384 дни ремонт на Графа: Кривонаредена настилка, криворазбрано качество или...

"Спаси София" алармира за липса на дървета и сгрешени настилки за незрящи
28 май 2019 13:10, Петя Славова
82
384 дни ремонт на Графа: Кривонаредена настилка, криворазбрано качество или...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С края на ремонта на ул. Граф Игнатиев, активистите от Спаси София пак сигнализират за определени места с проблеми в качеството по знаковия обект. От там обобщават, че финалът е поставен точно 384 дни след началото на проекта и след 237 дни закъснение.

Още по темата

“Направихме обход и документирахме дефектите по Графа, които очакваме да бъдат отстранени. Основният проблем са настилките, които са наредени криво, а между тях има големи фуги”, заяви Борис Бонев от Спаси София.

"Притеснени сме и от различното качество на плочите, в резултат на което настилката е с различен цвят. Още преди месеци сигнализирахме, че най-вероятно става дума за влагане на неподходящи материали в част от партидите с цел пестене на пари", допълни той.

Активистите не са доволни от резултата, като причините за тях са липса на спиркови навеси, засаждане на твърде малки фиданки, мръсотия и появата на локви по време и след дъжд. Според тях сред най-сериозните проблеми са сгрешените тактилни настилки за незрящите, които водят хората към стени на сгради. За проблема е сигнализирано преди месеци, но реакция до този момент от общината  липсва, обясни още Гергин Борисов от организацията.

Активистите правят и кратка хронология на ремонта на Графа, който ще остане задълго в колективната градска памет.

През октомври масовото недоволство предизвикаха избраните плочи пред Св. Седмочисленици и Кристал, както и кривонаредената настилка по улицата. Месецът завърши със скандал за опорочен търг, а зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев си подаде оставката.

Последваха коментари за надгробни плочи, перки на акули и инциденти, пейки за над 10000 лв., отсрочки за изпълнителя, пренареждания, топлопроводи…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
58
 
! Отговори
Ремонт по герберастк преди 4 години
При тази шайка ремонтите се правят не за да се направи нещо качествено , а за да се откраднат колкото може по вече пари.В неделя на изборите гледам на двора в училището, което санираха преди една година една гръмка табела , че ремонта е струвал 70 милиона!И това за едно нормално 4 етажно здание с най *** стиропор и най калпава дограма.За толкова пари можеха да построят поне 3 нови училища.Та не се чудете -мутрите не са строители , те са просто крадци.
51
0
 
36
 
! Отговори
рускиня до чиновник преди 4 години
Не,драги,не приписвай на "простолюдието" ваша наглост,корумпираност,некадърност.В столична общена всички са от "експерти" нагоре.Само че при тези "ремонти" ви лъсва ***-започвайки от Фъндъкова.Интересно откога учителка по руски получила таланти да управлява град от 2 млн.човека? Крусев? Бояджиева,която напусна по терлици,след като кучета изядоха професора- това беше нейнея ресор. И още- наистина ли мислите че сте "патриции"? Много внимавай с тези изрази, защото живуркаш от парите на "плебса
50
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ви казвам ... в Маями ремонтираха еднопосочен булевард с три платна за 7 дни...Хората на Марс ще отидат тези повече от година един ремонт не могат да направят. Положението като гледам в БГ пада все повече. БГ е на ново Сомалия. Най-лошото е че народа спи зимен сън и точно затова се случват всичките тези неща. Явно 500г робство яко е промило ДНК-то и роб роб остава.Тъжно.
49
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всеки ден минавам и това, което най-много ме дразни е наклона. Много е неудобен за ходене отстрани и вечно имаш чувството, че те дърпа към рибешките перки.А че всяка плочка има собствен наклон си е истина.
48
2
 
27
 
! Отговори
ФИРМА АД преди 4 години
...или абсолютната сивота и птискащо настроение, което лъха от цялата улица. Някъде четох, че дизаинерската фирма спечелина обществената поръчка се казвала АД, вероятно това е шега, но не и резултата!
47
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ако не са изтрили отвратителните драсканици по сградите , никакво откриване на ,,Графа " не могат да правят !!!
46
2
 
42
 
! Отговори
българин преди 4 години
Фандъкова , къде са обществените тоалетни в района ???!! Навремето в градинката имаше тоалетна ! Някой сети ли се да я възстанови ????
45
18
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Що ревете, като вдовица за.....? Бойко нали смачка *** вече, няма тяхните фирми да прибират по 10000 лева за пейка + кошче от цемент, маскирани като "архитектурна композиция, няма да слагат перки от акули, няма да слагат котешки тоалетни! Лоши ***, само техни фирми строят по държавните и общински поръчки, гербаджийските умряха от глад! Сега е време на промяна! Особено Баце Бойко като смачка ***-само фирви на герб, и работа-денонощно, и предаване предсрочно!!!
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44Артекс...
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе то я кажете коя фирма работи добре, че да я наемем! Всичките са еднакво неможещи
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТУРГАЙ АСФАЛТ....ФАНДЪЧЕ ПОНЕ С ТЕЗ ПАРИ ЕДИН БЕЗПЛАТНО!!! WC!!! ДА БЯХТЕ НАПРАВИЛИ
41
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите заслужават съдбата си - крадат ги, бъркат в хазната и си вземат пълна издръжка, а не субсидии, затъват до шия в далавери, купиха си скъпи имоти и нагло разправят че няма кой да ги накаже. Ама пак си ги избират същите. *** народ, слаба държава.
40
5
 
8
 
! Отговори
Пфу! преди 4 години
Ама толкова си може българинът бе. Вие като се знаете какви сте некадърници, що все намирате кусур у другите. И вие сте същите.Ни строителите са Строители, ни инженерите са Инженери, ни фризьорите Фризьори... Нация Некадърници и ми се жалват едни от други.Пфууууу!
39
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега минах по Графа и на площад Славейков кракът ми изведнъж сякаш пропадна. Погледнах защо - 2-3 см разлика между нивата на две съседни малки плочки. Като цяло плочките са на вълни и накриво сложени една спрямо друга, а по отношение на цветовете просто нямам думи - сиво, грозно ... по-добре асфалт да бяха сложили.
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37Трябва да се съобразяват да харесва на тези, с чиито пари ремонтират. Ако Фандъкова ремонтира с пари от личната си сметка, нека харчи колкото иска и ремонтът да е безобразен колкото си иска. Ако не могат да работят както трябва, да си подадат оставките, начело с кметицата и да освободят мястото за по-можещи.
37
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали пак си избрахте ГЕРБ, какво недоволствате? Хем си ги избирате, хем после се оплаквате от некадърност...
36
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама като не ви харесва, не минавайте от там бе! Мене пък си ми е ОК
35
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казва Фандъкова, не коментирайте преди окончателното завършване на ремонта. Живот и здраве, като завърши ремонта след десетина години, ще има място за коментари.
34
2
 
30
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи аз още се чудя на разни хора дето все още си мислят, че това е било ремонт!? Абре м.умници, това всичкото беше да се ОТКРАДНАТ 10-30млн. лв. от ВСИЧКИ В СОФИЯ БРЕ! ТОВА ДЕТО ГО СЪТВОРИХА НЯМАШЕ НИЩО ОБЩО С РЕМОНТ! Само за справка оказа се че фирмата дето е "ремонтирала" е "наша" фирма! Оказа се, че търга е спечелен НЕЧЕСТНО! Оказа се, че НЯМА НОРМАЛЕН ПРОЕКТ ЗА това нещо! Оказа се, че и матриалите цените им са все едно са за МКС! Оказа се, че продължи 3пъти повече! И още и още! Та така!
33
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32.Гледал съм как се прави тротоар на запад от България. Слага се педя бетон и отгоре се поставят плочки, които нито се чупят, нито се разместват, нито шляпат при дъжд и траят десетилетия във вида, в който са поставени. У нас има уникална българска технология за поставяне на тротоарни плочки - върху калта се хвърля малко пясък и отгоре се редят плочките. Пясъкът позволява да ги намествате както си искате и в деня на рязането на лентата всичко изглежда добре. След месец почват да се разпадат.