Кучкари vs. Кисьов: Разговор с него невъзможен, вади пистолет

Паркът е за всички, смятат любителите на животни
Обновена: 24 яну 2019 16:31 | 24 яну 2019 09:15,
185


Нов сблъсък между собствениците на кучета и Димитър Кисьов, чиято нетрадиционна инициатива цели да се спре с разхождането на кучета в Борисовата градина в София.

Пред Bulgaria ON AIR Кисьов обясни, че настоява на конкретно място в парка да не се разхождат кучета, защото нападали трениращите деца. Той организира състезание за деца от школата му, които носеха тениски с надписи, разтълкувани като "насаждащи омраза".

Още по темата

"Имаме непрекъснат досег до Димитър Кисьов, за съжаление. Той е обсебил една част от парка, който е за всички. Има разпоредба на кмета на район "Изгрев", че парк "Борисова градина" е свободен за разхождане на кучета. Кисьов използва градска база за организиране на спортните си мероприятия, но не плаща за нея. Тази база е на всички, а той иска да ограничава достъпа до нея. Има толкова много други тичащи в този парк, които не са спортисти", сподели Деян Дянков.

Той поясни, че има случаи, в които някои недобросъвестни граждани си заравят кучетата в парка.

"Но ние кучкарите се грижим тези животни да бъдат изравяни и предавани на правилните служби. Ние се грижим за чистотата на целия парк", категоричен бе Дянков.

"Разговорите с Кисьов не са възможни, защото той вади сигнален пистолет, който много прилича на истински. Той е заплашвал с убийство. Някои хора от неговото обкръжение също са несговорчиви. Дори полиция е викана", продължи гостът.

Афродита Пеева е друг любител на разходките с кучета. Тя отбеляза, че положението с Димитър Кисьов е вече от година и половина.

"Кисьов е обсебил част от парка – разлепва икони, кръстове, тениски по дърветата, знаменца. "Украсата" в парка става все повече. Дърветата са съсипани. "Материалите" по тях се закачат с габърчета, а когато някое от тях падне – може да бъде настъпено от всеки. Не искаме да пречим на Кисьов да тича, но нека той не пречи и на нас", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
20
 
17
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Ако кучето е на каишка с какво пречи!? Тоя просто е от онези хора със силно чуство за малоценност с единствено постижение в живота което го усмисля по някакъв странен начин и сега се бори с всички сили за "неговата" територия , такъв човек трябва да бъде арестуван защото това се нарича самоуправство. Същото е с междуетажните площадки , някой си мислят че щом първи са се нанесли на етажа значи имат правото и т.н. абе сбъркан народ
7
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден минавам от там и честно казано пет пари недавам :)
6
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големите "спортяги" да си ходят на стадиона там няма никой да им пречи.
5
5
 
66
 
! Отговори
О,Боже ! преди 5 години
Каква наглост ,вместо да се вразумят тръгнали по телевизиите !Големите кучета на къс повод и с Намордник,малките също на повод, Чистене на фекалиите - това е Закона !С поведението си предизвиквате агресия
4
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гербовецми, не! паркът трябва да е свободбо достъпен за хората! и децата най-вече. Домашните любимци може да заповядат, но с каишка и надморник. В парка може да се обособи зона за игра на кучетата. Такива вече има до в Борисовата до Баба Яга, както и в Южния парк. Няма причина в останалите паркове да е различно.
3
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да има определени, оградени места за разхождането на кучета.Нищо против животинките, но те, все пак, са животни.По-добре така, отколкото да има, дори и едно нахапано дете.Да не говорим, че не всички кучкари им събират изпражненията.В Европа е така и не виждам постоянно ревящи за правата на кучетата.
2
7
 
69
 
! Отговори
Нормален гражданин преди 5 години
Много обичам кучета, даже през годините са имал няколко, НО Парковете трябва да са за хората, не за кучетата. Да може да пуснеш спокойно да се рахожда детето ти, а не да го пресрещне някой голям "звяр" и собственика да каже "Ама то не хапе". Да не говорим за изпражненията и евентиуално "кучешки тении". От друга страна по закон "се забранява разхождане на кучета без повод, а на агресивните без намордник". Спазвате ли го Уважаеми собственици на кучета????
1
63
 
13
 
! Отговори
гербовец преди 5 години
Целият парк трябва да е достъпен за хората отглеждащи кучета, за да могат да ги разхождат, да се грижат за тях, и да бъде отглеждането им качествено. Всички имаме полза от това, и нека да не се пречи.