Ремонт в Западен парк: Уж готов за лятото, но вече с нов срок

Новата дата, на която трябва да бъде готов парка е 18 октомври
3 май 2019 08:40, Боряна Павлова
25

4993 гледания   |  Още видео
Забавя се ремонта на столичния Западен парк с поне 6 месеца. По план трябваше ремонта на парка да бъде привършен до началото на лятото, но новият срок е 18 октомври.

Ремонтът на втория по големина парк в столицата започва през месец юни миналата година. До момента обаче са изпълнени едва 20% от дейностите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Готова е само подземната инфраструктура. По план паркът трябва да е готов до 6 юни тази година. По всичко изглежда обаче, че това няма да се случи. Причината според изпълнителя са метеорологичните условия. От строителния надзор приемат извинението и глоби засега няма да има.

Ако до 18 октомври паркът не е готов, фирмата-изпълнител ще бъде глобявана с 42 хиляди лева на ден. Цената на ремонта е 11 млн. лв., които идват основно по европейска програма, но общината също участва с финансиране.

От там успокояват, че в парка няма да има скъпи съоръжения, като пейките на улица "Граф Игнатиев".


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Живущ в "Гевгел преди 5 месеца
18 октомври 2019 г. изтече преди два месеца. Не е лошо да сигнализирате компетентните органи. Към днешна дата парка прилича на разорана нива. След като Фандъкова удължи срока трябваше да разпореди насипване на чакъл по страничните алеи. Ще имали санкции към виновниците ?
24
0
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 10 месеца
Това, което се изпуска в медиите, няма нищо общо с истината. Цялата работа е това, че строителят иска промяна на архитектурни план, тъй като в него са заложени определени качествени материали и начин, по който трябва да изглеждат нещата. Искането за промяна е свързано с намаляване на разходите му и по-голяма печалба. Поради тази причина са цирковете, които в момента се разиграват пред обществото. С една дума, фирмата иска да не направи нищо (подобно на Графа), а да вземе едни големи пари.
23
0
 
3
 
! Отговори
Рик преди 1 година
Какви атмосферни условия? Тази зима почти нямаше сняг. Април беше топъл и сух. Историята с графа се повтаря
Не пишат коя е фирмата изпълнител
Дали не е същата? Естествено, че глоби няма да има. Хората са си платили под масата вече. Това са 11 милиона,от които поне няколко са спестени
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ремонта ще се забави , лятото ще мине и тъкмо когато се застуди парка ще е готов . Това е нормално за града , далеч от центъра чак толкова не е важно дали ще се спази срока . Другия проблем са братовчедите , които живеят някъде там . Движат се с каруци , някакво подобие на колички и обикновено с няколко кучета . Вади се което им хареса , остатъци от храна за кучешката кохорта и останалото се разхвърля наоколо .Нормално ли е това ?
21
0
 
15
 
! Отговори
... преди 1 година
ПОРЕДНИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ ГЕРБ И ПРОТЕЖЕТО ИМ ФАНДЪКОВА ПАРИ! НО КАКТО ВИЖДАМ ОСЪДИХА НЕВИННАТА ИВАНЧЕВА НА 20г ЗАТВОР ПРИ ТОВА БЕЗ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА! БРАВОС ДРУГАРИ! ДА ЖИВЕЙ ГЕРБ!
20
0
 
21
 
! Отговори
глупости безкрай! преди 1 година
И защо Столична община прие новия срок? Не е ли тя която определя сроковете? Няма ли неустойки за неизпълнение на договора? В едногодишния срок няма ли предвидени и лоши условия, дъжд, зима и тн? Но по инетерсно е как се смени и началния срок с един месец назад. Шменти капели самоков.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
леле, ще стане точно преди изборите :D
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че изкараме за още една къща за гости от това ремонтче
па и ще се отчетем на бойчето с колкото требе
17
2
 
7
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
И...по-важното е след ремонта братята роми (че ще ме цензурират) какво ще направят с парка?
16
0
 
16
 
! Отговори
Българина преди 1 година
А изсечените дървета от електората на герб ще възстановите ли до жп линията?
15
17
 
2
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Стига мрънкали. Ще стане готов. Само мрънкате.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е лошо времето и имаше вечер пълнолуния, работниците идваха недоспали, а от силните магнитни бури ги болеше глава... Айде стига глупости бе. Галчев Инженеринг как ги печелите тези конкурси??? За сградата ви до народното сабрание хубаво ли беше времето та стана за нула време. Или викате то в центъра пече.
От миналата година сте стоварили два багера и два контейнера и за цяло лято нищо не направихте в парка - нула, проект ли нямахте, хора ли нямахте не ме интересува. Разкопахте парка чак зи
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
често минавам оттам но почти не се работи-тази строителна фирма е фантом за пране на пари
12
0
 
20
 
! Отговори
Az преди 1 година
До Анонимен 10

Нищо не правят, от една година Западния парк стои разкопан и НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ. Ти какво педлагаш, гражданите да вземат по енда лопата и да свършат работата на онези, котио ще ахлебят с 11 ( ЕДИНАДЕСЕТ ) МИЛИОНА !!!! Много пък си бил хитър, а не искаш ли за 100 лева да поработиш малко на магистралата, умник такъв ?!
11
0
 
7
 
! Отговори
бегач преди 1 година
Западен парк е много хубав като дадености - релеф и растителност. Преди ремонта състоянието му не предполагаше приятна разходка за обикновени хора. Аз редовно бягам там и по разбитите алеи си правя хубави тренировки. Надявам се след ремонта да стане едно приятно и най-вече приветливо място за отдих и спорт.
10
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре,стига сте мрънкали бе.! Правят хората. Станете от клавиатурите и направете нещо и вие!
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Причината според изпълнителя са метеорологичните условия" - невероятно тази година е имало зима и заради това са се забавили! 6 месеца отсрочка без глоба - евала и ко.чина, евала и корупция!
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер си е Западен Парк, кма си достатъчно алеи и този ремонт колкото к да се забави няма да попречи на който иска да се разхожда. Там поне не е като в Южния дето не можеш да се разминеш от народ
7
1
 
16
 
! Отговори
Модерното преди 1 година
В тази част на София всичко се забавя и е обяснимо с метеорологични фактори и права на малцинствата?????
В източна и югоизточна София всичко върви по план и се инвестират в пъти повече средства, като там метеорологичните условия са различни от тези в северозападна София, малцинствата нямат права и всичко върви в срокове?????
Няма корупция и обслужване на интереси в столична община!!!!! Изобщо?????
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бла Бла Бла чуваме ги вече 10 год.