АПИ търси шеф за IT-отдела на ТОЛ–а срещу... 510 лв. заплата!

Висше образование и 4 години трудов стаж за заплата под минималната
Обновена: 13 яну 2019 10:23 | 12 яну 2019 18:20, Павел Гълъбов
371
АПИ търси шеф за IT-отдела на ТОЛ–а срещу... 510 лв. заплата!

Агенция "Пътна инфраструктура" е готова да плаща 510 лв. заплата за ръководител на IT инфраструктурата зад новата ТОЛ система. Това става ясно от публикува обява за работа за вакантен пост началник отдел "Управление на информационна система и инфраструктура" в Национално ТОЛ управление, пише Economic.bg

Още по темата

От кандидатите се изисква да имат минимум висше образование с квалификационна степен магистър в сферата на компютърните и информационни технологии, както и да имат професионален опит от поне 4 години.

Като допълнителни умения АПИ очаква от кандидатстващите да познават и прилагат правилно различните нормативни актове, като например Кодекса на труда, Закона за държавния служител и Закона за обществените поръчки. Необходимо е да се познават също операционните системи Linux и Windows Server, програмният език за съхраняване на данни SQL, офис пакетът Microsoft Office и др.

От АПИ посочват, че заплатата на свободния пост започва от 510 лв., което е дори под минималната работна заплата, влязла в сила от 1 януари 2019 г. – 560 лв.


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
1
 
0
 
! Отговори
Anonim преди 1 година
350,
Прав си за второто. Май цялата система на администрацията е по такива правила. Но е пълна безсмислица за технически позиции. Чиновник да му търсят стаж в администрация, рангове, вътрешни правила и т.н. Как ИТ точно се връзва с такива условия? Как работата в агенция като АПИ 4г и достигане на ранг, който значи нещо като 3-4г на държавна служба, означават опит изместващ ръководене на проекти в ИТ? Защото позицията е да координира всичко по тол, да ръководи техничари и да има топ умения.
333
1
 
8
 
! Отговори
sante_dog преди 1 година
Наистина ли някои мисли че шеф на отдел в АПИ взима под минималната? Или си мисли че тези падат от Марс и очакват да намерят точния квалифициран кандидат с това заплащане. Има два варианта:
1. Искат да да намеря далама да опере пешкира (малко вероятно да се случи)
2. Искат да няма желаещи за да сложат поредната партиина калинка. А после я бонуси, я увеличение я нещо друго...

Мен ме блъска към второто.
332
1
 
8
 
! Отговори
Опалаа преди 1 година
Това май е фиктивна оферта.. И човечето може вече е избрано, обаче законът нали изисква да се пусне обявичка. И така, кой ще отиде на интервю за 510лв., освен онзи, който се е уредил вътрешно, с други условия, без тестчета и интервюта?!
331
1
 
10
 
! Отговори
вгз преди 1 година
ЩЕ ида на интервюто и ще им поискам 5100. Ако шефа пред мен не мигне, ще добавя: на аванс. Ако пак не мигне, ще добавя в евро.
330
1
 
5
 
! Отговори
Anonim преди 1 година
А Муньо, дето само е зареждал касети на принтери и преинсталирал Windows, но е кадър на АПИ, ще мине, ще получи за ранг там и т.н., ще е близък на шефа, та ще има и куп ДМСта. При така дадена обява и такава система някой да каже дали са спазени правила за свободно право на работа, конкуренция, равнопоставеност на кандидати и т.н. Заплатата не трябва ли да зависи от отговорностите и обема работа, а не от куп субективни и извън пазарни фактори?
329
1
 
4
 
! Отговори
Anonim преди 1 година
Трето обявата за конкретна позиция показва МРЗ като долна граница, колко е горната? Ве трябва ли да е диапазон с +-20%? Обявата е пълна с изисквания за познаване на вътрешен ред, структура на вътрешни проекти и т.н. Кой външен ги знае? Заплатата зависи от ранг в ДА. Значи идва мениджър от Майкрософт с пуснат проект за милиард за банка. Ще се падне на 510лв, щото е с ранг 0 за ДА, но пък няма и да мине изпитите, щото не знае длъжностната характеристика на чистачката в АПИ.
328
1
 
8
 
! Отговори
Anonim преди 1 година
Абе, цялата история с тази обява е израз на българската тъпотия, а самата обява трябва да бъде оборена в съда и да бъде забранено да се пускат такива. Първо даже и при максимални бонуси и проценти за клас, атестации и т.н. заплатата би била в пъти под пазарната и е време ония горе да се усетят защо не е пълно с желаещи за работа в администрацията. Второ е съвсем неморално, нелогично, незаконно, безотчетно, ако щем, да дават ниска заплата и после да крият реалния доход чрез бонуси.
327
1
 
3
 
! Отговори
бай-Митко преди 1 година
...какво друго може да се очаква от пеали,те нарочно го правят,за да си измият...гъзвете !!! С една дума ДЖЕНДЪРИ.
326
1
 
16
 
! Отговори
ИТ преди 1 година
Под 10 хил. лв. читав човек няма да намерят. За 5-6 може да им работи някой за престижа да е работил в АПИ. Това е нова система и работата ще е мега много и мудна...
325
1
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 година
Заплатката 510 лв после се чудиш защо софтуерчето струва 180 млн лева и не работи.
324
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излъгали са за заплатата там са връзкари и взимат големи държавни заплати и бонуси
323
2
 
35
 
! Отговори
Един IT специалист преди 1 година
Това показва до къде може да стигне наглостта на държавата и всички "работодатели" имат много изисквания но за сметка на това заплатата е подигравка.Иначе нашите работодатели много били ценили нашите IT специалисти. Наглост ...
322
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"АПИ не е като в КФН или РВД."

То е ясно, че не е и никой не го твърди, ти глyпак ли си?

"Мжеду другото и в КФН заплатите не са толкова големи, колкото един тук се изцепи."

Който се е "изцeпил", има информация от първа ръка. Очевидно за разлика от теб. И май наистина си глyпак, понеже за КФН беше коментирана само една позиция.
321
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
510лв заплата. И ще пусне едни 10000 винетки на черно за турски тирове, за които държавата няма да узнае.
320
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
510 лева бруто, пак е по-добре от IT в БНБ, които като поддържащ персонал през 2019 ще взимат 1302 лева бруто, а през 2018 са взимали по-малко.
319
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В общи линии винаги нещата протичат така - предлагат ти ниска заплата с обещанието, че като работиш като вол, ще я увеличат след време, което на практика никога не става. В случая предлагат минималната заплата от 2018 година и толкова и ще получи този, който се мине и приеме тази работа.
318
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма лапачка с 510 лева заплата, която според един е сигурна
317
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АПИ не е като в КФН или РВД. Просто е. В АПИ заплатите са 510 лева и нагоре според добавката за клас. Сега от 2019 година ще станат по 560 лева плюс клас. Мжеду другото и в КФН заплатите не са толкова големи, колкото един тук се изцепи. В РВД е друго - там, наистина заплатите са добри.
316
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра службица, Лапачката е сигурна!
315
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко!Неее!