Район "Студентски" ще има нови 2 училища и 2 детски градини

Следващата есен ще бъде реализиран първият студентски кампус
9 окт 2019 14:15,
24
Район "Студентски" ще има нови 2 училища и 2 детски градини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Планираме да изградим две нови училища на територията на район "Студентски". Едно в кв. "Малинова долина" и едно в Студентски град"", каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с учители, лекари и медицински специалисти от район "Студентски", съобщава БТА.

Още по темата

Дуалното образование е добро, но се преподава стара теория

"Изграждаме още две нови сгради на детски градини и санираме сградите на 55 СУ "Петко Каравелов" и 8 СУ "Васил Левски". Дворовете на училищата също ще бъдат реновирани и с нови спортни площадки", каза Фандъкова.

Кандидатът за районен кмет Димитър Дилчев работи заедно с висшите училища за обособяването на студентски кампуси с контролиран достъп и обособяване на места за отдих, обучение и спорт на студентите. През следващата есен ще бъде реализиран първият студентски кампус.

"За мен е изключително важна подкрепата за учителите и медицинските сестри, които работят в училищата и детски градини. Преди три години се преборихме да започне най-знаковата и мащабна реформата в образованието именно с инвестициите в хората. Повишението на учителските заплатие гарантирано в бюджета на държавата", каза Фандъкова.

"Длъжници сме на медицинските сестри, които работят заедно с учителите и помощник-възпитателите в училищата и детските ясли. Подписах споразумение със КНСБ и поех ангажимент да достигнем договорените суми в колективния трудов договор",обясни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отиваш в затвора!Планирай си престоя там!