Търсят се шофьори, ватмани за София... Средната заплата – 1800 лв.

Освен скок на заплата, ще има възможност и за бонуси до 100 лева
Обновена: 14 мар 2019 09:06 | 14 мар 2019 09:06, Камелия Цветанова
142
Търсят се шофьори, ватмани за София... Средната заплата – 1800 лв.
Снимка: Димитър Кьосемарилев, Dnes.bg

До 100 лева бонус допълнително ще получават шофьорите на автобусите от градския транспорт на София.

Столичният кмет Йорданка Фадъкова вече предложи техните заплати да бъдат увеличени за втори път през тази години.

Още по темата
Градският транспорт в София се оперира от 4 дружества, но и с много сериозна субсидия. Увеличението, което предлагам е второто, от февруари шофьорите получиха 10-процентно увеличение на заплатите“, обясни тя пред БНТ.

С новия скок на заплатите средната заплата на водачите в градския транспорт ще стане около 1800 лева.

Въпреки това в момента има нужда от допълнително 251 души, които да возят софиянци.

"В процентно изражение този недостиг е 13%. По дружества недостигът е със следната структура: 116 са липсващите ватмани и шофьори на тролеи и 135 са свободните места за шофьори на автобуси", отчете кметът.

Според нея работата е много трудна, шофьорите носят голяма отговорност.

"Нашата политика е за използването на градски транспорт, тази година ще сме подменили 90% от автобусите, обновили сме и тролейбусният парк с почти 90 %. Освен всички останали ремонтни дейности, другата седмица предвиждаме деконструкция на трамвайната линия по улица "Каменоделска", каза още Фандъкова.

Според нея обаче темата със заплатите доста се политизира.

"Увеличението им ще дойде от бюджета на Столична община. Икономиката на София се развива. Това е реалното увеличение на заплатите, всичко останало е подстрекаване", коментира тя.

През месец април се очаква да приключат ремонтите по "Графа".

"В проекта бяха заложени ограничители, но те предизвикват, не само по естетически причини, но и от гледна точка на безопасност проблеми. Ще трябва да съгласуваме тази промяна, моето мнение е, че тези ограничители трябва да бъдат сменени с по-безопасни", каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До81 това На село ли го научи
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 79не може всички да са учени някой трябва да пече хляб--действай, имаш фронт, поле за изява!пп. между другото, печенето на хляб, ако за лични нужди е полезно и здравословно!
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Какво е деконструциясамо да ти кажа, че в природата нищо НЕ е съвършено и именно поради този факт, Природата, във фсичките и форми е Жива! Само заради това! Виждаш ли в природата две напълно еднакви неща? Не, няма и да намериш даже две напълно еднакви листа в едно дърво! Нищо, което природата САМА създава, НЕ е е "идеално" и затова тя е живо! Ако нещо е идеално, завършено ,то това би било Краят, Смъртта на това нещо!така,че "деконструкция" всъщност е опит да се "вдъхне живот"! Замисли се!
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До62 абе Т.Ъ.П.А.К. и на тебе ли трябва да ти обяснявам че не може всички да са учени някой трябва да пече хляб
74
0
 
7
 
! Отговори
Какво е деконструция преди 5 години
...неправоъгълните форми, които служат за изкривяване и изместване на някои от основните принципи на архитектурата. В завършения си вид деконструктивистките сгради се стремят да създадат впечатление за непредвидимост и хаотичност. *Е, не искам деконструкция на трамвахните линии в София. Оставка на Фандъкова.
73
1
 
5
 
! Отговори
Какво е деконструция преди 5 години
Деконструктивизмът е течение в съвременната архитектура, възникнало през 80-те години на 20 век. Повлиян от философската деконструкция на Жак Дерида, деконструктивизмът доразвива постмодернизма в отричането на принципите на подреденост и рационалност, характерни за доминиращия в средата на века модернизъм. Характерни за него са фрагментирането, манипулирането на външните повърхности на конструкцията, неправоъгълните форми, които служат за изкривяване и изместване на някои от основните принципи н
72
0
 
23
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
много удобно се цитира средната заплата, ама новобранците дали няма да стартират на половина тези 1800лв.
71
1
 
11
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Заплащане на час тва е решението не че ще почнем да взимаме по 5к просто това е правилния начин за плащанена труда на човек . Но тука не искат да го правят така защото сме изостанали драстично.Давайте им 10лв час на хората.стартово и не се незпокойте пак шофьорите във запдните столици ще взимат повече . Не ми се вярва шофьор да взима под 12,13£? на час
70
2
 
32
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Апрол Щом заплатата ти се вижда отлична-подай си молбата за градски шофьор на автобус в София? Или и ти си поредния ИТ специалист с 3К заплата минимум?За толкова години контакти в разни сфери на икономиката, научих едно-щом се принудят да дават такива големи заплати нашите работодатели, нещо не е чиста работата.Или е много трудна, или опасна, или изисква висока квалификация, и няма кадри.Те, ако може, щяха да накарат работника да си плаща, че работи, а не заплата да му дават...
69
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
оставете едно колело без надзор в центъра да видим колко са богати хората и задоволени ще изчезне за 3 минути
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Средната заплата в случая едва ли е меродавен показател - да обявят минималната, за да е ясно, на какво се хващат хората реално. При софийския неуреден трафик, парите И почивките са сериозен фактор, иначе си е ангария.
67
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
всички мой приятели познати и роднини никой не получава повече от 800
66
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 68 АнонименАко не бяха унищожили държавните предприятия сега щеше да има конкуренция и заплатите щяха да бъдат почти като в Германия. От бг частник пари не очаквай
65
0
 
37
 
! Отговори
Шофер преди 5 години
Тъй, тъй - 1800 лв, ама на кукуво лято. Основното възнаграждение е 850 лв/бруто. След 15-тина години стаж и много, ама много извънредни часове, класове и пр. се доближават до 1500 - 1600 лв. Обаче, глоби закъснения за курс (трафик има, все пак), глоби за това, че не си могъл да продадеш на секундата билетче на качилият се *** (защото трябва и пътя да си гледаш, че отговаряш и за други хора) и той подава жалба и т.н. и т.н. Накрая зплатата е ...? Иначе администрацията взема бонус за месеца.
64
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51Това е когато имаш избор. Когато нямаш друга работа се започва и с това вместо хленчене как сме безработни. Като почнеш, пак може са си търсиш по-подходяща работа, ако искаш.
63
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
в провинцията 800 да вземаш та имат за чорбаджия ха ха сериозно
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който и да е на власт нищо съществено не може да направи относно заплатите. Икономиката е частна и не много печеливша. Иначе ще си пишем и мечтаем за високи доходи , ама няма как да стане.
61
25
 
4
 
! Отговори
Апрол преди 5 години
Отлична заплата ,ама мързелив народ и все други са му виновни.
60
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
явно от Еврокомисията им искат най ниската заплата да е толкова да ни приемат в Евро зоната затова са тия новини да *** ония не се лъжат
59
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес шофьори, утре учители, после лекари... и накрая ще търсят хора във всички сфери, ама няма да намерят. Не и докато не разберат, че за да имаш служители и работници трябва да им плащаш. А за качествени хора трябва да плащаш двойно.