Мнение: Президентството не се конфронтира с кабинета!?

Йотова и Радев били първият екип, в който има разбирателство
Обновена: 22 яну 2019 11:37 | 22 яну 2019 10:15,
85
Мнение: Президентството не се конфронтира с кабинета!?
Снимка: Булфото, архив

"Дълги години Президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората отвикнаха да чуват гласа на българския президент. Затова сега се получава впечатлението, че търсим конфронтация, а ние просто имаме мнение по всеки важен въпрос. Имаме много ограничения според Конституцията, но пък никой не може да ни отнеме правото на мнение", обяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя подчерта, че техният екип с държавния глава Румен Радев е първият на "Дондуков" 2 от началото на демокрацията, в който има разбирателство.

Още по темата

Йотова категорично отказа да коментира темата с покупката на нови изтребители за армията ни. Тя каза само, че няма основание да не вярва на преценката на президента.

"Не искам да съм един от онези хора, които за едно денонощие станаха експерти по темата. Това не е сериозно. Но у нас много лесно се раздават квалификации. Ако не си съгласен с мнозинството, веднага те упрекват в лобизъм", заяви Йотова пред Нова тв.

Тя коментира и казуса "Войводиново", като заяви, че ромският въпрос няма да се реши "с насилствени мерки и събаряне на къщи".

"Така нищо няма да стане. Няма държава, която да наложи правила и наистина да се заеме с този проблем", настоя вицепрезидентът.

Според Йотова следващият български еврокомисар трябва да отговаря за разширяването. Вицепрезидентът изрази мнение, че страната ни заслужава това и трябва да си го поиска.

"В края на този месец ще изнесем статистиката за това колко затворници са помилвани от нашия екип. Ако не ме лъже паметта, това са 11 човека, като ¾ от тях са помилвани по чисто хуманни причини и заради здравословни проблеми. Но като цяло затегнахме режима", каза още вицепрезидентът.

Тя коментира и допусканията, че Румен Радев готви нов политически проект.

"За мен въпросът с политическата партия много отдавна е решен. Аз съм кандидатура на БСП, човек с леви убеждения. На мен не ми трябва никаква нова формация. Що се отнася до това дали президентът трябва да прави нова партия, смятам, че през изминалите две години Румен Радев показа, че е държавният глава на Република България", заяви Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАК СЪМ Я ПРОПУСНАЛ ЗА КОЛЕДА? кЪДЕ СЪМ ГЛЕДАЛ?
58
3
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Тъкмо защото е президе т на всички български граждани не трябеа да се занимава с коментиране на кри инални престъпления. Това е работа на изпълнителната власт. Проблема е, че Бойко мълчи за случая като комунист на разпит. Идват избории гласовете от ромските махали му трябват.
57
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Не, г-жо Йотова, не показа, че е президент на всички! Ето, Вие коментирате Войводиново, а той мълчи. Няма мнение или не иска да си сваля рейтинга? Впрочем, тя и президентшата нищо не е казала по въпроса...
56
0
 
3
 
! Отговори
Терминал 1 преди 5 години
Хайде да си ходиш в россия. Аз съм Българин и руски пиянски бълнувания не искам да слушам.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости!
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази двойка президент и вице са просто комикс пред Роската и Попова, които също си имаха трески. Дори само докато анализира човек структурата на изрченията и изказванията им може да го осъзнае.
53
7
 
9
 
! Отговори
малииии преди 5 години
тоя измислен президент първо се крие зад полата на жена си,сега пък зад вицепрезидентката си,голям мъжкар,голямо чудо е зеления чорап
52
6
 
9
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 5 години
Другарко Йотова, нима за вас спазването на закона е "насилствени мерки и събаряне на къщи". Да не говорим, че аз къщи не видях, а само някакви бараки.
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Изключителен политик/популист. Всичките са на хранилката на дъртия с много малки изключения.
50
3
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До конспирация: Г'лупости пишеш. Чрез президента се крадяли милиарди. Парите са в изпълнителната власт - в правителството, в общините, през които минават и сделките с държавни пари и рушветите. И гербаджиите доста се усъвършенстваха в к'раденето. Но време им е вече да си ходят.
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много лъжат тези комунисти ,много.Не се комфронтирали?
48
4
 
4
 
! Отговори
конспирация преди 5 години
Има тайно общество в страната което използва поредния президент за усвояване на милиарди. Всичко е режисирано с години. С П. милиарди за атомни централи и газопроводи. С Пл. милиарди за саниране и магистрали. С летеца, милиарди за самолети. Майсторите на манипулацията играят сложни схеми на шахматната политическа дъска за да си прибират милиардите , манипулирайки обществото. Това са сложни политически игри и финансови схеми.
47
4
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 51: Ами постройте го наново. Ама бат' ти Бойко знае само да строи само пътища, които след две-три години стават за ремонт. Но рушвета от "нашите" фирми вече е прибран. А суджука от Живко даже не успял да стигне до него. Гербаджиите го изяли по пътя.
46
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То няма смисъл да се конфронтира! Президентът не се е изказвал от Новогодишната нощ, но на ГЕРБ вече им липсва. Те без враг не могат! И да го няма, ще си го измислят! А врагът е естествена реакция срещу страха! Краят все някога идва, но в повечето случаи от напълно неочаквана посока!
45
10
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 30 червен анонимник. Явно ти си един от последните ***.оти, които не а разбрали, че Костинбродската афера беше дело на Станишев и Доган да спрат ГЕРБ.
44
5
 
10
 
! Отговори
4epa преди 5 години
DROJINATA RAKOVODITELKA IOTOVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
43
5
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ако преди си бил комунист не е престъпление... - знаем каква пропаганда водеха и в какво заблуждение ни въвеждаха... - но, ако сега продължаваш да бъдеш комунист - това вече е престъпление...
42
8
 
12
 
! Отговори
Пст преди 5 години
Гледам КОМУНЯГИТE се хвърлиха на амбразурата в защита на вожда с поредната помия срещу ПРЕМИЕРА.Станахте вече банални,досадни и много неприятни.Вие работа нямате ли или това ви е работата-да плюете срещу ПРЕМИЕРА.Добре ли плащат,а?Открийте разликите. Три са.
41
3
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Президентството не се конфронтира с поп Киро Гюндяев... - защото тегли уши...
40
5
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Малий, тая къ са е охранила ...