я тикнаха без съд и присъда в полуразрушена килия, защото им пречеше да застроят и Младост.Това е истината.
39
3
 
12
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Абе защо в Българи все разни неуспяли и компрометирани бивши псевдополитици иазпълзяват да дават акъл? До вчера ден през ден пускахте Роско, сега Софиянски, тези нещо да не би да им е тегаво че са никои и гледат да се бутат в медийни изяви.
38
2
 
14
 
! Отговори
Каракочев преди 5 години
Как да чакат три години, бе Стефане? 22 милиона са това, а след три години - я камилата, я камиларя.
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянски не може цял живот да прибираш пасата, остави и другите хайдуци да се налапат. То бива бива завист но това на нищо не прилича.
36
4
 
10
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Седесето го изстреля,а той ни прокарапървите мъртвешки сюжети и понежебяха намазани от еуфорията всичкиминаха.Медиите пишеха само за голямачаровна усмивка.Когато размазапейзажа,отиде да се нареве в палаткатана Суходол и зачезна.
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този пък откъде изпълзя. Повдига ми се от него, как набуда софиянци с водата, просто не е истина.
34
1
 
27
 
! Отговори
смях преди 5 години
Софиянски, квото и да каже е компрометирано, напомням да не се забравя: Той е кметът, който остави София зарита в *** и избяга в парламента. Той отвори пътя на ББ към политиката. Позор и забрава !
33
4
 
26
 
! Отговори
1 преди 5 години
единственото, което свързва Софиянски със София е името. Заради неговите далавери сега София на нищо не прилича - само пример е София ленд и целия квартал, който се вдигна в Борисовата градина...
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли Джи Пи Груп? Кой стои зад тази скандална фирма? Не беше ли пак заради нея и калпавия път, който направиха край Своге, където загинаха 20 души? Кой им дава обществените поръчки на тези? Защо все те ги печелят и не изпълняват качествено? Койот властта им удря рамо, мирише на корупция тук.
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е грозно само,и кой ще компенсира собствениците на търговските обекти за 6 месечния ремонт,който ги докара до фалит?Искали са да крадат ,ама и това е с мярка,а тук и мярката са загубили!
30
2
 
17
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Както казваше дедо, лека му земя, липсата на концепция и навременна контрацепция при съзидателните дейности, често води до нефелни резултати.