Трамваи (10, 12 и 18) по "Графа" вече потракват – безшумно!

По цялото трасе са поставени постоянни и временни ограничители
Обновена: 20 дек 2018 16:07 | 20 дек 2018 14:15,
76

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трамваите по "Графа" тръгнаха от тази сутрин. Улицата, по която ремонтните работи продължават, става първата в София със споделено движение на пешеходци и обществен транспорт, похвалиха се от Общината.

Още по темата

Вече са монтирани новите информационни табла на спирките, които показват движението на трамваите с номера 10, 12 и 18.

По цялото трасе на улицата са поставени постоянни и временни ограничители, които указват габаритите на трамвайните мотриси, а водачите на трамваите са инструктирани да се движат по "Граф Игнатиев" с повишено внимание и ниска скорост.

Центърът за градска мобилност започва кампания, с която да информира гражданите, че трамваите отново се движат по "Граф Игнатиев" и е нужно повече внимание от страна на пешеходците.

"Към настоящия момент няма сигнали за никакви проблеми по трамвайното трасе на ул. "Граф Игнатиев". Знаете огромното желание на Столична община час по-скоро този трамвай да бъде пуснат в движение, така че всичко е изпълнено с необходимото качество", обясни общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

"Трамвайната линия на ул. "Граф Игнатиев" се пусна след поредното питане и предложение от БСП преди 1 месец към г-н Крусев да каже кога ще се пусне трамвая. След 2 дни обявиха, че ще го пуснат за Коледа", заяви лидерът на градската опозиция Калоян Паргов пред репортер на Dnes.bg.

"Въпросът е да видим как от тук нататък ще използваме тази емблематична улица в София. Дали няма да се спънем в някое ръбче на някое паве? Надявам се това да е обица на ухото за всички общинари - че столичани не искат само количество, но искат качество", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
15
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименТо историческите факти не лъжат, ама бай шоп не иска да чете...или не може...
47
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете снимки на София отпреди 100 години и ще видите що за столица е. А не е и нужно да се връщаме назад, погледнете снимките от ремонтирания "Граф".Това не прилича на никоя европейска столица.
46
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Улицата хубаво я ремонтираха, но трябваше да задължат сградите да бъдат пооправени. Тези грозни графити, както и разпадащата се боя и изолация въобще не помагат за облика на Графа. А иначе, вече като минах вчера оттам има доста дъвки, изплюти върху новите плочки. За нула време започнахме с мръсотията и съсипването. Още даже ремонтът не е привършил.
45
3
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Защо разни комплексирани типове отклоняват вниманието от темата - некадърния ремонт, който корумпираното управление на ГЕРБ в София направи на емблематичната за София улица Граф Игнатиев. Този стар способ 'Разделяй и владей" май добре се владее от троловете на ГЕРБ, в случая като разделение на софиянци и провинциалисти и насъскването на едните срещу другите.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44 МенКомплексите се лекуват.Побързай докато не е станало късно или вече е късно....
43
17
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Стар софиянецЯ сега кажи как всичкото кореняк шоп дружно построихте столицата. Или просто една сутрин шепа прости *** са се събудили столичани...
42
2
 
17
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
До 38 ВЪОБРАЖИЗМОТези провинциални комплекси са ни до болка познати, но винаги сме се чудили защо все пак ги имате. София става столица на 3 април (22 март стар стил) 1879 г. Според теб това са "няма и 100 години" няма след 3-4 месеца година да станат 140 години от обявяването на София за столица на България.
41
2
 
10
 
! Отговори
София при ГЕРБ преди 5 години
Е какви са резултатите - София пренаселена, градинки не останаха, по улиците не можеш да се движиш от задръствания, блокове на килограми. Въздуха "супер чист" - зелени билетчета.... Е, това ли са резултатите.
40
4
 
21
 
! Отговори
до 38 преди 5 години
Софиянскси е на светлинни години и като интелект и като възпитание и като качетва пред Борисов и Фандъкова.Това, което направи Софиянски - бул.Христо Ботев, бул.Мария Луиза, бул.Христо Смирненски, бул.Драган Цанков и до ден днешен не е мръднало и не е ремонтирано. Визирам пътната настилка и тротоарите.Това, което направи Фандъкова го виждаме всеки ден - грозно, некачествено, преправяно по сто пъти.
39
11
 
9
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До РЕАЛИЗМОМдам замислете се къде е първото училище в бг, първата банка, първия застраховател. Дори Софийския университет не е построен от софиянци. Обаче 45 години са им набивали в шопските кухини, че са специални, а истината е че са няколко изпаднали села обединени в един град. Останалото са бачкатори от кремиковци и подобни, интелигенция в не са имали и няма и да имат...
38
16
 
7
 
! Отговори
РЕАЛИЗМО преди 5 години
Недей така Софиянци трябва винаги да се чувстват ексклузивни за да оправдаят елитарничето си базирано на компенсаторни механизми които трябва да удържат знанието че те са доста големи селяни и далеч от истинско градско население. Градове с градско население са Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе. София няма и 100 години като столица. Новобранци но надути само както Софиянци могат да са надути. Повечето там изглеждате все едно сте израстнали в тоалетна бе. Долно качество генетика
37
8
 
10
 
! Отговори
hahaha преди 5 години
Не подкрепям Фандъкова, но твърденията ви, че за кмет на София трябва да е човек роден тук са абсурдни. Видяхме какво сътвори Софиянски с Централна гара. Допълнително за ваше сведение, един от най-добрите кметове на София е инж. Иван Иванов, роден в гр. Сливен. Периодът на неговото упраеление се характеризира като "10 златни години за София", а София като "Виена на балканите". Къде е родена Фандъкова е най-малкият проблем. Некадърността цари из цялата Територия!
36
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за хубавата улица. ГЕРБ съвсем я съсипаха с този ремонт.
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йорданка Фандъкова има имение с обширен палат в с. Сопот, област Ловеч, но едва ли ще живее там. Известно е как беше избрана, но прокуратурата не реагира.
34
4
 
14
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Улица Граф Игнатиев е поредната издънка на ГЕРБ и на Фандъкова, но засега изгоря само бушончето Крусев. Това беше много красива улица едно време, сега вече не е.
33
9
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
В София сега живеят около 600-700 хиляди човека, вие ми говорте за 2 милиона, 4 милиона, ... В България сега сме общо около 4 милиона, от които по-малко от половината сме българи. Останалите 3 милиона български граждани са в чужбина, като повечето се водят на постоянен адрес някъде в България, вкл. и в София
32
3
 
7
 
! Отговори
Стрина Юрдана преди 5 години
Ако ме изберете за кмет обещавам да направу билетчето за градския транспорт само 2 /два/ лева.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Псевдо софийски ***! Като ми пееш Пенке'ле, кой ли ми те слуша?
30
4
 
6
 
! Отговори
до Гербавия трол преди 5 години
Слабо другарю, слабо.Цветанов ще те остави без надница.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До червения ***:И пет компютъра да имаш пак ще са малко! Хората виждат и мислят реал о! Цапаш пространството!