Спортисти на протест в "Борисовата": Не на кучетата в парка!

Носят тениски с надписи "българоубийци", "джендъри", "атеисти"
211

13611 гледания   |  Още видео

На тренировка през уикенда деца и възрастни тичат в Борисовата градина с тениски, на които ясно се вижда и тяхната кауза - "Не на кучетата в парка!".

Инициативата им предизвика гнева на екозащитници, а собственици на софийски кучета се заканиха да излязат на протест срещу "насаждане на такава агресия сред децата".

На тениските освен знак за забрана на животните, са изписани и думи като: "българоубийци", "джендъри", "атеисти".

"Спортистите не сме срещу кучетата и този знак не значи, че ги гоним, а значи, че трябва да се спазва законът и всички указания, които не поставят нашите сигурост, бъдеще и живот в опасност", обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по планинско бягане Димитър Кисьов.

По неговите думи не е имало друг начин за справяне с проблема, тъй като институциите се правят на разсеяни.

"Нямам нищо против инициативата, но начинът, по който тя се случва, е скандален. Едно от децата, участвали в този маратон, ми каза, че е било заставено да носи такава тениска. Това объркване с тези думи "джендъри", "българоубийци" е много несериозно. Трябва да се подходи по съвсем различен начин", коментира ветеринярният лекар Мила Бобадова.

Според нея трябва да се намери компромисен вариант и да се обособи част от парка, в която спортистите да тренират и друга, където хората да могат да разхождат кучетата си.

Димитър Кисьов отрече децата да са били накарани да носят тениските насилствено и заяви, че родителите им също са знаели и са подкрепили каузата.


211
Още от Коли
Над 400 000 софиянци – сами в колата за работа!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Bibi преди 4 седмици
Имам чувството, че никой от тежко коментиращите тук взезнайковци изобщо е гледал видеото. Ако беше така, щеше да види този чичко какъв е лольо. Ползвайте я тази глава за нещо и не приемайте всичко за чиста монета.
133
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
Есе
132
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Тичащ кучкар

И аз тичам обикновено по минимум 10 км, 5 дни в седмицата и точно на това място едно младо куче една вечер щеше да ме контузи. Бягах си в тъмното с челника както обикновено и го видях, че ме "хареса". Първо подскачаше покрай мен, после се стрелна в тъмината пред мен и след 5 секунди с бясна скорост се метна напред с главата в коляното ми. Не можа да ме събори само защото си тежа на мястото. Коляното ме боля доста време след това. Стопанката му нищо не каза естествено...
131
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Паркът Гео Милев е любимо място за разходка на кучета от няколко софийски квартала. За кучетата има оградени с мрежа пространства с пейки и отделно поляни и алеи за разходка. Лошото е, че целият парк е осран от многобройни кучета от всички породи, вкл. и едри без намордници. Пейзажът се допълва от улични кучета около хранителните обекти.
130
3
 
12
 
! Отговори
Тина преди 4 седмици
Днес ви пречат кучетата утре и катеричките и птичките. Защо не стачкувате за премахване на дилърите и наркоманите, на велосипедистите които карат като луди, на гаменчетата които трошат и драскат навсякъде, срещу агресията?
Да има закон кучето трябва да бъде на каишка и да се чисти след него, на определените места които са направени специално за тях да бъдат пускани от каишката само вътре в ограждението.
129
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кучкарството се е превърнало в някакъв фанатизъм за хора с психически отклонения.
128
7
 
13
 
! Отговори
Тичащ кучкар преди 4 седмици
Тичам на въпросното място вече 3 години, поне по 10 км на ден, всеки ден(по около 300 дни в годината), т.е. поне около час на ден, тичам сутрин/обед/вечер.
Не съм станал свидетел нито пък съм бил гонен от куче, камо ли хапан.
За 900 дни съм ЧУЛ за 3 случая на "гонени" от кучета докато бягат, но не и за хапани.
Цялата история се преекспонира, заради други интереси.
Лошите хора с лоши кучета попадат в тази част на парка СЛУЧАЙНО и мн. рядко. Обикновено са по поляните в ловен парк ;)
127
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
До Анонимен 125

къде си видял някой да изхвърля боклука през прозореца,сладур?..-В някой филм на Чаплин?
126
7
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
кучетата-САМО с намордник и каишка!..А да,и кучкаря да носи лопатка и съд да събира изпражненията му!...Както е НАВСЯКЪДЕ в цивилизования свят!

уличните-кастрация и в приют..
125
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И друго, това да се хвърля боклука през прозореца беше масова практика, която след 1989 г. малко поотмина. Въобще след 1989 г. хората започнаха да стават по-любезни в София, започна да се чува "Извинете", "Може ли" и т. н. Преди това си беше зоопарк.
По времето на соца се люспеха семки навсякъде. това, че някой си не видял нищо не значи.
124
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Според мен пък след 1978 г. София започна да се влошава. Това е което помня. Сигурно за възрастните хора след 1944 г. е започнало да става зле в София.
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Софиянец
Какво му е неграмотното ? Главните букви ли ти липсват ? Дори и да беше неграмотно, защо нямаме право на мнение ? Защо мислиш, че нямам основно образование ? Не видях отговор на нито един въпрос до сега. Темата е за хора, които считат че законите не важат за тях и мислят, че могат да правят каквото си искат, само защото така искат (кучкарите) и застрашават живота и здравето на другите. Какви дупки те гонят, кой е агресивен, кой не става за нищо и какво общи има с темата ?
122
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до Софиянец
какво те кара да мислиш, че пребивам детето си и го наричам "говедо" и му насаждам омраза? защо смяташ, че психическите травми са маловажни и ти и твоя подвид може да ги причинявате бе проблеми, само защото така искаш ? Също доколкото разбрах считаш гр. София за твоя собственост, където друг не може да живее, още повече да ти казва какво да правиш, защото както разбрахме ти можеш да правиш каквотоси поискаш ? боя над деца е една отделна тема.
121
6
 
8
 
! Отговори
Жорко преди 4 седмици
Най-се радвам, когато някоя баба/майка врещи на плачещото отроче: "Спри да цивриш, че ей сега ще те дам на лошото куче да те изяде!"
120
16
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 4 седмици
"особено пък психическите травми на децата"

Доживях хора, които си пребиват децата на публични места, наричат ги "го!ведо", насаждат им омраза към "джендъри" и всички различни, да говорят за "психични травми на децата". От кучетата имат психични травми, а не от вашата простотия. Хайде стига бе ...
119
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
кучкарството е бизнес за милиарди, какво очаквате ? а че само в софия има хиляда на година нахапани, не е важно. особено пък психическите травми на децата... ама кой го брига. Както беше казал кучкаря при последния случай,(нахапано дете пред училище от куче каишка без намордник - да се оправя)
118
6
 
4
 
! Отговори
Охобохо преди 4 седмици
Какви минуси ми слагате бе?!Аз ви казвам как беше,факти са това.Днес и във Виетнам вече е забранено да се готвят кучета,но едно време си беше ежедневие.
117
10
 
19
 
! Отговори
Софиянец преди 4 седмици
До бай Спиро

Приятел, тази теза съм я чувал. Как София била едно село, как имало 10К население, и т.н. А пък преди 500 години какво било, а преди 10000. Остави ги тия работи. Селяците напристигаха масово след 89-та. Борисовата градина беше един спокоен и чист парк. НЯмаше го "миекането", нямаше го "ела тук бе го!ведо", нямаше ги люспите от семки. Сега тези същите мизерници се разхождат из парка с тениска "джендъри". Хайде стига вече!!!
116
19
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кучкарите да си купят къщи с дворове и там да си пускат кьопеците без намордник и повод! С паспорти на кучето в джоба, с удостоверение от ветринар за задължителни ваксинации, чип и квитанции за платен данък!
На мен за колата ми искат стикер от 120 лв. за паркиране, стикер за ГТП, Гражданска, платен данък и винетка.
В общественият парк с намордник и повод! Аз ходя ли им по голяма и малка нужда в домовете?
И зоополиция - не само да пази животните от жестоко отношение, а и да пази хората от песове
115
14
 
12
 
! Отговори
Охобохо преди 4 седмици
Защо преди 1989 никой не смееше да разхожда кучето си в парка?Ами защото имаше виетнамци!Който посмееше да изведе куче без каишка гореше!Деликатес е куче приготвено от виетнамец.Пребиваха ги с тояги до смърт в банята,но малко преди да умре кучето го заколваха.Така месото остава крехко,всички мръсотии отиват в кръвта и месото е готово за мариноване.Е днес няма виетнамци...