Кучкари vs. Кисьов: Разговор с него невъзможен, вади пистолет

Паркът е за всички, смятат любителите на животни
Обновена: 24 яну 2019 16:31 | 24 яну 2019 09:15,
185


Нов сблъсък между собствениците на кучета и Димитър Кисьов, чиято нетрадиционна инициатива цели да се спре с разхождането на кучета в Борисовата градина в София.

Пред Bulgaria ON AIR Кисьов обясни, че настоява на конкретно място в парка да не се разхождат кучета, защото нападали трениращите деца. Той организира състезание за деца от школата му, които носеха тениски с надписи, разтълкувани като "насаждащи омраза".

Още по темата

"Имаме непрекъснат досег до Димитър Кисьов, за съжаление. Той е обсебил една част от парка, който е за всички. Има разпоредба на кмета на район "Изгрев", че парк "Борисова градина" е свободен за разхождане на кучета. Кисьов използва градска база за организиране на спортните си мероприятия, но не плаща за нея. Тази база е на всички, а той иска да ограничава достъпа до нея. Има толкова много други тичащи в този парк, които не са спортисти", сподели Деян Дянков.

Той поясни, че има случаи, в които някои недобросъвестни граждани си заравят кучетата в парка.

"Но ние кучкарите се грижим тези животни да бъдат изравяни и предавани на правилните служби. Ние се грижим за чистотата на целия парк", категоричен бе Дянков.

"Разговорите с Кисьов не са възможни, защото той вади сигнален пистолет, който много прилича на истински. Той е заплашвал с убийство. Някои хора от неговото обкръжение също са несговорчиви. Дори полиция е викана", продължи гостът.

Афродита Пеева е друг любител на разходките с кучета. Тя отбеляза, че положението с Димитър Кисьов е вече от година и половина.

"Кисьов е обсебил част от парка – разлепва икони, кръстове, тениски по дърветата, знаменца. "Украсата" в парка става все повече. Дърветата са съсипани. "Материалите" по тях се закачат с габърчета, а когато някое от тях падне – може да бъде настъпено от всеки. Не искаме да пречим на Кисьов да тича, но нека той не пречи и на нас", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
16
 
34
 
! Отговори
Не мъчете кучетата! преди 5 години
Кучетата нямат място в апаратментите. Който гледа куче в апартамент има ментални проблеми и не обича животното. Опитайте се да издържите поне една седмица да пишкате и akaтe само в един кратък промеждутък от време сутрин рано или вечер, а В останалото време се стискайте и не ходете по биологична нужда. Ето това правите с кучетата в града. В САЩ повечето сгради с апартаменти НЕ позволяват отглеждане на кучета с изключение на кучета водачи за слепи хора.
47
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е луд бе, какво му се връзвате. Прави каквото си иска и скоро въпросният пистолет, ще му бъде заврян там където слънце не огрява.П.П. И не, нямам куче!
46
8
 
17
 
! Отговори
Обяснител преди 5 години
Треньор по планинска атлетика който се опитва да обсеби парка и е налепил какви ли не *** по дърветата , имаше едно клипче как вади пищов на един дето му прави забележка.
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-естествена е симпатията между себеподобните - човекът ще обича човек
44
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странна публикация! Прави се някакъв жалък паралел между кучкари и екозащитници! Това е лудост! Не съществува такъв паралел! По-скоро е обратното! Където живея е тотално осрано от кучетата и не повече от 10% от кучкарите събират фекалиите на кучетата си! Това са мръсотия и болести! Кучетата трябва да са на повод и с намордници! Пускат се само в обособени за целта места! Така е в нормалните държави!
43
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На самия вхос на НДК парка откъм Витошка някакъв проскъбан мъж-стриптизьор и негов приятел обикновени селсски бек оставят две кучета-добичета по 50кг да тичат сами и да скачат по хора, колички, а недай Боже някой да разхожда малко куче. Охраната в будката на НДК пази да не им падне вестника на земята, за друго не ги търси. В почивни дни на кой мога да се обадя за тези двамата със специалните потребности?
42
9
 
18
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Хора лъжат ви, този Кисьов нарочно раздухва конфликт с кучкарите защото е окупирал парка и е налепил на над 200 дървета какви ли не тъпотии включително и ТРИБАГРЕНИЦИ на обратно и ползва ТРИБАГРЕНИКА за покривка на едно място. Срещу него има доста жалби и сега се прави на ощипан кучетата нямат общо тук !!!Този човек не е добре и крие зад спортната си дейност и зад патриотизма, абсолютен *** с който не може да се говор !!!
41
0
 
14
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Твоя случай е съпричиняване, нямаш читав адвокат явно. Стопанинът на кучето в нарушение на общински разпоредби е оставил кучето без повод и без наздор, не е проявил грижа на добър стопанин и животното е сгазено. А каква е разумната скорост за избягване на удар с внезапно изскачащи хора/кучета, наистина не знам. Аз съм и с дете и с куче, детето винаги го пренасям през улиците, защото е дребно и не вижда коли, а кучето е на повод защото ми е другарче и не искам да стане на пастет.
40
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам форума, масово хората одобряват това което е направил Кисьов, а по медиите тръбят, че всички са възмутени и едва ли не бесни на този човек, Странна работа са това медиите, уж трябва да са независими и справедливи, а те все взимат страна и някак си все насочват общественото мнение където си искат.
39
16
 
22
 
! Отговори
Kik преди 5 години
Браво на Кисьов !!! Браво ! Аман от кучкари
38
5
 
13
 
! Отговори
Две кучета преди 5 години
Имам две големи кучета и ми писна от ПУСНАТИ кучета, които идват при нас, съответно моите полудяват и искат да ги изядат. Случвало ми се в такава ситуация да изпусна по голямото и натрапника си го отнася. Обикновено това са били нахал ни лабрадори и голдън ретривъри. Също и малки вресливи породи. И пак - имам две кучета и не ми е приятно чужди кучета да ми се завират.
37
0
 
25
 
! Отговори
9 преди 5 години
Аз все още се мъкна по дела, понеже един голям пес( свободно пуснат) се спусна върху колата ми, когато преминавах покрай него по пътя и се навря под гумите ми. Аз съм бил виновен, според собственика, трябвало съм да спра, според кат съм карал с не съобразена скорост, а никой не казва, че просто е трябвало кучето да е на повод и нямаше да има проблем. От хора разбрах, че същото куче е съборило и моторист преди време.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ти нападнат кучето артик, хвани стопанина му, да ти плаща. Те тези наглите, природозащитници само като им бръкнеш в джоба ги боли, или му счупи носът и така. Ще се научи да си разхожда кучето с повод и да се съобразява с околните хора, не зависимо дали карат клела, мотори, тичащи деца или спортуващи.
35
4
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
До Анонимен 32 Отърви се от кучето и проблемите ти свършват.
34
0
 
10
 
! Отговори
Помня преди 5 години
До Бай Петко 24 Бай Петко , никакви кучета не са водени на никакъв стадион. Застрелваха ги на синджира и си заминаваха. И никой не смееше да гъкне.Какви стадиони измисляш?
33
0
 
9
 
! Отговори
А решението преди 5 години
Изглежда толкова лесно:тук място за разходка на кучета,а там, алея за тичане!Май ни трябва само дисциплина и ред!
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз имам куче, малка порода. Разхождам го на повод въпреки това. Лошото е, че вече няколко пъти се случва, разни големи кучета да се спускат към него и да го захапват. Стопаните им са там, но кучетата са без повод. И най интересното е, че всички казват" моето куче не закача" Не закачат, но моето го шият вече няколко пъти. А ако е човек, а ако има и пистолет. Аз се замислям вече, да си взема оръжие и ако се спусне куче към моето, да го гръмна. Писна ми, от лигльовци, има правила, трябва да се спаз
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видях кучкар с бясно куче без каишка.. обадих се на бабх дойдоха и го глобиха 50лв оказа се,че бабх били компетентни по случая
30
5
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Този парк е за всички хора .Нека който иска да си бяга ,друг да хапва ,трети да кара колело ,четвърти да прави любов по пейките а който иска да си разкарва кучето .Тук разбирасе трябва да прави разлика между опасни кучета и такива като моя Померан който и от котка бяга!!!Против съм изобщо да бъдат отглеждани Питбули ,Ротвайлери и други бойни породи!!!
29
5
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
Ще ти отговоря. Куче нямам, проверих за 10 сек наредбата. Ти ОЧЕИЗВАДНО не можеш да я тълкуваш. НЯМА изискване за задължителен повод.1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до1,5м. ИЛИс намордник.3. Поводът и намордникът НЕ са задължителни на местата за разхождане на кучета - домашни любимци, определени със заповед от кмета на района;Айде сега обратно да четеш.