384 дни ремонт на Графа: Кривонаредена настилка, криворазбрано качество или...

"Спаси София" алармира за липса на дървета и сгрешени настилки за незрящи
28 май 2019 13:10, Петя Славова
82
384 дни ремонт на Графа: Кривонаредена настилка, криворазбрано качество или...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С края на ремонта на ул. Граф Игнатиев, активистите от Спаси София пак сигнализират за определени места с проблеми в качеството по знаковия обект. От там обобщават, че финалът е поставен точно 384 дни след началото на проекта и след 237 дни закъснение.

Още по темата

“Направихме обход и документирахме дефектите по Графа, които очакваме да бъдат отстранени. Основният проблем са настилките, които са наредени криво, а между тях има големи фуги”, заяви Борис Бонев от Спаси София.

"Притеснени сме и от различното качество на плочите, в резултат на което настилката е с различен цвят. Още преди месеци сигнализирахме, че най-вероятно става дума за влагане на неподходящи материали в част от партидите с цел пестене на пари", допълни той.

Активистите не са доволни от резултата, като причините за тях са липса на спиркови навеси, засаждане на твърде малки фиданки, мръсотия и появата на локви по време и след дъжд. Според тях сред най-сериозните проблеми са сгрешените тактилни настилки за незрящите, които водят хората към стени на сгради. За проблема е сигнализирано преди месеци, но реакция до този момент от общината  липсва, обясни още Гергин Борисов от организацията.

Активистите правят и кратка хронология на ремонта на Графа, който ще остане задълго в колективната градска памет.

През октомври масовото недоволство предизвикаха избраните плочи пред Св. Седмочисленици и Кристал, както и кривонаредената настилка по улицата. Месецът завърши със скандал за опорочен търг, а зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев си подаде оставката.

Последваха коментари за надгробни плочи, перки на акули и инциденти, пейки за над 10000 лв., отсрочки за изпълнителя, пренареждания, топлопроводи…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кривнали от правия път пари на данъкоплатеца.
31
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората пращат спътници към Юпитер и Марс, ние един тротоар не може да направим като хората.Смешна и жалка история.Закривай!
30
1
 
17
 
! Отговори
t2 преди 4 години
Когато основен критерии за избиране на изпълнител е цена, то тогава това е резултатът! В нито една нормална държава цената не е основният компонент. Даже и когато отиваш да си купиш телевизор не купуваш автоматично най-евтиния !
29
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ремонта е разкошен, но селяните винаги ще открият някоя крива фуга.
28
14
 
3
 
! Отговори
сф преди 4 години
Аман от коментари на пишман софиянци, които нищо смислено не казват. Единственото, които искат да изтъкнат е - Па яде она ден минаа по Графо и скивяях, чо никва работа не сваршеле като ората ! Они да додат да видят на външнио клозет на двора какива плочки съм си наслагал..!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Krajbite na fandakova i nekadsrnize arhitekti slujiteli sma nali sa eu dreme i na fandakova u4itelkata po ruski aber nama a e kmet i milionerka stana selenkata kolko apartam ima v msnaszridki livadi ??? Radvam se 4e debelata mis pigi pavlova aut sa eu dep. Slabakov i raskata partisanskata familia dedoto nagada4a na jivkov p tan4ev prost selendur
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четири допиращи се плочки пред църквата са с 4 различаващи се един от друг наклона. Хайде майсторите калпави Ами този който надзирава за качеството и приема обекта къде е? При тези пари строителен надзор и тн трябва да има поне двама да стоят с майсторите и да ги гонят за качеството.
25
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина много качествен,евтин и бърз ремонт. Фандъкова трябва да е чиновник на годината и преизбрана на есен.
24
0
 
12
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 4 години
На 6 " Чиновник" И преди 100 години най-големите далавери и злоупотреби са били при доставките за армията и строителството. Дори преди 50 години / на това сме живи свидетели/ имаше шашми в строителството!! Такова твърдение е несъстоятелно !!!" Кучето скачало според тоягата"- казва народа. Има т.н. ИНВЕСТИТОРСКИ КОНТРОЛ. КОЙ Е ИНВЕСТИТОРЪТ ?? Не дава ли парите Общината, т.е. Вие ,г-н Чиновник ? И сега виновно е "простолюдието". А Вие къде спахте - брояхте рушвета, нали ?!?!
23
36
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Простолюдието сте недоволни при всяко положение. За вас ремонта няма абсолютно никакво значение. За вас е важно да има по какво да плюете и нищо друго не ви интересува.
22
2
 
16
 
! Отговори
до Чиновник преди 4 години
Редно е общината да осъществява контрол чрез свои органи. За неизпълнение на служебни задължения ЗДСл предвижда уволение.Редно е общината внимателно да избира изпълнителите, които и ти, и аз, и всички останали знаем как се избират.Редно е като вземеш пари, които са в пъти повече от нужните за ремонт, да се постараеш малко повече.Редно е като не се постараеш, да ти наложат солидна глоба, така че следващ път за теб да няма, а другите много да се замислят колко точно да си позволят да откраднат.
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветарниците са на едно ниво с пейките и като вали дъжд прави всичко в кал. В момента пейките са кафяви. А някой общинар седнал ли е на такава пейка, опитал ли се е да се облегне. Нелепо е
20
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберските апаши нямат срам повече от година не можаха да ремонтират 900 метра улица. Цената на ремонта е космическа, а качеството потресаващо ниско.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Патриот Чака ни намаление на населението с 80 %, ако успееш да се оттървеш по посочения начин от хрантутниците.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чиновник То пък като се разработят и "органите", та рИмонтът - целият в бяло ...
17
3
 
14
 
! Отговори
дааа ама не преди 4 години
До ЧиновникНа тези компетентни органи купени с народни пари от ГЕРБ ли?!
16
2
 
43
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Това не са ремонти а бутафория ,за да прикрият кражбата на народни пари бе хора .Ако някой направи такива герберски "ремонти" в Китай ,фирмата изпълнител и поръчителите ще украсяват стълбовете ,като коледни играчки!Само нов народен съд е спасението от герберунгелите!Всичко им е като лепено със секундно лепило!
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсипаха улицата тия бандити...
14
14
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Анонимен 10Ако имаш някакви конкретни доказателства за кражби, редно е да ги предоставиш на компетентните органи.
13
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ремонтът е ужасно грозен и в него всичко казва "евтино". Не знам дали е била такава идеята на общината, но за мен това е огромна злоупотреба с публичните средстава и с публичното доверие. Защото все пак общината трябва да гарантира, че ремонтът ще е добър и ще направи градът по-красив. Е не е станало така. От плочките лъха само грознотия и някакво усещане за мръснотия и старост. Много е зле.