Гробищна стилистика: Новите "пейко-кошчета" за "Графа"

Да починеш, да поседнеш, а кофата... на сантиметри
2 май 2019 18:00,
88
Гробищна стилистика: Новите "пейко-кошчета" за "Графа"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредното спорно решение за новия изглед на столичната улица "Граф Игнатиев" породи негативни коментари.

Този път става дума за пейките и кошчетата в района на пл. "Славейков".

Още по темата

От "Спаси София" алармират за най-новото градско обзавеждане, което наричат "пейко-кошчета". Причината - кофата за боклук буквално е част от пейката, точно до седящите.

"Това недоразумение представлява една от многото нови "пейко-кошчета" поставени на пл. "Славейков". Визията и количеството им отново се различават от официалната визуализация на проекта, качена в страницата на НАГ", възмущават се от организацията.

"Това ли ни струва по над 10 000 лв. бройката? С кошче в средата, точно до главите на седящите? С пейка само от едната страна на нещото, което много хора с право оприличават на поредната надгробна плоча?", питат още от "Спаси София".

Публикацията на организацията във Facebook веднага предизвика негативни коментари, а някои се пошегуваха и с новата придобивка на столичани.

Потребител предлага да ги направят 3 в 1 - "пейко-кошче-тоалетна". Също ги оприличава и на детски ъглови легла с ракла между тях.

Според друг пък гробищната стилистика се налага като тенденция в архитектурните решения.

Трети пък шеговито предлага за продажба пейката пред блока си и я рекламира като нова и боядисана.

През последните месеци много от решенията за новия изглед на "Граф Игнатиев" си навлякоха гнева на софиянци. Така се стигна до премахването на опасните ограничители "перки", както и на водната стена, която столичани определиха като надгробна плоча.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се дивих на тия неща на Гарибалди, наречени "пейки". Защо, аджеба, няма дървенийка отгоре и от четирите страни, ами само на две от тях? Защото някой фандък-архитект е решил, че е стилно ли?Безнаказано гербадйиската шлака си прави експерименти с нашите пари. То не беше слагане на безумия, махане на безумия и слагане на нови безумия, разбира се всичко това в кратки (разбирайте неколкогодишни) срокове. Фандъка "не знаела" за оня черния гроб. Що за кмет не знае какво става в града му?
61
1
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
До Анонименха ха ха
60
2
 
9
 
! Отговори
Дейл Купър преди 4 години
Взимам си думите назад: ,,Фандъче, Фандъче, мозачето ти не е и като фъстъче. Куха ти е манерката, като кошчетата на Графа.''
59
1
 
6
 
! Отговори
anonum преди 4 години
Поздравявам всички с песента Сладка работа на Тони Дачева
58
2
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Всъщност идеята е много добра и оригинална, но трябва да претърпи някой добарботки и промени. Това отзад да е градинка е добре, защото ще се засадят цветя и ще стане красиво. Самата пейка обаче трябва да се премести в другия край на постамента където е сложена. По диагонала още едно кошче и от всяка страна на квадрата трябва да има пейки. Тоест на всяка от страните по 2 пейки, който се сливат на ъгъла. Така ще са далеч от 2-та коша. Сядаш, хапваш и има къде да си хвърлиш отпадъка.
57
3
 
10
 
! Отговори
ГЕРП преди 4 години
ГЕРП само гроб може да избере като дизайн на пейки и скулптури. Изотвътре им идва.
56
1
 
15
 
! Отговори
Авокъднаф преди 4 години
На Фандъкова, къде и е ума? С какъв акъл тръгва към това ? Осъзнай се бе ! Глупост след глупост ! Не са виновни организации , хора , медии , че сигнализират ! Ти не се спря да твориш простотии ! Бойко ли чакаш да ти нареди ? Вземи се в ръце Фандъков, вземи се в ръце !
55
16
 
12
 
! Отговори
Спаси София корупция преди 4 години
Спаси София са крадлива групичка *** комсомолци на заплата от Позитано 20. Същите тези "усвоиха" тлъст проект за ремонт на парка Камбаните на Людмила Живкова.
54
2
 
18
 
! Отговори
Зная, че преди 4 години
Аз пък знам проектантите, не са спрели да получават големи поръчки ПРИ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА, явно знаят кому колко да бутнат, а са очевидно бездарни и не, не работят гратис. Мисля, че ако се намерят договорите, ще се види, че им е платено като на Сър Норман Фостър! И самочувствието им е съответно. Отговорно твърдя, защото съм от тази гилдия и съм виждал какви хонорари си пишат по европроектите и как се представят чужди проекти със сменени етикети. Тя корупцията няма политическа принадлежност
53
2
 
13
 
! Отговори
Само не мога преди 4 години
Да разбера. Кои точно перки са премахнати като все там си стоят.
52
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пейките скъпи, апартаментите - евтини...
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде ги намират тези архитекти. Ако е за без пари, толкова. Но ако им плащат значи и тези дето ги избират не са стока. Лошото е, че съсипват столицата.
50
0
 
16
 
! Отговори
мак преди 4 години
Сядаш и вдишваш аромати. София я "украсяват" ***...ти без мозък, печелейки при това. Други ***...ти одобряват тези недоразумения като на снимката.
49
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб-грсбим и крадем и грозотия се_ем !
48
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова си загуби работата за тези ремонти. Такава наглост при краденето се наказва с оставка и съд 0 като заместник кметчето, където го уволниха. Всички ще отидат на съд. Цялата крадлива шайка.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свещи ще припалват в това . За, Бог да прости. Нали сме първи по смъртност ,в св.
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тия пари не смея да и намеря косури.
45
1
 
50
 
! Отговори
Сооца на Боца преди 4 години
Пейките скъпи, апартаментите - евтини...
44
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е, че парите са усвоени-нещо ,което струва 1000 лева/преко сили/ го прайм з 10000 лв. и така ще карат Бентлита от ГРОБарската шайка.
43
3
 
26
 
! Отговори
123 преди 4 години
До Анонимен 44Те сигурно отскоро са в София и трябва да се покажат какви естети са,щото на село няма кой да им обърне внимане.